IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

ÄhSunnuntai 02.03.2008 04:52

En muista mistä piti blogata.

Ikkuna on auki ja alkaa paleltaa.

Olen virkannut tänään 100% tape-bambulangalla itselleni huivia hääpäiväksi. Se on jo kolmasosaltaan valmis. Tämän lisäksi ajattelin tehdä itselleni villatakin jota voisi pitää puvun päällä. Olen jo noissa käsityöjutuissa niin kätevä että ihmettelen itsekin ja toisaalta olen harmissani koska haasteita on aina vaikeampi löytää.

Mutta onneksi englanninkieliset ohjeistukset ovat vielä minulle hepreaa, niiden opetteluun menee jokin tovi. <3 Rupesin tekemään Jennille kivoi juttui laamoista kun se anto mulle jonku turkkarityyppisen lokin läjäyksen vai minkälie keskiviikkona. Olen unohtanut bonbon-kieleni kolmannelta luokalta (osasin silloin ulkoa kaikki myynnissä olevat bonbon-karkit kuten "uhkeat utareet" tai "rotan rykäykset".

AINIIN.

Oletko koskaan miettinyt mistä ihmeestä sanonta O.K. tulee? Kaikki sen tietää että se on lyhenne ja että Ameriikkalaiset sanoo sillee, mutta O.K? Out Kelloggs? Oh Kinky? On Kitchen?

See it for yourself. http://www.straightdope.com/classics/a2_250.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Okay
Suomeksi sivulla: http://fi.wikipedia.org/wiki/Okei

Ja sitten, 2000-luvulla, ihmetellään kun nuoret lyhentävät sanoja kuvatessaan tunteitaan ja herranjesta ihan puhekielessä! Ihmiset sanovat keskusteluissaan lyhenteitä kuin sanoja, esimerkkinä lol ja omg. Sitähän ei olekaan tapahtunut ihmiskunnan historiassa aiemmin.

Jo 1800-luvulla länkkäripojat Amerikassa lyhentelivät sanoja.
"The abbreviation fad began in Boston in the summer of 1838 ... OFM, "our first men," and used expressions like NG, "no go," GT, "gone to Texas," and SP, "small potatoes." Many of the abbreviated expressions were exaggerated misspellings, a stock in trade of the humorists of the day. One predecessor of OK was OW, "oll wright," and there was also KY, "know yuse," KG, "know go," and NS, "nuff said."

P.S. (Post Scriptum)
Pelkään että mulla on korvatulehdus.

-nuff said-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.