IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Junassa tuumittuaTorstai 21.08.2008 14:04

Totesin tänään itsekseni että minulla on vahvat ja selkeät mielipiteet asioista joista en tiedä mitään mutta oletan julmasti tietäväni. Onhan se toisaalta parempi kuin ei mitään mielipidettä, kunhan ei erehdy pitämään sitä totuutena.

Esimerkkinä 100-lehdessä esitetty kysymys "pitäisikö nuorille jakaa kondomeja ilmaiseksi". Kyllä 70% perusteltiin sillä, etteivät nuoret uskalla ostaa sellaisia. Ei 30% taas perusteltiin sillä että syntyvyys on Suomessa joka tapauksessa laskussa. Aasinsiltana rupesin miettimään sitä miksi ihmiset eivät enää lisäänny; mieleen tulee syitä kuten ehkäisyn yleistyminen ja perhesuunnittelun vahvistunut asema kahden uran perheessä. Loppujen lopuksi muodostin mielipiteen siitä, että ihmiset eivät halua heti perhettä koska sitä ei enää pidetä yhteiskunnassa ihannoituna elämänmuotona. Lapsiperheet ovat uupuneita, kaoottisia ja meluisia muiden ihmisten mielestä. Lapsiperhe kärsii liian pienistä tuloista ja suurista menoista eikä lapsista pääse koskaan eroon vaikka haluaisi. On se kamalaa. Ja se synnytyskin sattuu.

Saa nähdä kuinka moni meistä istuu vanhana vanhainkodissa kuuntelemassa kun toiset mutisevat miten kurjaa on ettei lapset käy katsomassa. Sitä kääntää katseensa ikkunaan ja miettii, "olisinpa joskus hankkinut perheen".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.