IRC-Galleria

Elokuva-arvosteluKeskiviikko 28.11.2012 21:09

Mä teen nyt arvostelun elokuvasta Kolmetoista. Varmaan suuriosa on sen nähnyt jo aikoja sitten, samoin minä, mutta katsoin sen taas äsken ja ajattelin arvostella sen omasta näkökulmastani. Ja tämä sitten sisältää juonipaljastuksia!!

Luin kolme eri arvostelua netistä, ja missään niissä ei ollut pahaa sanaa.

Elokuva on siis Kolmetoista, joka kertoo nuoren tytön elämästä lapsesta teiniksi. Elokuva perustuu tositapahtumiin, toisen päähenkilön, Nikki Reedin, elämään. Nikki esittää itse Evie-nimisen tytön osaa, joka on koulun kuumin kimma. Nikkin lämä silti perustuu Tracyn rooliin.

Toinen päähenkilö on Tracy, 13-vuotias tyttö joka aloittaa seitsemännen luokan. Hän saa suosituilta tyypeiltä haukkuja vaatteistaan, eikä aijo kuunnella sellaista, vaan aikoo muuttua cooliksi. Tracy hommaa uusia vaatteita ja saa Evien ystäväkseen.

Tyttöjen elämä on kaikkea muuta kuin kiltin koulutytön opiskeluelämää. Tracy ja Evie varastelevat, polttavat tupakkia, käyttävät huumeita ja alkoholia ja harrastavat seksiä.
Elokuvassa kerrotaan myös mihin nuoren paha olo voi johtaa.

Tämä elokuva on sellainen tarina, että sen jokaisen vanhemman täytyisi nähdä, jotta he ymmärtäisivät mitä nuorten päässä saattaa liikkua.

Elokuvan katsottuni, minulle tuli eräs tuttavani mieleen. En tiedä totuutta, mutta pelkään, että hän saattaa käyttää tai aloittaa huumeiden käytön ja viiltelyn. Se on aavistus, ja toivottavasti näin ei tapahdu. Tiedän itsekin, miltä tuntuu kun tekisi mieli vain tappaa itsensä, mutta sitä en ole silti edes yrittänyt.

Kolmetoista on yksi suosikkielokuvistani. Se käsittelee oikeaa elämää, eikä sitä ole keksitty ihan tuulesta. Tämä voi tapahtua kenelle tahansa, jolla menee kotona huonosti tai jos vain tahtoo ystäviä. Niitä ei silti saa päihteiden avulla.

Tiedän myös, että kuten elokuvassakin, äidin tai isän uutta puolisoa on vaikea hyväksyä, itse en hyväksy äidin nykyistä vieläkään, enkä luultavasti koskaan. Tämä on myös hyvä syy, miksi vanhempien tulisi nähdä tämä elokuva. Se tuntuu pahalta ihan oikeasti!!

Elokuvassa oudointa on sen loppu. On tietysti hyvä, kun se ei lopu ruusun terälehtiin ja valkoiseen huntuun, mutta itse en sitä ymmärtänyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.