IRC-Galleria

Sorsamon

Sorsamon

on nykyinen stereotypia.

Haastettiin saatana...Perjantai 10.03.2006 13:39

Paljasta viisi asiaa, joita vihaat ja haasta viisi uutta ihmistä tekemään samat asiat.

No jos ny sit. Sanottakoon kuitenkin etukäteen, että tuo tehtävänanto on homo, eikä sen keksijä todennäköisesti edes ymmärrä mitä "viha" tarkoittaa. Tässä viisi asiaa, joita vihaan:

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -

Koska jäi vähän lyhyenlaiseksi, paljastan seuraavassa sitten viisi asiaa, jotka minua enemmän tai vähemmän ärsyttävät:

1. Paskan puhuminen selän takana. Sanokaa suoraan mitä aiotte. :F
2. Tapakulttuuri. Tavat on siitä mielenkiintoisia juttuja, että niitä noudattavia ei näytä kiinnostavan niiden eettinen arvo tai se, onko niillä ylipäänsä mitään merkitystä. Asiat vain "kuuluu tehdä niin". Lisäksi tavat "pitäisi tietää". Eivät kaikki tavat haitaksi ole, mutta suuri osa vastaantulleista on saanut minut vain ajattelemaan, että on täysin turha pitäytyä asioiden tekemisessä tapojen vaatimalla tavalla.
3. Yliarvostaminen. Ihmisillä on tällainen hassu tapa kuunnella sitä massan mielipidettä niin kummasti asioissa. Tässä en tarkoita vain näitä "pissiksiä", vaan ylipäänsä erilaisia ryhmiä arvostuksen kohteineen. Tästä voitaneen ottaa muutamia esimerkkejä:
- Olut (tosin minäkin pidän oluesta, sen juomisesta ainakin :p)
-> Mahdollinen syy 1) joku pitää siitä oikeasti
-> Mahdollinen syy 2) joku on niin kauan uskotellut itselleen pitävänsä siitä tai on niin
voimakkaasti taipunut kuuntelemaan näitä suomalaisen alkoholikulttuurin vaateita, että on päätynyt ajatukseen "täytyyhän siitä tykätä". Ks. myös ylempänä oleva tapakulttuuri.
- Jokin vanha bändi (Led Zeppelin, Beatles, Judas Priest yms.)
-> Mahdollinen syy 1) joku pitää sellaisesta musiikista oikeasti, kenties siksi, että on kuullut sitä pienestä pitäen ja siten ikään kuin kasvanut kiinni musiikkiin.
-> Mahdollinen syy 2) joku on niin pitkään vastaanottanut tätä "täytyy tykätä" -suggestiota, että hän itsekin on sisäistänyt tällaisen ajattelutavan.
-> Mahdollinen syy 3) julkinen asenne, siis kyseinen henkilö ei oikeasti edes pidä, kunhan sanoo vain saadakseen suosiota. Uskoakseni voi johtaa syyhyn 2.
Tällaisia asioita on tietysti aika itsemurhaa mennä arvostelemaan. Etenkin, kun kyseessä ovat niinkin henkilökohtaiset asiat kuin mielipiteet, jotka maamme kulttuurissa tuntuurissa tuntuvat olevan absoluuttisen pyhiä asioita, jotka kyseenalaistamalla kyseenalaistaa koko yksilön. Lisäksi näiden mielipiteiden päälle on kasvanut niin suuri uskomusten ja mielipiteen mukaisen ajatusmaailman omaksuminen, ts. koko henkilön minäkäsitys on joko muokkautunut mielipiteen myötä pikku hiljaa tai se on saanut päällensä nuo yllä mainitut uskomukset.
4. Nykyajan pop-musiikki. Olen pariin otteeseen esimerkiksi vatsatautia potiessani - siis jo valmiiksi oksennusalttiissa tilassa - katsellut Music TV:tä ja tarjonta, joka siinä esiintyi, oli järkyttävää. Suurimmassa osassa videoita hilluivat jotkut latinomiehet ja -naiset aivan äärimmäisen monotonisia ja "hikisiä" kappaleita esittäen. Musiikkivideoista huokui tunnelma, jota voisi kuvata vaikkapa sanoin "hikinen", "kuuma" ja "tanssilattialla joraaminen". HYI SAATANA. Millaista paskaa nykyään markkinoidaan musiikkina, joka on in?!
5. Angstaus. Nykyään nuorten keskuudessa tuntuu vallitsevan sellainen esitietoinen tai tiedostamaton kulttuuri, jonka mukaan suru on kaunista. Tuntuu kuin ympäristöstä syntyisi eräänlainen alttius synkistelyyn, mistä sitten seuraisikin, että jos nuori löytää pienenkin syyn viillellä varpaanvälejään vessassa kirjastokortilla, synkistellä tai jopa harkita itsemurhaa, niin antaa mennä sitten! Sillä tavallahan voi ainakin ajatella, että "minä olen kokenut elämässä paljon" tai "ole hiljaa, kun et tiedä mitä olen joutunut käymään läpi! (näin voi siis sanoa yhtä hyvin siinä tapauksessa, että koko perhe on raiskattu ja murhattu väkivaltaisesti ja itsellä on pahalaatuinen kasvain, joka aiheuttaa peräsuolen kivuliaan repeämisen seuraavan kolmen kuukauden sisällä, kuin siinäkin, että pari ihmistä vain on joskus kuvannut vähän lihavaksi)". Pyritäänkö tällä sitten jonkinlaiseen kehittyneisyyteen väkisin ja liian aikaisin vai onko tämä seurausta suurista vaateista, jota yhteiskunnan tuleville tukipylväille muodin saralla asetetaan, sitä en tiedä.

Siinä teille sitten sitä avautumista.
Pannaan lisäksi se vahinko än äs kiertämään: haastan jokaisen, joka tämän lukee.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.