IRC-Galleria

no cool huome poliisit meijä koulus (Y)Keskiviikko 14.11.2007 23:47

Raision kouluissa on huolestuttu verilöylyuhkailuista
14.11.2007 20:21

Jokelan koulusurmien pelästyttämänä on Raisiossa huolestuttu Vaisaaren yläasteen ja Ihalan ala-asteen seiniin kirjoitetuista "verilöylyyn" viittaavista kirjoituksista.

Samansisältöiset kirjoitukset ovat eri henkilöiden tekemiä. Kirjoituksia on Vaisaaren koulun käytävällä siteerannut kovaan ääneen eräs alle 15-vuotias oppilas.

Vaisaaren yläasteella on toinen 15-vuotias oppilas lausunut ääneen aiheeseen liittyviä provosoivia mielipiteitään. Tämän lisäksi hänestä on ollut verkossa kuva leikkiaseen kanssa.

Kuva on sittemmin poistettu. Nämä teot eivät vielä täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä, eikä niiden pohjalta suoriteta rikostutkintaa.

Poliisi suhtautuu uhkiin vakavasti, sillä ne voivat aiheuttaa joissakin oppilaissa tai oppilaiden kotona suurtakin huolta ja pelkoa.

Raision poliisi on kuulustellut tekojen johdosta muutamia oppilaita. Teot ovat olleet jonkinlaista huomion keräämistä, eikä niiden taustalla ole ollut mitään varteenotettavaa uhkaa. Poliisi jatkaa vielä yksityiskohtien selvittämistä.

Turvallisuuden lisäämiseksi poliisi aikoo kuitenkin olla torstaiaamuna Vaisaaren koulussa näkyvillä.

Raision poliisin mukaan vähäiselläkin uhkailulla tai vihjailulla on juuri nyt helppo herättääaiheetonta pelkoa.

Poliisi toivoo, että vanhemmat korostaisivat omille lapsilleen, kuinka tärkeää on olla uhkailematta leikillään Jokelan kaltaisilla tapahtumilla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.