IRC-Galleria

pirre

pirre

on puolalainen linux guru

taiteidenyöLauantai 23.08.2008 17:46

Omalla tavallaan on hauska ajatella taiteiden yötä, kun itsellä on yhä mielessä se, miten teininä taiteiden yö ja vappu olivat käytännössä sama asia: molempina iltoina oli pakko päästä stadiin juomaan muiden teinien kanssa. Nyt kun olen vanhempi, huomaan oikeasti aikuistuneeni....

Eilinen taiteiden yö oli ehkä hauskin ikinä.
Aloitettiin ilta Itellan kutsuvieras tilaisuudesta, jossa oli tarjolla pientä iltapalaa ja viinejä. Sen jälkeen käytiin katsomassa IVANA Helsingin ja Marimekon muotinäytökset. Se oli jokseenkin hassua, kun kutsuvieraille oli varattu istumapaikat suoraan catwalkin edestä ja kaikki muut joutuivat seisomaan tungoksessa sielä takana.
Paola Suhonen oli tehnyt kyllä hyvää jälkeä (kuva yläpuolella siis IVANA Helsingin näytöksestä). Marimekko oli... no aina yhtä itselleen tyypillisen konservatiivinen. Värit olivat joiltain osin mukavan pirteitä, mutta olen vielä hieman skeptinen Marimekon vaatteita kohtaan. Toisaalta se Miina Äkkijyrkän kevätjuhla kangas oli niin pirteä ja hauska, että voisin melkein haluta siitä verhot itselleni.

Muotinäytösten jälkeen käytiin Painobaarissa yksillä ja napattiin siitä mukaan yksi ystävä. Kolmisteen me sitten suunnistettiin sporaillen kohti Arabiaa ja Arabian Taidegraafikoiden työhuonetta. Yksi sielä työskentelevistä seitsemästä taidegraafikosta oli heinäkuussa käymäni metalligrafiikka kurssin opettaja, ja hän sielä kutsui meidät käymään sielä. Viivyimme vajaan tunnin sielä katsellen grafiikan vedoksia ja työtiloja. Kun pääsi näkemään useampien taidegraafikoiden töitä yhdessä, se jotenkin avarsi sitä omaa näkemystä siitä, mitä kaikkea sitä voikaan tehdä. Grafiikka tosiaankin on käsiala kysymys.

Mutta semmoinen taiteiden yö tänä vuonna. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.