IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Takka mäkeenKeskiviikko 04.03.2009 23:35

Remontti vaan laajenee. Tulevan löylyhuoneen seinän toisella puolella on (ollut) takkahuone. Kämppää 80-luvulla rempanneilla on selvästi ollut rahaa - tyylistä tai järjestä en tiedä. Huone oli verhoiltu jollain hullun leveällä laudalla ja katossa oli halki (puolikuun muotoon) sahattuja kelorunkoja. Selvästi oli haettu jotain erämaamininkiä. Tulin jo kämppässä ekaa kertaa vieraillessani tulokseen: MEREEN!

Huoneesta tulee hyvä kodinhoitohuone kohtuullisen kevyellä pintaremontilla. Sileäksi pistäminen on ajankohtaista, sillä kiukaiden päälle täytyy saada raitista korvausilmaa. Kuvassa näkyvällä löylyhuoneen vastaisella seinällä on mm. lämmitysputkia sisältävä hylly, jonne saa kätevästi ilmastointiputken jemmattua. Perusmuuriin vaan reikä ja putki toiselle puolelle. Korvausilmaputket täytyy lämpöeristää, jotta niihin ei kondensoituisi vettä ja homehduta taloa. Kätevämpi siis laittaa kuivemmalle puolelle. Lisäksi lauteiden yläpuolella pään kohdalla oleva putki olisi aika saakelin nihkee.

Teddy oli perheineen tänään kylässä. Yhden tiiliseinän kaatamisen lisäksi pistettiin puoli takkaa matalaksi. Sitten tulikin vastaan sen verran järeää betonia ettei sitä jaksanut tolla mökiltä hakemallani poravasaralla pilkkoa. Hieno toi takka btw - sen sisään on piilotettu savupiippu (iha ok) ja ehkä neliömetri tyhjää tilaa! Purkamalla takan ja seinällä olleet paneelit tulee tuohon huoneeseen yli kaksi neliömetriä lisää tilaa!

Mainittakoot että takan paikalla on ollut joskus keskuslämmityskattila. 80-luvun alussa se on korvattu varaavalla yösähkölämmityksellä, joka on nykyisillä hinnolla melkein yhtä kallis ja aivan yhtä ekologinen kuin suora sähkölämmitys.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.