IRC-Galleria

Rahat ja ihmiset.Keskiviikko 26.04.2006 16:00

Minua on todellakin alkanut mietityttämään nykyinen opintorahan suuruus, kun ajattelee, että sitä ei ole korotettu 14 vuoteen. Sitten kun otetaan huomioon se, että euron tulemisen myötä monet hinnat kasvoivat hyvinkin paljon, vaikka tämä ei tietyissä tilastollisissa indekseissä näykään, mutta niihin indekseihin vaikuttavat niin paljon sellaiset asiat/hyödykkeet, jotka eivät koske kaikkia ihmisiä, esim. bensan hinta ei koske minua mitenkään, kun en omista edes minkään sortin ajokorttia. Itse taisin tuossa viimeksi saada opintorahaa ja asumislisää suunniilleen 460e/kk, josta 306e meni joka kuussa vuokraan ja vesimaksuun. Jäljelle jäi siis 154e/kk ja sillä pitäisi pystyä maksamaan puhelinlaskut, ruoat, tupakat(silloin vielä tupakoin) ja muut sellaiset. Minä en ainakaan saa päähäni, että kuinka tuon rahan saisi kaikkeen tarpeelliseen riittämään. Sitten jääkin vaihtoehdoksi ottaa opintolainaa tai käydä töissä opintojen ajan. Töiden tekeminen on toki mielekkäämpi vaihtoehto näin äkkiseltään puntroituna, mutta kun koko ajan koitetaan saada opiskelijat valmistumaan nopeampaa ja nopeampaa, niin toki se työn määrä nousee, mitä opintojen eteen pitää tehdä eli jää vähemmän vapaa-aikaa ja samalla pitäisi kuitenkin käydä töissä, että rahat riittäisivät elämiseen. Tämä yhtälö menee koko ajan vaan mahdottomammaksi.

Hui kun tuli hirviö tuosta kappaleesta.

Sitten niistä ihmisistä:

Minua ärsyttää ihmiset, jotka sanovat muuta kuin tarkoittavat tai kirjoittavat niin epäselvästi, että ei voi, kuin arvata mitä mikäkin taas tarkoittaa. Myöskin sekin on rasittavaa, kun ihmiset vetävät toisten sanoista tai kirjoituksista esim. irkissä suoraan omat johtopäätöksensä, jotka menevät yleensä suoraan päin lähintä mäntyä, eivätkä vaivaudu asiaa kyselemään tarkemmin.

Tyhmät ihmiset ovat sitten taas ihan oma luokkansa. Yksinkertaisimmastakin asiasta saa näiden kanssa olla valmiina vääntämään kaksi metriä rautalankaan. Joskus jopa se rautalangan vääntäminen on turhaa ja tämä ihminen ei tajua, että sitä nappia pitää kääntää oikealle.

Mielestäni pitäisi perustaa johonkin laitos, johon laitettaisiin sellaiset ihmiset, jotka luulevat maailman pyörivän heidän napansa ympärillä. Tähän samaan laitokseen voidaan myös laittaa kaikki marttyyrit, koska heissä on niin paljon samoja piirteitä. Katsokoot sitten siellä, että kenen navan ympärillä se maailma oikein pyörii.

Sellaiset ihmiset ovat myöskin todella rasittavia, jotka pyörivät irkissä kanavilla vain pasteamassa linkkejä ja yleensä vielä sekä huonoja, että wanhoja. Siedettävämpää on se, jos kanavalla myös keskustelee, mutta jos vaan pasteaa linkkejä, se on mielestäni evil.

Taidan tällä kertaa lopettaa tämän tähän.

Tänään pyydän teitä pysähtymään ja miettimään hetken jotakuta ystäväänne ja kuinka hänellä menee, mahdollisesti myös soittamaan hänelle ja kutsumaan kahville, jos asutte samalla paikkakunnalla. Voittehan myöskin lähteä lenkille yhdessä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.