IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
20.9.2005
Tilastot
Käyntejä: 3 380 (1.7.2008 alkaen)
Koko
48 jäsentä
Tyttöjä: 9 (19 %)
Poikia: 39 (81 %)
Keski-ikä
36,2 vuotta
Otos: 36 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,4 vuotta
Ylläpitäjä
Grislan

Jäsenet (48)

MillathekillaMesNeroStesahultrixleviathanFossuRistiriitahhanbaLusmuperkeleJantsapeipaudioclown_ihmepoika_Thranduil87trinJaakkosan
« Uudemmat - Vanhemmat »

pökköOk, mitä svidua?Luonut: pökköLauantai 12.12.2009 12:33

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/12/1013573

"Kainuulainen naisopiskelija on saamassa syytteen totaalikieltäytymisen johdosta. "

Sinänsä tasa-arvoista, että kaikki ovat yhtä arvottomia mitä ihmisoikeuksiin tulee, mutta musta on jotenkin absurdia, että vapaaehtoisesta palveluksesta kieltäytymällä pääsee linnaan.

Toivottavasti mimmi tulee kunnolla julkisuuteen tän kanssa. Suomessa ei ole mitenkään liikaa keskustelua totaalikieltäytymisestä saati ihmisoikeuksista yleensä.

http://www.akl-web.fi/totaali/kainuulaisnainen_joutumassa_syytteeseen_totaalikieltaytymisesta
Jos oletetaan, ettei uutta sotaa suomea kohtaan tule.
Kumpi on parempi, isämmaallinen suomileijona armeijassa leikkimässä sotaa, vai pelkurisivari siviilipalveluksessa veteraanikeskuksessa, siis sen sotaveteraanien kunnioituksen kannalta.

Minua hävettää enemmän, jos veljeni menevät armeijaan, kuin jos he menevät sivariin.

Jos todella tulee sota, siinä ei paljon itketä, eiköhän nykyisellä kalustolla päästä vihdoin eroon koko ihmiskunnasta. Olen oppinut uuden käsitteen, ydinholokausti. <3

Saatat kokea minut naiviksi. Tai miksi tahansa muuksi. Saat.

4kuNYYHLuonut: 4kuTiistai 03.03.2009 00:09

Kutsuntakuulutuksesta näet oman kutsuntatilaisuutesi, johon Sinun on Asevelvollisuuslain (1438/2007) mukaan osallistuttava.

:(
Intin helppous verrattuna sivariin on aika suhteellista. Hankitko ensin 1kk mielenkiintoista tietoa ja taitoja kurssikeskuksella, joka on pitkälti puoliksi ohjatun lomakeskuksen kaltainen. Sitten seuraavat 11kk teet mukavaa ja mielekästä työtä hankkimassasi työpaikassa. Työharjoittelua muistuttavassa ympäristössä saat alankokemusta käytännön hommissa. Palkaksi saat 3,8€ päivärahaa ja maksimissaan 12€ ruokarahaa. Yhteensä siis 474€/kk joka maksetaan kahden viikon välein täysin verottomana. Opiskelijan saama vastaava rahasumma on vajaa 300€/kk, josta täytyy suurin osa maksaa pankille myöhemmin takaisin. Sivarin päivärahan noustessa summa nousee jopa 630€/kk. Jos syöt järkevästi, eli et käy ravintoloissa vaan haet kaupasta eineksiä tai valmistat itse ruokasi, pärjäät n. 6€/päivä. Loppu raha jää vapaasti käytettäväksesi haluamiisi mukavuuksiin. Palveluspaikka nimittäin tarjoaa sinulle matkalipun jos asut sopivan matkan päässä (esim. Helsingin sisäinen kausikortti). Lisäksi jokainen palveluspaikka saa 200€ asuinkustannuksiin. Asua voit kuitenkin jopa omassa asunnossasi, jos olet muuttanut sinne vähintään 3kk ennen palvelukseen alkamista. Tällöin jos työpalvelupaikka ei tarjoa asuntoa, eikä se pysty maksamaan asumiskulujasi, kela maksaa asuntosi vuokran. Työpalvelus ei vie elämästäsikään enempää aikaa kuin 7-8tuntia joka arkipäivä. Sinulle jää siis runsaasti vapaa-aikaa töiden jälkeen ja viikonloppuisin käyttää haluamallasi tavalla. Jokainen sivari on myös oikeutettu 18 lomapäivään palvelusajalta. Lisäksi työpalveluspaikka voi antaa maksimissaan 20 kuntoisuuslomapäivää. Vapaatakin riittää siis runsaasti vaikka kesälomalle, jolloin monet paikat pitävät ovensa kiinni ja muukin henkilöstö lomailee. Siviilipalvelus on (tietysti paikasta riippuen) rentoa ja joustavaa vapaiden ja poissa olojen suhteen, jos vain itse olet vastuullinen ja hoidat työsi kunnolla. Siviilipalvelusmies on myös oikeutettu 39 edestakaiseen ilmaiseen matkaan Suomen sisällä. Mikä on melkein joka viikonloppu. Finnkinoonkin pääsee leffoja katsomaan varusmiesalennuksella. Jos nyt verrataan tätä kuuden kuukauden täysipäiväiseen rämpimiseen metsässä hammasta purren 114€/kk aloituspalkalla, niin kumpaankohan sitä vankkaa aatteellista vakaumusta enemmän vaaditaan?
« Uudemmat - Vanhemmat »