IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Ruoka ja juoma
Perustettu
22.9.2005
Tilastot
Käyntejä: 4309 (1.7.2008 alkaen)
Koko
39 jäsentä
Tyttöjä: 27 (70 %)
Poikia: 12 (30 %)
Keski-ikä
30,9 vuotta
Otos: 19 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,1 vuotta

Jäsenet (39)

[-liseIrKKuli}vvy-sarcua_neppa_--anzku--Walrus^stiinuska_aannu_SpellboundPumaFrienddejawiJoss24Iisa_Nekke`te1967
« Uudemmat - Vanhemmat »
Suuryhtiöt eivät ole vain ahneita rahastajia, vaan lisäksi ne ovat hyväntekijöitä. Tuoreeltaan esimerkiksi Coca Cola on kertonut pelastavansa jääkarhuja, samoin esimerkiksi McDonald'silla on erilaisia hyväntekeväisyyskampanjoita.

Suuryhtiöiden harjoittamaan hyväntekeväisyyteen kannattaa kuitenkin suhtautua kriittisesti. Aluksikin siksi, että bisnes on aina bisnestä: hyväntekeväisyyttä tavataan harrastaa vain silloin, kun se tuottaa hyötyä. Hyväntekeväisyys pyritään tekemään mahdollisimman näkyvästi niin, että sillä tuotteeseen liitettäisiin positiivisia mielikuvia: "Kuinka söpöä, virvoitusjuomayhtiö siellä Grönlannin jäillä pitää huolta pienistä valkoisista pörröisistä jääkarhunpennuista, tui tui! Ohoh, kaupassa on myynnissä Coca Colaa, taidanpa ostaa, nehän on jääkarhujenkin ystäviä."

Toinen syy suhtautua varauksella tähän hyväntekeväisyyteen on se, että monet ongelmat, joita vastaan hyväntekeväisyydellä taistellaan, ovat itse asiassa juuri suuryritysten ahneuden aiheuttamia. Afrikan köyhyys on pitkälti tullisaartojen ja vuosisatoja jatkuneen riiston aiheuttamaa. Ilmasto lämpenee muun muassa siksi, koska talousjärjestelmämme vaatii jatkuvaa lisääntyvää kulutusta ja ikuista talouskasvua.

Eräs parhaimmista esimerkeistä tekopyhyydestä taitaa olla viime syksyn kohu, joka syntyi kotimaisen makeisjätti Fazerin hyväntekeväisyyskampanjasta. Sinisestä suklaastaan tunnettu yhtiö lupasi isolla rahalla Hesarin etusivulle ostetussa mainoksessaan lahjoittaa viisi senttiä jokaisesta myydystä Fazerin sininen -suklaalevystä koulun rakentamiseen Norsunluurannikolle. Ironista oli, että mainokseen käytetyllä summalla koulu olisi miltei saatu rakennettua, ja lisäksi Fazerkaan ei ole voinut taata oman suklaansa kaakaopapujen eettisyyttä. On hyvinkin mahdollista, että Norsunluurannikon kaakaoplantaasien lapsiorjat ovat poimineet Fazerinkin suklaan kaakaopapuja.

Toinen tuore, sangen mielenkiintoinen esimerkki on ollut McDonald'sin paljastunut toiminta. Yhtiö osallistui niin sanottuun vaihto-oppilasohjelmaan, jossa ulkomailta tulevat nuoret pääsivät tutustumaan amerikkalaiseen unelmaan: tekemään töitä ja elämään Yhdysvalloissa. Aasialaiset ja etelä-amerikkalaiset nuoret olivat itse kukin maksaneet kulttuurimatkasta 3000-4000 euroa päätyäkseen työskentelemään Mäkkärin kassalle alle minimipalkan ja täysin epäreiluin työehdoin. Työvuoro oli saattanut kestää yli vuorokauden, ilman ylityökorvauksia.

Vaikka Cokis hyvää onkin, suklaa maittaa aina ja se euron juusto on tosi hieno asia, suuryhtiöihin ja niiden harrastamaan hyväntekeväisyyteen kannattaa suhtautua kriittisesti. Todellista hyväntekeväisyyttä voikin olla reilun kaupan tuotteiden ostaminen tai asiointi lähigrillillä globaalin jättikorporaation tiskin sijaan.


http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=7185
http://www.hs.fi/kulttuuri/Sanokaa+orja+kun+haluatte+suklaata/a1348542670256#
Olen mukana Fazerin "Pantteri Street 8 crew"-touhussa ja asiasta voi lukaista lisää täältä:

http://muotoaetsimassa.blogspot.com/2012/02/fazerin-pantteri-street-8-crew.html

Nyt ei muuta kuin beesiin jeesimään. Kaipailen erityisesti piirroksia eksoottisista sarjakuvatyylisistä eläimistä (mutta muutakin saa toki rustailla) "Mikkelin seinälle" Facebookiin:

https://www.facebook.com/fazersalmiakki?sk=app_164923193590851

Joka perjantai jengiä palkitaan Pantterituotteilla.

Oletko ihminen, jonka sydän on täynnä kauniita ajatuksia?
Saatko liian harvoin tilaisuuden tehdä hyviä tekoja?
Ajatteletko, että pienetkin teot ovat tärkeitä?
Onko sinulla unelma?
Tahtoisitko auttaa jotakuta toista saavuttamaan unelmansa?

Allekirjoita alla oleva adressi ja kopioi tämä blogiisi. Ehkä jonain päivänä joku auttaa sinuakin toteuttamaan unelmasi.

Fazerin vadelmajogurttivadelmasuklaa myös levyiksi!
mun pahe on suklaa:D oikeesti AIVAN LIIKAA SYÖN SITÄ !! :<
http://www.vilpuri.fi/attachments/fazer_vilpuri_op_pop_poppi.mp3
sehän on aivan liian suuri, ei se sovi kitaan, ei melkeen eikä juuri.
sehän on aivan liian suuri, ei se sovi kitaan, onpas huono tuuri.

ps: REPES PERSEEEEEEEEEEEEEE!!!! ♥______________________________________♥
oon taas muistanu et mul oli noit jenkki salmiakkei mukana ;DD unohin ne jokskin kolmeks vkoks ku ne oli mun laukus enkä käytä sitä koskaan mut toissapäibvänä taas muistin ^^ Ja söin tänään wiener nougata, näil on vieläkin jäljellä ;oo

Mun tekee ihan sikana mieli mummon voisilmäpullii ja pikkuleipii ;<<<<<<< ja tuoretta ruisleipää <333333lksd ...ffdgjdrf mun sormet on ihan jäässä niin vaikee kirjottaa X'DD

Mut bongattiin nää kun oltiin katjan kanssa shibuyassa ;DD ne oli kyl feikkei, niis ei lukenu suomeks, vaan ruotsiks, viroks, vennäjäks.... ja makso joku neljä euroo paketti x)))

roomSAIN FATZERILTA NIIQ POSTII <3Luonut: roomTiistai 20.01.2009 15:02

WOAAH 8)))
Olin tänään näi kipee ja sit menin hakee postia nii oli tullu Fazerilta paketti, sit mietin et wtf ja tajusin et ku oltii mie ja under uimassa jonku aikaa sitte ja ostettii karkkia nii sielt mun pussista löyty semmone 4cm pitkä muovinpala :''DDD nii lähetin sen sinne palaute tsydeemiin ja ne lähetti mulle pahoittelu kirjeen ja korvaukseksi 2 karkkipussii :D:D

MocchiKiitos Fazer!Luonut: MocchiTorstai 28.08.2008 20:06

Oon aina tykänny Omareista. :)

Tuli tänään ihan kamala karkinhimo niin oli pakko lähtä cittariin ostamaan suklaata, ja mitäs siellä näinkään. Fazerin Marianne ja Lontoo rae -suklaiden kaveriksi oli tullu uus Omarin makunen suklaa! ^^

Oli ihan pakko ostaa ja voin kyllä sanua että hyvvää on.
« Uudemmat - Vanhemmat »