IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
22.2.2006
Tilastot
Käyntejä: 1792 (1.7.2008 alkaen)
Koko
4 jäsentä
Tyttöjä: 2 (50 %)
Poikia: 2 (50 %)
Keski-ikä
26,9 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 26,9 vuotta

Jäsenet (4)

HuruliiinamoonamariaMaaginenMarilynauervaara1
« Uudemmat - Vanhemmat »

ErQOlen mahdollisesti narsistiLuonut: ErQPerjantai 08.11.2013 21:45

Elämme narsistisinta aikaa koskaan. Kun 60-luvulla Beatlesit lauloivat meistä ja rakkaudesta, 2000-luvulla yleisimmät teemat hittibiiseissä koskevat minua ja seksiä. Raportoimme elämästämme ja jaamme sen kaiken kansan näkyviin Lärvikirjassa, gallerioissa ja blogeissa. Me jokainen olemme enemmän tai vähemmän narsistisia, mutta silti omien narsistisien piirteiden myöntäminen on useimmille tabu. Joskus aloitettuani keskustelun narsismista olen itse asiassa huomannut, että juuri eniten tämän asian tuntomerkkejä täyttävät ihmiset (suuri määrä kavereita sosiaalisessa mediassa, ulkonäkökeskeisyys, kykenemättömyys nauraa itselleen, automaattinen oletus omien juttujensa/oman elämänsä kiinnostavuudesta) pyrkivät yleensä toteamaan, etteivät he ainakaan sellaisia ole.

Miksemme voisi myöntää suosiolla, että olemme narsistisia? On fakta, että meissä jokaisessa asuu ainakin niin sanottu "pieni narsisti" – jos itsekkyys ei olisi ohjannut alkuihmisen toimintaa, lajimme olisi todennäköisesti kuollut sukupuuttoon. Individualismi astuu kollektiivisuuden edelle. Minä myy enemmän kuin me, onhan armas kapitalismimme sen onnistunut vuosikymmenien saatossa todistamaan niin viihteen kuin kulutustuotteiden parissa. Aikamme mainonta, televisio-ohjelmat, musiikki ja oikeastaan kaikki käsittelee yksilöä. Länsimainen individualismi ylettyy jopa roskapusseihin (niitä on tarjolla esimerkiksi vaaleanpunaisina) ja puhelimen erilaisiin kuoriin.

Minusta on puhtaasti tervettä myöntää omat narsistiset piirteensä. Minusta on ihan hyvä ja täysin loogista todeta, että esimerkiksi sekalaista sontaa suoltava savolaispoika (jonka elämän suurimpiin saavutuksiin lukeutuu kuukausittainen ihQutusbiisin julkaisu) saattaa olla narsisti. Ei itsekritiikki ainakaan pahasta ole, liika kehu tekee meidät sokeaksi omille virheillemme. Itserakkautensa myöntäminen ei tarkoita sitä, että toisella olisi narsistinen persoonallisuushäiriö. Ehkä nykyaikana voisi olla ihan hyvä todeta joskus itselleen ja muille AA-miitin tavoin: "Minun nimeni on Erik ja olen hieman narsisti".


http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=2684&productID=9500
Tästä voit tilata itsellesi vaaleanpunaisia roskapusseja!

blogistani http://erkkipekka.blogspot.fi/2013/11/olen-mahdollisesti-narsisti.html

DaealisFestarihahmoLuonut: DaealisMaanantai 18.06.2012 01:43

« Uudemmat - Vanhemmat »