IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Fanclubit
Perustettu
5.6.2006
Tilastot
Käyntejä: 732 (1.7.2008 alkaen)
Koko
10 jäsentä
Tyttöjä: 2 (20 %)
Poikia: 8 (80 %)
Keski-ikä
36,7 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,7 vuotta
Ylläpitäjä
MHM1975

Jäsenet (10)

MorphiakermaJemoLakmnMiffyvp73eetwartti_Sodom_MHM1975
« Uudemmat - Vanhemmat »

raudantakojaEkokristuksen viisi syntiäLuonut: raudantakojaKeskiviikko 26.08.2009 23:09

Tiistai-illan Ajankohtainen kakkonen oli taas täynnä asiaa. USA:n terveydenhuoltouudistuksen, hevonpaskan polttamisen ja kuntien idioottimaisten sakkomaksujen ruotimisen sijaan ohjelman kohokohdaksi nousi Kesärenki-juttusarjan viimeinen osa, jonka vierailevana tähtenä nähtiin Suomen radikaalein kalastaja, ympäristöfilosofi Pentti Linkola.

Ohjelma antoi Linkolasta aivan uudenlaisen kuvan. Jo vanhaksi mieheksi taantunut erakkokalastaja oli kesärengin vieraana suorastaan sympaattinen juttukaveri. Vaikka miehen kyseenalainen, inhottava ja pelottavan ajankohtainen ja todellinen filosofia tulee aina välillä esiin, yltyy vakavan miehen maineessa oleva Linkola ohjelman edetessä jopa vitsailemaan. Maailma ei varmasti ole nähnyt yhtä outoa näkyä, kuin ehkä maailman pessimistisimmän miehen naurunremakka.

Päivän päätteeksi ehdottomuudestaan ja tinkimättömästä saarnastaan tunnettu Linkola ripitti kesärengille omat ekosyntinsä. Moderni ekokristuksemme ei ollut virheetön hänkään. Katsojan ja kansakunnan päätettäväksi jää, millaisen synninpalautuksen hän siitä sitten sai.

Pentti Linkolan viiisi ekosyntiä:

1) Paperin kulutus valtavaa. Tilaa liki 20 aikakauslehteä ja kirjoittaa lintuhavaintoja A4-arkeille pakka toisensa jälkeen.
- Paperi on sähkösyöpön teollisuudenalan tuote, jota tehdään hakkaamalla metsiä.

2) Insuliinilääkitys tyypin 1 diabetekseen.
- Olisi pitänyt tyytyä kohtaloonsa ja vähentää luonnollista kautta liikakansoitusta. Toisaalta Linkola on perustellut insuliinilääkitystä sillä, että hän kuluttaa muuten vähän ja saa kirjoituksillaan ehkä muut ihmiset ajattelemaan.

3) Kaksi lasta.
- Linkola esittää kirjassaan "Voisiko elämä voittaa" (korkeintaan) yhdenlapsen politiikkaa liikakansoituksen vähentämiseksi.

4) Polkupyörä. Käyttää liikkumiseen myös linja-autoja, junia ja laivoja.
- Polkupyörä on teollisesti valmistettu, samoin joukkoliikennevälineet, jotka lisäksi syövät öljyä.

5) Ei malta luopua mökkiään ympäröivistä puista.
- Omavaraisuudestaan huolimatta mökissä on sähkövalaisu.

Vastaavasti kesärengin synninpäästössä Linkola halusi puuttua ennen kaikkea veneen perämoottoriin, jonka heittäisi kernaasti menemään. On kertakaikkiaan hienoa, miten tällainen filosofi voi osoittaa olevansa - synneistään huolimatta - sanansa mittainen mies näinkin ruohonjuuritason asiassa!

Emme voi väittää, etteikö hän olisi oikeassa.
« Uudemmat - Vanhemmat »