IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
2.8.2006
Tilastot
Käyntejä: 1 183 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 1 (15 %)
Poikia: 6 (85 %)
Keski-ikä
28,1 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,9 vuotta
Ylläpitäjä
mikey_l

Jäsenet (7)

Hulknatormikey_llatenightKolt-Pastori
« Uudemmat - Vanhemmat »
Hollywoodissa pitkän uran luonut ohjaaja Renny Harlin vieraili YleX Aamussa. Miehen kanssa oli puhetta muun muassa uudesta Viiden päivän sota -elokuvasta sekä Sylvester Stallonesta.

Kuuntele koko haastattelu TÄÄLTÄ.

American-Renny saapui YleX Aamun haastatteluun suoraan aurinkoisesta Kaliforniasta.

FryGuyElokuva-arvostelu: CleanerLuonut: FryGuyKeskiviikko 09.07.2008 00:39

Ohjaus: Renny Harlin


Ohjaajaa tuskin tarvitsee sen enempää esitellä ja kaikki tietävät ettei häneltä vähään aikaan olla nähty kovinkaan hyvää elokuvaa. Kaikki lähivuosien tuotokset ovat jääneet keskiverto-elokuvan riman alapuolelle suuresta yrityksestä huolimatta. Cleaner on tuossa sarjassa pienoinen poikkeus, sillä tällä kertaa rima ylitetään juuri ja juuri. Suuremman odotukset kohdistuvat Harlinin kohdalla vuonna 2009 ilmestyvään Mannerheimiin.

Tom Cutler (Samuel L. Jackson) on siivoaja, jonka työhön kuuluvat pääasiassa sotkuisten rikospaikkojen puhdistaminen. Eräänä päivänä hän kuitenkin suorittaa siivouksen, mutta saakin tietää puhdistaneensa murhapaikan ennen kuin poliisi on sitä edes tutkinut. Cutler alkaa selvittämään kuvioita ja ainoat ihmiset keihin hän voi luottaa on murhatun miehen vaimo Ann Norcut (Eva Mendes) ja vanha työkaveri poliisiajoilta Eddie Lorenzo (Ed Harris).

Mahdottoman tylsältä kuulostavasta pohjasta on saatu revittyä yllättävän mielenkiintoinen elokuva, joka tarjoaa paljon juonenkäänteitä. Elokuvan maailma vaan tuntuu todella pieneltä, sillä jokaisella henkilöllä on sormensa pelissä jollakin tavalla ja tapaus paisuu paisumistaan. Pelissä on monta uraa ja elämää ja kaikki tuntuu mahdottomalta selvittää. Elokuvan huonoihin puoliin lukeutuu mielestäni sen liian yksinkertainen lopetus, joka ratkaisee kerralla kaikki mahdottomilta kuulostaneen pulmat; PAM! Se oli siinä. Hyvä puoli elokuvassa taas oli se, että asioita ei väännetty rautalangasta ja katsoja sai keksiä itse osan juonikuvioista ennen kuin ne varsinaisesti paljastettiin elokuvassa. Myös Cutlerin motiivi pitää suunsa kiinni tietämistään asioista selkenee ajan myötä tällä tavalla.

Hienosti kuvattu, kivoilla juonikuvioilla ja fairyllä pesty Cleaner on ehdottomasti merkki paremmasta Rennyn uralla, mutta tylsä pohja, liian ahdas maailma ja PAM-lopetus eivät nosta Cleaneriä keskitasoa korkeammalle.


***
« Uudemmat - Vanhemmat »