IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
12.1.2007
Tilastot
Käyntejä: 768 (1.7.2008 alkaen)
Koko
4 jäsentä
Tyttöjä: 2 (50 %)
Poikia: 2 (50 %)
Keski-ikä
20,3 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 15,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 22,7 vuotta
Ylläpitäjä
Poddster

Jäsenet (4)

RallanPoddsterFräulein
« Uudemmat - Vanhemmat »
Ohjaus: Scott Derrickson
Vuosi: 2008

Yksi erittäin lyhyt ja tiivistetty arvostelu tähän väliin. Tämä oli taas niitä elokuvia maailmanlopusta, joissa koitetaan herättää katsojia "hei, me itse tuhoamme oman planeettamme ja tiedämme sen oikein hyvin". Tuo oli leffan ainoa sanoma, mutta se ei tarjonnut minkäänlaista (edes) mielikuvituksellista ratkaisua tilanteeseen. Spoileri: "Ihmisissä on hyväkin puoli" riitti vakuuttamaan ulkoavaruuden puolustajat siitä, että kaikki on ok.

Kaikki elokuvan hienoudet oli nähtävissä jo trailerissa, joten erikoistehosteidenkaan puolelta ei ollut tarjolla mitään uutta. Näyttely oli huonoa ja monen hahmon osalta jopa harvinaisen ärsyttävää. Kuvaus oli keskinkertaista ja paikotellen jopa surkeaa. Käsikirjoituksessa oli naurettavia mokia tai sitten vika oli täysin suomennoksissa (en kuunnellut puhekieltä tarpeeksi hyvin). Leikkauksessa ilmeni myös hyvin omituisia ratkaisuja eikä teos millään tavalla vakuuttanut. Kallista tehoste-ripulia jälleen kerran ilman minkäänlaista pohjaa, tarkoitusta tai päämäärää.

Loistava elokuva.


*
Nyt se on sitten nähty: vuoden ehdottomasti huonoin elokuva.

Tämän päivän piti olla päivä, jolloin maailma pysähtyy. Tällä ajatuksella itseään menestyksekkäästi markkinoi uudenuutukainen scifi-leffa The Day the Earth stood still, remake klassisesta 50-luvun genreihmeestä. Alkuperäinen teos sisältää ikäisekseen yllättävän ajankohtaista ajatusta, joten tällä uudella elokuvalla on tämän päivän ongelmat ilmastonmuutoksineen päivineen ollut mahdollisuudet todella, todella järisyttävään elokuvaan. On todella sääli, että lopputulos näyttää mahdollisimman vähän tällaiselta. The Day the Earth stood still on suorastaan ärsyttävän huono!

The Day the Earth stood still tekee lähes ennätyksenomaisen tempun hukkaamalla kaikki mahdollisuutensa pitää katsoja kiinni penkissä. Kaikki mielenkiintoinen ja tärkeä sivuutetaan taka-alalle, jonka sijaan katsojalle tarjoillaan loputtomasti mälsää dialogia, ärsyttäviä hahmoja ja pökkelömäisiä näyttelijöitä. Ihan vakavasti: jos alienit kerran valtaavat maailman, niin mitä helvetin väliä on yhden naisen äitipuoli-lapsi -suhteilla? Kun lapsi sattuu vielä olemaan harvinaisen ärsyttävä, rasistinen näsäviisas tenava, ja nainen kestohämmästyksellä elokuvan ajan selviävä heipukka, ei katsoja voi muuta kuin pyöritellä päätään. Siihen kun vielä lätkäistään päälle Keanu Reeves, pääsee elokuva aivan uusiin mittasuhteisiin.

Koko elokuvassa ei ole mitään mielenkiintoista, mikä nostaisi sen katsottavaksi tapaukseksi. Edes John Cleesen lyhyt piipahdus ei tällä kertaa tuo minkäänlaista lohdutusta menetetylle kymmenelle eurolle. Jos katsoja jo ensimmäisen vartin kohdalla toivoo, että maailma TODELLA pysähtyisi, on peli lopullisesti menetetty. Nyt sitä saattaisi jopa vannoa, että tämä oli nyt viimeinen kerta kun vaivaudun elokuviin asti katsoman yhtä ainoaa amerikkalaista uusversiota mistään elokuvasta!

...älkää siis ihmetelkö, miksi oli aivan pakko poimia Täällä pohjantähden alla -DVD mukaan Anttilasta kaupungista poistuessani.
« Uudemmat - Vanhemmat »