IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
7.6.2007
Tilastot
Käyntejä: 1 320 (1.7.2008 alkaen)
Koko
5 jäsentä
Tyttöjä: 3 (60 %)
Poikia: 2 (40 %)
Keski-ikä
25,4 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 25,4 vuotta
Ylläpitäjä
lapsi`

Jäsenet (5)

Merediac0dekakoienkelimangofuckinbabelapsi`
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandTron: EvolutionLuonut: ArmandKeskiviikko 19.12.2012 01:56

Peli: Tron: Evolution

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360, PSP, Nintendo DS, Wii

Julkaistu: 2010

Tron on näitä pelejä joita minä pidän lähinnä pelien irvikuvina. Ei sen vuoksi että tämä tapaus on lisenssipeli elokuvaan. Kyllä niitä hyviäkin lisenssipelejä löytyy. Vaan lähinnä pelin toteutustavasta. Kaikkialla törmään keskinkertaisuuteen joka suorastaan ihmetyttää. Mikään ei nimittäin ole erityisen huonoa ja ainekset tosiaankin riittäisivät parempaankin esitykseen. Alussa tuntuikin piristävältä nähdä hiukan erillaista peligrafiikkaa, kuin se tavallinen paskasenharmaa ympäristö ja kovat jätkät pyssyineen. Pelin alku onkin sitä parasta antia ja voisinpä väittää että ensimmäinen tiivistunnelmainen pelitunti kertookin kaiken olennaisen koko teoksesta. Eli suurimmaksi osaksi hypitään kuilujen yli, juostaan seinillä ja taistellaan vihollisia vastaan. Pentä lisämaustetta touhuun antavat äkkikuolemilla kyllästetty moottoripyöräily Tronmaailmalle uskollisella menopelillä ja muutamaan otteeseen ohjastetaan tankkia joka tuntui aika kököltä ja pikaisesti väsätyltä kyhäelmältä. Tuon edellä mainitsemani ensimmäisen tunnin jälkeen pelin puutteet ja saman toisto korostuvat siinä määrin etten jaksanu seurata juonta loppuun saakka ja päätin keskeyttää koko mitäänsanomattoman touhun puolenvälin jälkeen ja kävin vilkaisemassa juonipätkistä videot netin puolelta. Kuten olen aina teille sanonut älkää tuhlatko liikaa aikaa huonoon teokseen sillä maailmasta löytyy parempaakin tavaraa joka antaa teidän harrastuksellenne sitä niin suloista laatuaikaa.

Juonikaan ei kovin paljoa säväytä. Riittä kun tietää että se sijoittuu alkuperaisen kulttimainetta nauttivan Tronin (1982) ja uuden elokuvan välimaastoon. Toimien eräänlaisena esiosana uudemmalle Tronille. Olen vilkaissut lefaft eivätkä ne kumpikaan ole hullummasta päästä. Tietenkin tosifani voi olla suuntaan tai toiseen eriä mieltä. Graafinen anti on tarpeeksi näyttävää ja omaleimaista erottuakseen joukosta, mutta suurennuslasilla tarkasteltuna se ei kumminkaan sijoitu ihan kärkipelien joukkoon. Äänimaailma ja ääninäyttely on tasaisen pätevää suurimmalta osin. Musiikit ovat samansorttisia kuin elokuvassa, joten ainakin hiukan "härömmän" konemusiikin ystävät ovat kuin kotonaan tätä pelatessa. Aiheeseen sopiva musiikkiraita ei kumminkaan pelasta koko peliä keskinkertaisuuden suosta.

Ohjaustuntuma on jotenkin kumma. Nimittäin se toimii enimmän osan moittettoottomasti. Mutta sitten joissakin tilanteissa se yhtäkkiä hyytyy tai kamerakulma muljahtaa niin outoon asentoon että on lähes mahdotonta reagoida salamanopeasti äijän liikkeeisiin jottei se syöksy äkkikuolemaan. Onneksi pelitilanteen saa aloittaa lähes aina vaikean tilanteen lähettyviltä. Taistelussa myös tulee ongelmia vastaan ja väliin tuntuikin että ihan sama hakkaanko seku nappeja miten sattuu vaiko yritän kunnolla matsata sillä lopputulos oli kummassakin tapauksessa yhtä huono tai hyvä.

On oikeastaan vaikea keksiä musiikin ja Tronmaailman neonvärien ja tumman taustan hienosti yhdistävän graafisen annin lisäksi mitään erityisen positiivista. Ei sen puoleen en kyllä keksi mitään erityisen negatiivistakaan. Tämä oli vain sellainen kaikki hyvin, mutta mikään ei todella kiinnosta tapaus. Voitte toki pelata ja nauttia toimintaseikkailun annista, vaan enpä usko että menetätte mitään vaikka ette ikinä tätä näkisi. Kehoitan kumminkin katsomaan elokuvista kumpaisenkin, niistä saatte taatusti enemmän irti.

Joulun aikaan en yleensä pahemmin pelaile mitään, joten pidän taukoa myös arvostelujen osalta. Vikka pelattava ei tosiaankaan lopu minulta kesken ja pukki mitä luultavammin tuo sitä vielä lisää. Joten hyvää ja pelirikasta joulua ja hienoa uutta vuotta kaikille. Palataan asiaan armon vuonna 2013.

Arvosana:
5 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Uudemman Tron elokuvan esiosaksi tarkoitettu keskinkertainen toimintaseikkailupeli.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »