IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
19.11.2007
Tilastot
Käyntejä: 1 117 (1.7.2008 alkaen)
Koko
4 jäsentä
Tyttöjä: 2 (50 %)
Poikia: 2 (50 %)
Keski-ikä
20,9 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 22,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 18,1 vuotta

Jäsenet (4)

laura-tyttJanskiBoybroken_heart
« Uudemmat - Vanhemmat »

SLEEPWALKING-[x] kiinnostiLuonut: SLEEPWALKING-Torstai 27.10.2011 23:18

äägh joku puhelinmyyjä soitti mulle ja mä yritin kokajan sanoo etten haluu ostaa mitää, mut se vaa vännkäs vastaa, ja sitku se sano et tilais mulle jotai randomlehtee ilmaseks yhen nron nii sanoin et ok
sit se JDBLDJBLEIUGÄÖÄ suuttu mulle iha vitusti ku olin kuulemma laittanu johonki lomakkeesee et oon 18 ja olin vaa käyttäny sen arvokasta aikaa.

ihmiset on vaikeita.

mmiillaahei !sklcmgyLuonut: mmiillaaKeskiviikko 03.06.2009 14:47

mikä vitun kesäloma tää on ?
olen töissä !
en pääse ikinä rannalle !<itku>
en pääse ikinä ottamaan aurinkoa !
(oon palanu-.-)
mutta vitun hyväää kesälomaa vaaa dgicoooorhy

DaealisTelemarkkinoijatLuonut: DaealisLauantai 17.01.2009 19:24

Kuluttajansuojalaista:

4 §
Markkinoinnista on käytävä selkeästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus sekä se, kenen lukuun markkinoidaan.

6 §
Markkinoinnissa tai asiakassuhteessa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, jos tiedot ovat omiaan johtamaan siihen, että kuluttaja tekee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen, jota hän ei ilman annettuja tietoja olisi tehnyt.

9 §
Markkinoinnissa tai asiakassuhteessa ei saa käyttää aggressiivista menettelyä.

Aggressiivisena menettelynä pidetään häirintää, pakottamista ja muuta sellaista kuluttajan painostamista, joka on omiaan johtamaan siihen, että «kuluttaja» tekee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen, jota hän ei ilman painostamista olisi tehnyt.

Menettelyn aggressiivisuutta arvioitaessa otetaan huomioon erityisesti:
1) menettelyn ajoitus, paikka, luonne ja kesto;
2) uhkaava tai halventava kielenkäyttö tai käyttäytyminen;
3) kuluttajan vastoinkäymisten tai muiden sellaisten henkilöön liittyvien seikkojen hyväksikäyttö, jotka heikentävät kuluttajan arvostelukykyä;
4) sopimukseen tai lakiin perustuvien kuluttajan oikeuksien käytön hankaloittaminen;
5) uhkaus ryhtyä toimiin, jotka eivät ole lain mukaan sallittuja.

10 §
Markkinoinnissa ei saa tarjota kulutushyödykkeitä toimittamalla niitä kuluttajille ilman nimenomaista tilausta ja edellyttämällä kuluttajalta maksua, hyödykkeen palauttamista tai säilyttämistä taikka muuta toimenpidettä.

11 §
Kulutushyödykkeen hintaa ei saa ilmoittaa alennetuksi enempää kuin se tosiasiallisesti alittaa elinkeinonharjoittajan aikaisemmin perimän hinnan.

4 LUKU
Sopimuksen sovittelu ja tulkinta

3 §
Jos tässä laissa tarkoitetun sopimuksen ehto on laadittu etukäteen ilman, että «kuluttaja» on voinut vaikuttaa sen sisältöön, ja ehdon merkityksestä syntyy epätietoisuutta, ehtoa on tulkittava kuluttajan hyväksi.

4 §
Jos syntyy erimielisyys siitä, onko kysymyksessä 2 ja 3 §:ssä tarkoitettu etukäteen laadittu sopimusehto, elinkeinonharjoittajan on näytettävä väitteensä toteen.

Kotimyynti ja etämyynti
8 §
Elinkeinonharjoittajan tai tämän asiamiehen on kotimyynnissä luovutettava kuluttajalle asiakirja (kotimyyntiasiakirja), joka on päivättävä ja josta on käytävä ilmi elinkeinonharjoittajan nimi ja osoite, kulutushyödyke ja sen hinta sekä muut sopimusehdot. Asiakirjassa on oltava maininta kuluttajalle 9–11 ja 21–25 §:n mukaan kuuluvista oikeuksista sekä ohjeet niiden käyttämistä varten. Kotimyyntiasiakirjan on oltava kauppa- ja teollisuusministeriön vahvistaman kaavan mukainen.

Kotimyyntiasiakirja on luovutettava kuluttajalle tavaran kaupassa viimeistään silloin, kun kuluttaja vastaanottaa tavaran tai ensimmäisen tavaraerän. Muuta kulutushyödykettä koskevassa sopimuksessa asiakirja on luovutettava kuluttajalle viimeistään silloin, kun «kuluttaja» tekee tarjouksen tai antaa hyväksyvän vastauksen elinkeinonharjoittajan tarjoukseen.

9 §
Kotimyynnissä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä elinkeinonharjoittajalle 14 päivän kuluessa kotimyyntiasiakirjan vastaanottamisesta taikka tavaran kaupassa tavaran tai ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta, jos tavara tai tavaraerä vastaanotetaan myöhemmin kuin asiakirja. Tavaran kaupassa peruuttamisilmoitukseksi katsotaan myös vastaanotetun tavaran palauttaminen.

10 §
Kotimyynnissä elinkeinonharjoittajan on viivytyksettä ja viimeistään 30 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuaan palautettava, mitä hinnasta on maksettu. Kuluttajalla on oikeus siihen saakka pidättää tavara tai muu pidätettävissä oleva elinkeinonharjoittajan suoritus.

14 §
Edellä 13 §:n 1 momentin 1–5 kohdassa tarkoitetut tiedot on vahvistettava kuluttajalle henkilökohtaisesti, kirjallisesti tai sähköisesti siten, että kuluttaja voi tallentaa ja toisintaa tiedot muuttumattomina.

20 §
Jos kotimyyntiasiakirjaa tai 14 §:ssä tarkoitettua vahvistusta ei ole toimitettu kuluttajalle, sopimus ei sido kuluttajaa. Jos kuluttaja haluaa vedota sopimuksen sitomattomuuteen, hänen on ilmoitettava siitä elinkeinonharjoittajalle viimeistään vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä.


Näin sanoo suomen laki suoramarkkinoinnista. Suomessa vaikuttaa myös Asiakkuusmarkkinointiliitto, jonka alaisille yrityksille on annettu myös ohjeistusta http://www.ssml.fi/ välilehdellä pelisäännöt. Sivulta käy ilmi esim. Puhelinmyyntikeskustelujen nauhoittaminen, joka on sallittua molemmin puolin(tietyin jälleenkäyttörajoituksin) eikä siitä tarvitse soitettaessa ilmoittaa.

Ennenkuin joku innostuu näistä lakipykälistä tilaamaan romua puhelinmyyjiltä ja kieltäytyy sen jälkeen maksamasta koska ei olekkaan saanut allekirjoitettavaa sopimusta aiheesta. Suullinen sopimus on yhtä sitova, kunhan vain todisteet löytyvät.
« Uudemmat - Vanhemmat »