IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
18.1.2008
Tilastot
Käyntejä: 1 832 (1.7.2008 alkaen)
Koko
35 jäsentä
Tyttöjä: 35
Keski-ikä
29,4 vuotta
Otos: 28 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,4 vuotta
Ylläpitäjä
^Tähtityttö^
Valvojat
muksis

Jäsenet (35)

-migoto-muksisNinmari|ellu^^Tähtityttö^^Shamandalie^pipsapippurinenms-rebel]]minna[[hei_di_caroline87_niina_-^Piitu^-BeNaMiMissWeeny^_Heli_^
« Uudemmat -

Retu84NEUVOLA KUULUMISET..Luonut: Retu84Torstai 09.10.2008 19:42

Käytiin 8.10.2008 Lääkärissä!

Venlan tämän hetkiiset mitat; (suluissa edellisen kerran 22.9.2008!)

Paino; 5615g (5115g)
Pituus; 57,5cm (56,,5cm)
Pipo; 40cm (38,5cm)

ja äitilläkin kaikki kunnossa! =)))

-migoto-Koira ja tyttö....Luonut: -migoto-Torstai 02.10.2008 03:22

Koira tuli nuoleen piikan kättä ja sit piika katto ihmeissään sitä, väläytti valoisan hymyn ja läppäs koiraa kuonolle! Oli koiran vuoro olla hämillään... ;DDDDDDD

Retu84neuvola kuulumisetLuonut: Retu84Maanantai 22.09.2008 18:35

Tänään oli 1kk nevola ja tässä tämän hetkiset mitat! (suluissa syntymämitat).

Paino; 5115g (3760g)
Pituus; 56,5cm (50cm)
Pipo; 36cm (38,5cm)

Venla on jäntevä, rauhallinen vauva. Rintamaidolla kasvaa tosi hyvin. Iho, silmät ja suu siistit. =)

Retu84 Venlan Synnytys <3 <3 <3Luonut: Retu84Sunnuntai 24.08.2008 14:19

Eli mulla supisteli jonkin verran illalla 19.08.08, no menin nukkumaan ku supistukset loppu..heräsin sit yöllä 00.58 tosi kivuliaisiin supistuksiin..niitä alko tulla 6-8min välein..lähettiin sit kohti Kuopiota ja saavuttiin sinne 03.00 jälkeen..supistusväli edelleen sama...kohdunsuu vasta 2cm auki...siitä ne sit siirti meiät synnytyssaliin..kävin ammeessa, suihkussa, kiikuin ja pötkötin lämpöpussien kanssa..välillä antoivat ilokaasua joka sai mut nauramaan hulvattomasti...kohdunsuu vain vähän enemmän auki mitä aiemmin oli..miehen kanssa saatiin onnex nukuttua pari tuntia ku siellä oli parisänky..aikamoista kärvistelyä oli puolille päivin ja supistukset harveni..meiät siirrettiin osastolle sillä pärjäsin vielä itekseni(tai mies oli koko ajan matkassa), osastolla alko sit supistelee 14.30 kovemmin ja supistukset alko taas tulla tiheämmin..lämpöpussit ei enää auttaneet, hoitaja sai mut kokeilemaan vielä suihkua...tuntu et taju lähtee siellä, sattu niin perkeleesti..no ei ku takasin synnytyssaliin..ny vaihdettiin salia..kello oli jotain 17.00..kohdunsuun tilanne jo hiukan parempi..laittovat mut kiikkumaan ja taas ilokaasua(välillä se auttoi..mut enimmäkseen tuli pää sekasin ja heikotti)valitin ja valitin ja vihdoin sain kätilön tajuumaan että tarviin jo vahvempaa lääkettä..sain sit epiduraalin(kävi ihan perkeleesti sen laitto)ja mut laitettiin oksitosiini tippaan..helpotti oloa kummasti..nukuin pari tuntia..klo: 22.00 alkaa supistukset taas tuntumaan kohdunsuu 9cm auki puhkaistaan kalvot..22.40 kohdunsuu täysin auki käsketään ponnistella jos tuntuu sille..olin istualleen ja kyljellään..23.20 kokeilin synnytys jakkaraa ja 23.45 nousin takasin sänkyyn ja alkaa lopullinen ponnistusvaihe..mulle sanottiin että lapsi mahtuu hyvin tulemaan..mutta kovien ponnistus yritysten jälkeen aloin väsymään..huusin,valitin, lopulta itkin kipu oli niin kova että kätilö teki helpottaakseen urakkaa episitomian..tuuheatukkainen tyttö syntyikin ns. yhdellä ponnistuksella 21.08.2008 klo: 00.17 mitoin 3760g, 50cm ja pipo 36cm..tosiaan pää kun saatiin ulos, tuli samalla kertaa koko tyttö..olin todella väsynyt mutta onnellinen..ilman miestä en ois jaksanu..ja ihana yllätys oli tosiaan pieni tyttö kun kaikki meille poikaa ennusti mahan perusteella. <3 no urakka ei vielä siihen loppunut vaan jälkeisten ulossaanti oli tiukassa..istukka oli vielä osittain kiinni, sain supistuslääkkeitä joilla sitten puskettiin vielä jälkeiset ulos.. olin kyllä hyvin uupunut synnytys urakan jälkeen..tyttö oli hyvin rauhallinen kylvetyksenkin aikaan ja oppi imemään heti kun tissin sai suuhun synnytyssalissa.. =D Synnytyksen kesto 10h25min...varsinainen ponnistusvaihe 32min...

Juhlakahvien ja suihkun jälkeen siirryttiin osastolle mikä oli ihan täynnä..ei toivoakaan perhehuoneesta(oltiin jonotuslistalla, vaan se ei kerenny meille vapautua)

23.08.2008 lastenlääkäri tarkastaa tytön ja toteaa täysin terveeksi ei mitään valittamista..lähtöpaino 3515g ja pituus 51cm..ja n. klo: 12.00 päästään kotia lähtemään!

Vaikka ei perhehuonetta saatu niin osastolla meni kaikki ihan hyvin, isä oli aamusta iltaan meidän kanssa, yöx meni vain veljeni luokse..Henkilökunnalle iso kiitos hyvästä ja asiantuntevasta ohjauksesta! =)

muksissynnytyskertomusLuonut: muksisTiistai 12.08.2008 01:17

5.8.2008

Kävin neuvolassa aamupäivällä, tuomio: vauva noussut kuopastaan, ei synny ihan hetkeen, uusi aika seuraavalle maanantaille jolloin varataan ya-kontrolli.

Puolenpäivän maissa tulee verta ja tulppaa, tulee sit pitkin päivää enempi ja vähempi, illalla käydään vielä toistamiseen lenkillä ja anoppilassakin, siellä olikin sitten miehen serkku perheineen joille sanottiinkin että ei kyllä ole hetkeen tämä lapsi tulossa, ei siis oireita lähenevästä synnytyksestä.

6.8.2008

menin edellisen päivän puolella jo nukkumaan, joskus puolenyön jälkeen heräsin ensimmäiseen kipeään supistukseen, niitä tuli aina sillointällöin, en katsellut kelloa, joskus 2 jälkeen taisin nousta sängystä hetkeks ihmettelemään että supistaako mua oikeesti, palasin kuitenkin aika nopeesti sänkyyn ja pystyin hyvin torkkumaan supistusten välillä vaikka aikasta napakoita olikin, en kellottanut vieläkään..

kuudelta miehellä soi kello, nousin ylös samaan aikaan kun en kuitenkaan erityisen hyvin pystynyt nukkumaan. kerroin miehelle että koko yön on supistellut vähänväliä, mutta käskin sen kuitenkin töihin kun tuntui että ei tämä tästä etene..

puoli 8 hälytin miehen takasin töistä, supistukset napakoitui ihan yhtäkkiä toden teolla, kirjoittelin nettiin aina kun tuli supistus, väliä oli heti 3-5min. mies oli soittanut vanhemmilleen, anoppi tuli meille ja appi lähti hakemaan miestä, se kun oli mennyt tänään juuri kyydillä töihin..

supistaa ja sattuu jos tosi paljon, pakkailen sairaalakassia ja anoppi pukee esikoiselle vaatteita ja leikittää sitä, äiti ei enää pysty :lol:

vähän ennen ysiä mies ja appi kaartaa pihaan, mies tulee sisältä hakemaan mut, sairaalakassin ja kameran ja lähdetään samantien sairaalalle.

sairaalaan meidät kirjattiin klo.9.10 :) istuin käyrällä siinä varmaan n.20min jona aikana kätilö kirjaa tietoja ja kyselee hätäkastenimiä..joo tosiaan, väkisin tenttas ja koita siinä kivuissa sit miettiä! no, saatiin jotkut nimet ylös kuitenkin..pyysin tässä vaiheessa jo jotain kipuihin mutta vielä en saanut..

nousin tutkimuspöydälle ja mies lähti siirtämään autoa. kätilö toteaa että 9cm auki ja pikaisesti pesulle ja sairaalavaatteet päälle..samaan syssyyn totesi että jos vedet menee niin varmaan alkaa samantien ponnistuttamaan ja katosi huoneesta :blink: no, minä suihkuttelen ja vaihdan vaatteet. kätilö tulee hakemaan ja sanoi että mies odottaa jo salissa. sinne siis pikapikaa, salissa oltiin suunnilleen klo:9.45.

kätilöt esittelee itsensä, synnytyksen hoitaa harjoittelija, en pistänyt pahakseni, kaikki oli kuitenkin ihan mallillaan ja kunnon kätilö paikalla koko ajan.

todettiin tässä että synnytys on edennyt tosiaan niin pitkälle että kivunlievitystä en saa ja päätettiin että puhkaistaan kalvot niin pääsen nopeammin ponnistamaan ja eroon kivuista. kalvot puhkaistiin klo:9.55, seuraavalla supistuksella aloin ponnistamaan, pää syntyi ensimmäisellä työnnöllä, napanuora kerran kaulan ympäri, se saatiin löysättyä ja heti seuraavalla työnnöllä syntyi loput tytöstä.

jälkeisiä jouduttiin hetki odottelemaan, mutta syntyi se sieltä kuitenkin. mies sai leikata napanuoran tietenkin.

Siinä sitten ihmeteltiin pientä pimua, sain lounaankin saliin ja kahvit myös. itse kävelin suihkuun ja sieltä takaisin, olo oli todella hyvä. alapäässä ei mitään vaurioita joten tikkejäkään ei tullut. heti salissa pystyin istumaan ja olemaan jo normaalisti. itse käveltiin osastollekin, ei tarvittu pyörätuoli- tai sänkykyytiä!


Tyttö sai pisteitä 9 - 9 - 9!

rv. 40+3
mitat: 3570g/49cm, päänympärys 34cm.

Synnytyksen kesto:

I vaihe: 2h25min
II vaihe: 3min
III vaihe: 15min

yht. 2h43min


Synnytys oli tosi hieno kokemus, paremmin ei olisi voinut mennä! tyytyväinen olen ettei kivunlievitystä tarvittu. Ei todellakaan jäänyt minkäänlaista kammoa :)

[Tanja86]voi voiLuonut: [Tanja86]Maanantai 04.08.2008 17:13

johan tässä alkaa paniikki iskemään ku enää kolme päivää leikkaukseen... :D apua... on tää aika menny kuin siivillä, mutta.. :DD tänään kävin neuvolas ja ei mitn uutta, siel se kökkii perse eellä ja sitä rataa... onneksi kuitenki on sovittu tuo sectio aika... niin juu ja sanohan se neuvola täti että se on jo valmis syntymään ja että ei oo enää montaa päivää ku se tulee pois.. :DD on se vaan kiva saaha sellanen pikkunen tuhisija.. :D saas vaan nähä miten tuo meidän prinsessa ottaa tämän uuden tulokkaan.. :D

[Tanja86]tällaistaLuonut: [Tanja86]Torstai 24.07.2008 18:04

Äippäpolil käyty ja sectiolla synnytän tän pienokaisen... sectio aika ois parin viikon päästä.. nyt on viikkoja 37+3 ja sectio tehdään viikolla 39 eli n. 2 viikkoa niin tämä meidän toinen näkee päivän valon... hieman meinaa jännittää ku tietää mitä on tulos mutta kyllä kaikki hyvin menee...
joo tosiaan eilen oli aika klo 13.00 äippäpolille että yritetään kääntää tuota meitsin vauvaa mutta lääkäri joutu oleen synnytyssaleilla koko ajan ja vasta klo 17.00 pääsin ite sit lääkärin juttusille ja se yritti kääntää tuota vauvaa mutta heikoin tuloksin eli vauva ei oo kääntyny kunnolla, vauva on massussa silleen poikittain ja ensviikolla uudestaan pitää mennä käymään siel polil ku se lääkäri kattoo tarjonnan... mutta jos tää pikkunen on ottanu pakin päälle ja kääntyny uudestaan istumaan niin sit ois 99% varma että sectio eessä... arvakkaa vaan kuinka paljo vitutti istua siel polil ja oottaa että pääsee sille lääkärille... oltiin kotosal joskus klo 20.30 ja koko päivänä ei syöny mitn muutaku aamulla.. kukaan ei sanonu mitään muutaku että vielä joudutte hetken oottamaan... eka ootettiin jussin kans siel polin puolella mutta se meni kiinni neljältä ja meidät siirrettiin sit sinne synnytyssalien puolelle... käyrässä joudun varmaan sen pari tuntia olemaan ku meinas tää vauva suuttua ku sitä yritettiin kääntää ku syke oli siinä 170-180 välillä ja ei sit niinku millään meinannu rauhottua... mutta onneksi se sit loppujen lopuksi rauhottu ja päästiin kotia... sit se lääkäri sano että jos ennen seuraavaa aikaa menee vesi tai alkaa supistelemaan niin ambulanssilla sinne oulaisiin... ja jos lapsi liikkuu vähemmän mitä yleensä tai verta alkaa tulemaan yms niin uudestaan oulaisiin... ei stana... mutta ens viikolla sit tietää viel enemmän miten tästä eteenpäin... mä oon päättäny että en yritä ees synnyttää tätä lasta jalat eellä että leikkaus tai sit jos se nyt tajuais että miten sen tuolla massus pitää olla.. :)
Olipahan taas käynti... Terkkarina joku nuori vasta valmistunu ja lääkärinä nuori ja ilm. virolainen naislääkäri.. Tuli vähän semmonen olo, että tulikohan nyt kaikki oikein... :D

Painoa tullu +900 viikossa turvotusten myötä, jotka minusta ois ++, mut terkkari laitto vaan + (ja +200g raskauden aikana siis tullu painoa... :DDD)

RR 124/90
Pissa puhas
sf 35 (2viikossa 4senttiä kasvua =O)
vs 4.2
RT
syke vahva 145
liikkeet ++

Lääkäri teki sisätutkimuksen ja suppailuista ja jomotteluista huolimatta kohdun suu kiinni, kiinteä ja kaulaa 3cm!!! :O Mulla on kohdun suu kääntyny tuonne selkään päin, että tyttö joutu kirjaimellisesti kaiveleen, ku ei sormet yltäny! Tiistain EKG oli muuten ok, mutta korkea pulssi 140 laittoi lääkärin miettimään... Nyt sit mittas multa ja oli meikän normaali 80. Totesi että makuullaan sikiöki painaa yleensä niin, että se rasittaa pumppua ja sen takia pulssi tahtoo olla korkea.. Sivuääniki kuulu sydämmestä, niinku ennenki.
Synnytystapa arviota se teki sen verran, että kokeili, missä istuinluut on ja sano, että jos nyrkki mahtuu väliin, niin pitäs mahtua syntymään.. Just joo!! Tytöllä oli pienen pieni nyrkki, niin tokihan se mahtuu!!! ja ku ei ole mitään hajua vauvan koosta, ku se nyt yhtäkkiä hyppäs sf:n mukaan yläkäyrälle normikäyrältä, niin vähän pelottaa... :O
No, se kuiten sano, et laittaa ä-polille lähetteen ja pääsen ultraan ja gynekologi tutkii paremmin lantion tilavuuden ja sit päätetään se synnytystapa...

Että tämmöstä tällä kertaa... :D

-migoto-Ennustaja Elliltä... Luonut: -migoto-Maanantai 14.07.2008 23:43

Sinulle syntyy poika 25.7.2008 ja poika 10.9.2012.
T: EE


Just.... Että viikon päästä pitäis olla nyytti kainalossa ja vielä poika!!! Kyllä tämä on tyttö.... (luulee niin vahvasti) :D
« Uudemmat -