IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
16.10.2008
Tilastot
Käyntejä: 723
Koko
1 jäsen
Tyttöjä: 1

Jäsenet (1)

`jnaa
« Uudemmat - Vanhemmat »

ninamu[Ei aihetta]Luonut: ninamuMaanantai 06.07.2009 04:55

http://www.youtube.com/watch?v=puqsKGy0L_E



Joskus hyvin lyhyen ajan sisällä saattaa niin paljo tapahtua ihan liian hämmentäviä asioita, ettei oikeasti pysy perässä. Sitä vaan jotenki On, tajuamatta mistään mitään. Sitä jotenki kummasti kylmettyy, sulkee vaan ittensä kaiken ulkopuolelle ja nauraa koko paskalle.

mangopapaya~____~"Luonut: mangopapayaTiistai 24.03.2009 22:46

MENETÄN JÄRKENI ITTENI KANSSA !!!

ninamu[Ei aihetta]Luonut: ninamuTorstai 16.10.2008 01:38

Sekamuotoinen jakso

Kenties kaikkein lamauttavimpia sairauden vaiheita ovat ne, joihin kuuluu sekä manian että depression oireita, samanaikaisesti tai useaan kertaan saman päivän aikana vaihdellen. Potilas on kiihkeä tai levoton niin kuin maanisessa vaiheessa, mutta samalla myös ärtyisä ja masentunut, sen sijaan, että tuntisi olevansa "maailman huipulla". Erityisesti sekamuotoiseen jaksoon liittyy itsemurhariskin lisääntyminen.
Maaninen vaihe

Tuntomerkkejä muun muassa:

* Epätavallisen innostunut, euforinen (= epätavallisen iloinen, hilpeä, haltioitunut) tai ärtyisä mielentila (tai potilas vaikuttaa sellaiselta läheistensä mielestä).
* Ajattelemattomia, seurauksista piittaamattomia tekoja.
* Vähäinen unentarve suuresta tarmokkuudesta huolimatta.
* Puhe on niin nopeaa, että toiset eivät kykene sitä seuraamaan.
* Ajatuksenriento.
* Keskittymisvaikeus, jonka vuoksi esimerkiksi puheenaiheet tai tekemisen kohde saattavat vaihdella nopeasti.
* Liioiteltu voiman, suuruuden ja tärkeyden tunne.
* Poikkeava tai korostunut ärtyneisyys tai reagointi pieniinkin asioihin stereotyyppisen ärtyneesti tai jopa aggressiivisesti.
* Vastuuntunnon puuttuminen, ei tunne huolta tekojen mahdollisista huonoista seurauksista; esimerkiksi liian runsasta rahankäyttöä, liiallista seksuaalista aktiivisuutta tai holtittomuutta, järjettömiin investointeihin ryhtymistä.
* Päämäärätön, tarkoitukseton touhuilu ja puuhailu.



Depressiivinen vaihe

Masennusvaiheen tuntomerkit vastaavavat depression tuntemerkkejä:

* surullisuuden, alakuloisuuden tai masentuneisuuden tunne tai mielenkiinnon menettäminen asioihin, joista normaalisti nauttii
* unettomuus tai unen tarpeen lisääntyminen
* ruokahaluttomuus tai ruokahalun lisääntyminen
* keskittymisvaikeudet ja vaikeus tehdä päätöksiä
* hitauden tunne tai niin voimakas levottomuus, ettei pysty istumaan paikallaan
* arvottomuuden tai syyllisyyden tunne ja heikko itsetunto
* voimattomuus tai jatkuva väsymyksen tunne
* kuoleman tai itsemurhan ajatukset

Vaikeisiin depressioihin saattaa liittyä myös psykoottisen masennuksen oireita, kuten epärealistisia itsesyytöksiä, kuvitelmia perikadosta tai jopa aistiharhoja, vainoharhoja tai muita harha-ajatuksia.
Ajatellaan, että mielialan säätelyjärjestelmässä olisi häiriö. Potilas reagoi ärsykkeisiin normaalia herkemmin ja poikkeavalla tavalla. Sairauden oireet tulevat tavallisimmin esille varhaisessa aikuisiässä. Alttius sairastua kulkee suvuittain. Perimän osuus on skitsofrenian luokkaa. On huomattava että itse sairaus ei suoraan periydy vaan alttius sairaustua epsuotuisssa olosuhteissa on kohonnut. Sikiönkehityksen tai kasvun aikana voi olla tekijöitä, jotka vaikuttavat keskushermoston toimintaan ja reaktiomuotoihin. Sairauden laukaisevana tekijänä voi olla esimerkiksi jokin kuormittava stressitilanne, poikkeava elämäntilanne tai vaikkapa päihteiden liikakäytön tai muun tekijän aiheuttama aivovaurio. Moni, joka on myöhemmin sairastunut kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, on kuvannut ennen sairastumistaan ja sairauden aikana huomattavia vaikeuksia uni-valverytmin säätelyssä.
« Uudemmat - Vanhemmat »