IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tapahtumat
Perustettu
8.11.2008
Tilastot
Käyntejä: 674
Koko
1 jäsen
Tyttöjä: 1

Jäsenet (1)

Wengzan
« Uudemmat - Vanhemmat »

DaealisSammuta Valot tunniksi?Luonut: DaealisLauantai 28.03.2009 20:55

..Just näin. Mitenkähän paljon tällä säästäisin luontoa..

Katossa oleva loisteputkivalaisin: 0,03 kWh(kilowattituntia)

Ei kuulosta kovin suurelta numerolta, varsinkaan kun aletaan verrata:
Läppäri päällä ja nettiä selaillessa, pienessä rasituksessa: 0,1 kWh
Kuvaputkitelkku ja dvd-soitin: 0,11 kWh
Jääkaappi: 0,02 kWh
800 Watin mikrolla 3 minuutin lämmitys: 0,04kWh

Eli oikeastaan jos oikeasti haluaisit tehdä kunnollisen vaikutuksen, sammuta elektroniikkalaitteet. Telkku, stereot, dvd-soitin ja tietokoneet pois seinästä. Ota vaikka kirja käteen ja lue SEN LAMPUN VALOSSA, mutta tapa kaikki muut sähkölaitteesi tunniksi.

Tietenkin itseäni epäilyttää tällaiset tempaukset muutenkin. Ajatellaanko, että yli puolet suomen väestöstä oikeasti tottelisi tätä minuutin tarkkuudella? 21.30 kaikki heistä huitaisevat sähkölaitteet päälle. Pari miljoonaa telkkua, stereoa ja tietokonetta huitaisisivat yhtäaikaisesti piikin sähköverkkoon. Mitä tämä aiheuttaisi sähköntuotannolle? Pystyisikö tällainen huikea kulutuspiikki ylikuormittamaan koko sähköverkon? Muuntajat paukkuisivat? Sama huoli on näjemmä tempauksen järkkääjilläkin: http://www.earthhour.org/news/fi:fi/article?id=eh5980864688535174972

Joku jolla on parempi käsitys suomen sähköverkon toiminnasta voisi kertoilla, lukisin mielellään. Kuinka suuren piikin verkko pystyisi käsittelemään ilman maanlaajuista sähkökatkosta?

/edit: Tuota sivua lukiessa juuri näkeekin sen, mitä tapahtumalla ajetaan takaa. Homman nimi on vain yrittää leikkiä huomiohuoraa mediassa, ei mitään todellista säästöä. Varmasti ihmiset, joilla on varaa leikkiä supermatalawattisten lamppujen kanssa, olisivat voineet tunkea rahansa konkreettisempaankin suojelukohteeseenkin, jos tosissaan haluavat vaikuttaa.
« Uudemmat - Vanhemmat »