IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tietokoneet ja Internet
Perustettu
25.1.2009
Tilastot
Käyntejä: 1338
Koko
88 jäsentä
Tyttöjä: 44 (50 %)
Poikia: 44 (50 %)
Keski-ikä
29,2 vuotta
Otos: 64 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,7 vuotta
Valvojat
zxnna

Jäsenet (88)

|ituukatziiizssannna]]Evelyn-^hannah]n1k0nhoonieMajorzEroedmaijuu^d-tailVes^annapojuSpurguDille^^kujala93^^liq
« Uudemmat - Vanhemmat »
2009 olin innoissani, kun sain tutustua Spotify-nimiseen musiikin streamauspalveluun. Sieltä löytyi yllättävän paljon kivoja artisteja ja pikkuhiljaa playlistit rupesivat kasvamaan ja Spotifyn käytöstä tuli arkipäiväistä. 2011 alkoi Spotifyn siniselle ja aurinkoiselle taivalle kuitenkin kerääntyä pikkuhiljaa muutamia tummanpuhuvia pilviä. Muutamat päivitykset tekivät pieniä muutoksia ja ensimmäinen isompi hälyyttävä merkki oli uusien asiakkaiden pakkonaittaminen Facebook-tunnuksen kanssa. Uusille maksaville asiakkaille kerrottiin tylysti, että jos sinulla ei ole Facebook-tunnusta tai et halua liittää sitä Spotifyyn, et voi ottaa spotifya käyttöön uutena asiakkaana. Valitettavasti tämä oli vasta ongelmien alkua.


2011 julkaistu 0.6.5.2. oli vielä hyvin ja keveästi toimiva clientti. Jonkin ajan kuluttua julkaistiin 0.8.5, jota itse pidän viimeisenä siedettävänä versiona Spotifysta. Sen jälkeen alkoi todella käsittämättömät huononnukset päivitysten myötä. 0.8.8:ssa mulkattiin artistisivulle valkoinen tausta, mikä oli jo aivan tarpeeksi järkyttävä. Clientti oli jo suhteellisen hidas ja jumi välillä oikein urakalla. 0.9 olikin sitten jo aivan karmaiseva päivitys. Soittolistojen kokonaiskestoaika oli hävinnyt, fontti muutettu kiinan markkinoiden johdosta ainakin 3-4 pykälää isommaksi ja jumiminen ja hitaus vähintään kaksinkertaistui. Albumikuvakkeita saa odotella todella pitkään ja hartaasti. Biisit eivät aina lähde käyntiin heti ja uusimmassa päivityksessä on kaiken lisäksi esiintynyt jopa biisien pätkimistä silloin tällöin kesken kaiken.

Spotify on sitä mieltä että käyttäjien ei tarvitse päättää asentavatko he uutta päivitystä, vaan ohjelmaan on sisäänrakennettu pakkopäivitys, joka tapahtuu sulkemalla ja avaamalla Spotify uudelleen. Päivitystä ei taviskäyttäjän taidoilla ole mahdollista peruuttaa mitenkään. Päivityksistä on seurannut Spotify-comminity foorumeilla valtaisa valitusryöppy jossa sadat asiakkaat uhkaavat peruuttaa tilauksensa jos heitä ei aleta kuuntelemaan. Mitään ei kuitenkaan tapahdu. Toimintaa ja käytettävyyttä huonontavat päivitykset seuraavat tasaisen varmasti toinen toisiaan.

Muutamat käyttäjät ovat hoksanneet pienen kikan, jolla päivitykset voi estää. Eräs käyttäjä neuvoo foorumilla asentamaan vanhemman version ja luomaan pari tyhjää read-only tiedostoa tiettyyn hakemistoon, joka estää ohjelmaa päivittymästä. Ihmiset tarttuivat tähän konstiin epätoivoissaan ja asennettavaksi suositeltiin 0.8.5 -versiota. Ja kaikki vaikuttivat ratkaisuun tyytyväisiltä.

Kaikki paitsi Spotify.


Muutaman viikon kuluttua tästä 0.8.5 clientti alkoi kaatumaan noin 15 minuutin käytön jälkeen. Tutkittuani foorumia pääsin siihen loppukäsitykseen, että Spotify tekee sen tarkoituksella, koska ei halua ihmisten käyttävän vanhoja versioita. Tämä on maksavien asiakkaiden törkeää aliarviointia ja osoittaa äärimmäisen huonoa kykyä huomioida asiakkaiden tarpeita. Mitään asiakkaiden pyytämiä parannuksia ohjelmaan ei ole tullut. Sen sijaan on tehty turhia käyttöliittymähypistelyjä ja saatu hienosti toimivasta ohjelmasta täydellinen fiasko.


Jos ei asenteet radikaalisti tästä muutu toisenlaiseen, asiakkaita kuuntelevaan suuntaan, niin Spotify on konkurssissa ennen vuotta 2015. Lähtölaskenta on jo alkanut...

- KL -

Aftano huh huhLuonut: AftaPerjantai 20.11.2009 18:55

Tulipa taas päiviteltyä sivuja ja softaa :DD

http://naspotify.webs.com

PönsöSpotify Luonut: PönsöSunnuntai 31.05.2009 17:16

Kutsuja otetaan vastaan :P lähteä privaattina tähän jos löytyy =)

EDIT: se meni si näppärästi ranskan proxyn kautta toi tunnu :D http://spotify.rejected.se/?proxy

amplitudeSpotifyLuonut: amplitudeTorstai 23.04.2009 21:02

Miksi rakastan Spotifya:

1) Helppo:
Kuka tahansa osaa käyttää sitä. Kaikki on tehty niin simppeliksi, ja turhia härpäkkeitä ei ole lisäilty.

2) Playlistit ja musiikin jakaminen kaverien kanssa:
Playlistit pysyy tallessa vaikka käyttäis Spotifya toisella koneella. Aina omat musat "mukana". Kavereiden kanssa playlistien jakaminen on ihan naurettavan helppoa ja "Collaborative playlist" mahdollistaa kavereiden kesken musiikin helpon jakamisen ja löytää helposti uusia bändejä! Lisäksi kaverille playlistin tekeminen on kuin tekis mixtapen tai polttais CDn - erona se, että se on helpompaa ja nopeampaa! Myös yksittäiseen biisiin linkkaus on mahtava ominaisuus!

3) Laillisuus:
Artistit saa omansa, me saadaan omamme. Mukavaa kaikilla.

4) Nopeus:
Ei lagaa lähes koskaan (poikkeuksia on jos on esimerkiksi 13 torrentia tulossa samaan aikaan) ja biisien kelaaminen tapahtuu nollaviiveellä.

5) Musiikin kuuntelu/löytäminen "Radio"-ominaisuudella:
Uutta musiikkia on helppo löytää "Radio"-ominaisuuden avulla, sieltä klikkailee mitä haluaa ja millä tavalla niin musa alkaa soida. Ja mikäli joku kappale miellyttää, sen voi lisätä playlistiin talteen myöhempää kuuntelua varten.

6) Levyt joita ei löydä kaupoista/netistä/mistään:
Esimerkiksi vanhoja jazz ja blues levyjä, tuntemattomampia reggaeartisteja jne jne... "Radio" päälle ja vaha hämyjazz soimaan. Voiko olla parempaa?

Vielä kun saadaan se iPhone applikaatio niin se on siinä! Veikkaan että jossain vaiheessa tulee myös integrointia kotiteattereihin ja mahdollisesti myös kannettavia musiikkisoittimia jotka toimivat ikäänkuin nämä Mokkula-modeemit. Eli soitin jossa fyysistä muistia hyvin vähän (vain cachea varten) ja sisällä SIM-kortti 3G yhteyttä varten-> rajaton määrä musiikkia mukana ja playlistien siirto koneelta soittimeen kävisi pikavauhdilla. Olisi aivan mahtava!

Myös stereot joissa olisi sisäänrakennettu Spotify-client olisi aika täydellinen olohuoneessa.

Odottelen!

amplitudeloistavaaLuonut: amplitudeKeskiviikko 22.04.2009 18:00

amplitude[Ei aihetta]Luonut: amplitudePerjantai 27.03.2009 03:13

mä rakastan Spotifya
« Uudemmat - Vanhemmat »