IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
21.4.2009
Tilastot
Käyntejä: 547
Koko
2 jäsentä
Poikia: 2 (100 %)

Jäsenet (2)

\joo\wondertimo
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandWolfensteinLuonut: ArmandTiistai 12.07.2011 04:22

Peli: Wolfenstein.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Vaarikin jaksaa.

Testikone: Huomattavasti parempaa grafaa kiitos.

Wolfesteinin tietävät taatusti kaikki räiskintäpeleihin ylipäänsä tutustuneet valistuneet pelaajat. Tiedoksi niille pahvipäille jotka eivät tiedä että kyseessä on peli joka käytännössä loi koko fps-genren, eli ei mikään pikkujuttu. Hienosta alkusysäyksestä huolimatta pelin seuraavat osat eivät ole olleet mitään erityisen sykäyttäviä tapauksia. Eikä tämä uusinkaan noiturinatsien konekiväärisahaaminen mitenkään erityinen teos ole.

Pelihahmona toimii jenkkiläinen agentti ja hänen toimintaympäristönä on toisen maailmansodan natsisaksaa mukaileva satumaailma missä magia ja rynnäkkökivääri kulkevat käsikädessä. Ei kuulosta hullummalta idealta mutta tässä pelissä mennään niin tylsää keskitietä kuin vain olla voi. En tiedä edes mistä pitäisi antaa varsinaisia kehuja ja mistä moitteita sillä kyseessä on todellinen perussuomalainen suoraan Timo Soinin riveistä. Grafiikka ei hätkäytä mutta ei ole silti rumaa. Natsiviholliset ovat ihan jees vastustajia mutta eivät mitään älynjättiläisiä. Äänet ovat peliin sopivia mutta väliin kaikuvat ja pätkivät omituisella tavalla. Jokainen sakasalainen puhuu ylikovaan tyyliin murrettua skasaenglantia.

Keskinkertaisuudesta huolimatta löytyy pelistä muutama ihan hyvä idea, tosin ei uusi sellainen. Kuten aseiden viritteleminen mustassa pörssissä kentistä löytyvien rikkauksien ja virityspiirustusten avulla. Muutamat erikoisemmat örmyt osaavat pistää kunnolla hanttiin vaikkakin pomotaisteluista selviää yleensä muinaisuudesta lainatuilla kikka kolmosilla. SS-naiset olivat seksikkäimpiä näkemiäni pelihahmoja suurelta osin rinnat paljastavissa nahkapuvuissaan, mutteivät suinkaan vaarallisimpia kohtaamiani vihollisia vaikka harvalukuisesta eliittiyksiköstä olisi voinut luulla muuta.

Peliympäristössä liikutaan kuten hiekalaatikkopeleissä, mutta lähinnä välietappina toimiva kaupunki on vain kulissi minkä läpi juostaan joko seuraavanna tehtävään, ostamaan aseenparannuksia taikka ihan vain raportoimaan toimeksiantajalle tehtävän onnistumisessta. Peliympäristö on myös harvinaisen putkivoittoinen ja sijoittuu sisätiloihin. Muutaman kerran päästään myös ulos mutta kauniin maalaismaiseman sijaan tarjoillaan ikivanhojen metal of honoreiden tilkkutäkkiympäristöjä.

Kunniamaininta ensimmäiselle pelille jonka ääreen nukahdin keskellä kesäistä sadepäivää. Yleensä näin ei ole tapahtunut vaikka kyseessä olisi ollut heikompikin peli. Tämä teos oli mielestäni täysin turhanpäiväinen ammuskeluputki jota ilmankin voi pärjätä.
Hyvää:
Alussa kiinnostava asetelma.
Ammuttavaa riittää.
Sm-henkiset natsinaiset.
Aseiden virittäminen.

Huonoa:
Tasianen kuin pannukakku, mikään osa-alue ei loista muttei ole huonokaan
Ei jaksa kiinnostaa.
Suoraakin suorempi putki.
Nukahdin kesken pelin.

Yleisarvosana:
5 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Viimeistelemätön ja liian tasapaksu räiskintä.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »