IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
20.5.2009
Tilastot
Käyntejä: 1 348
Koko
1 jäsen
Poikia: 1 (100 %)
Ylläpitäjä
xnode

Jäsenet (1)

xnode
« Uudemmat - Vanhemmat »

xnodeTaas keikkakuvailuaLuonut: xnodeKeskiviikko 20.05.2009 02:53

Vaihteeksi blogaan taas Tiistain keikkakuvaus maailmasta. Normaalin linssi arsenaalin (Canonin 85/1.8, 30/1.4 ja Sigman 10-20/4-5.6) lisäksi rahtasin tällä kertaa mukanani myös Lensbabyn. Ajattelin kokeilla saada sillä hieman erinäköistä ilmettä kuviin.

'Yllättäen' se kyllä toimii siinä, tosin suurimmasta osasta kuvia tulee helposti aivan liian outoja :D Tai ehkäpä pitäisi harjoitella kuvaamaan lensbabyllä hämärässä liikkuvia kohteita. Yleensä sitä linssiä tilttaa vähän liikaa jolloin aiheen tarkoitettu korostus muuttuu vain oudoksi uduksi.

No kuvassa on Punky Reggae Bandin solisti, tai tarkemmin tällä kertaa esiintyi Punky Reggae Acoustic Band (http://www.myspace.com/wiljarosenberg).

Vaikka kuva nyt ei mitenkään loistavin keikkakuva oli se yksi siedettävimmistä Lensbaby kokeiluista tällä kertaa. Kuvassa on lievästi havaittavissa Lensbabyn vääristymä ja lisäksi tällä kertaa käytössä oli tähtiaukko (mikä on about f/4). Sen huomaa kun katselee yläreunassa olevaa tähteä :D

P.s. omanlainen ennätys on sekin että en juonut kuin yhden siiderin (vaikka niitä välillä ilmaiseksi saakin).

xnodeKokemuksia LensbabystäLuonut: xnodeTorstai 09.04.2009 02:06

Tänään oon sitten kerennyt kokeilemaan Lensbabyä oikeasti ensimmäistä kertaa. Varsin hauska laitehan se on ja tulokset ovat usein kohtuu yllättäviä.

Tarkennus ei ole aina erityisen helppoa vaikka tarkennus rengas on ihan ok (siis huonompiakin on tullut nähtyä, mutta niin myös parempia). Varsinkin kauemmas kuvatessa voi joskus olla hieman vaikeaa sanoa mihin se tarkennus on tullut nyt pistettyä erityisesti kun tarkennusta siirtää hieman eri paikkaan.

Mut joo uskoisin että opettelulla tämän kanssa saa kaikkea kivaa aikaiseksi vaikkei se ehkä ihan normikäyttöön sovellukaan. Ainakin mulla oli tänään hauskaa (ja sääkin oli hyvä vaikkakin kylmä).

Niin joo, tietty tiiliseinäkuvausosaston kommentteina linssistä vois sanoa sen verran että se ei kestä juurikaan vastavaloon kuvaamista ja ei tuota muutenkaan erityisen kontrastikasta ja sävykästä kuvaa.

xnodeArvatkaa mitä ostinLuonut: xnodeTiistai 07.04.2009 01:26

No joo ei ehkä kaikista tyypillisin kuva sille linssille mut kuitenkin :D

Vähänkään hämärämmässä sillä on kyl kohtuu hankala tarkentaa...

No lisää leluja palettiin ja ihan kivalta se vaikuttaa.
« Uudemmat - Vanhemmat »