IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Politiikka
Perustettu
3.7.2009
Tilastot
Käyntejä: 3 029
Koko
46 jäsentä
Tyttöjä: 4 (9 %)
Poikia: 42 (91 %)
Keski-ikä
33,9 vuotta
Otos: 29 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,2 vuotta
Ylläpitäjä
abdihabdi
Valvojat
Lemieaux, Ai, Mape, Daniiq, MrGanja, astikain

Jäsenet (46)

karaookkebaassiJekkuJakkearcad|0OsmosCosmosFreigestneonicomamrod^DISASTER^DaniiqBibisjonttufantti97LemieauxFinngrimSabbeMrGanja
« Uudemmat - Vanhemmat »
http://areena.yle.fi/tv/1594821

Ehdottomasti yksi parhaista näkemistäni dokumenteista, joka avaa vallitsevan taloustilanteen koukeroita. Ratkaisut ja lähestymistapa eivät ole ihan niin syvällisiä ja vaikeita kuin Zeitgeistilla, mutta asteen verran realistisempia.

Mielestäni Zeitgeistin suurin ongelma on siinä, että ehdotetut ratkaisut ovat liian radikaaleja eivätkä tulisi käytännössä tapahtumaan "tuosta vaan". Siirtymäprosessin tulisi olla myös pitkä, mutta käytännön tasolla onnistuakseen, sen tulisi tapahtua monella osa-alueella lähes samanaikaisesti. Siirtyminen resurssipohjaiseen talouteen on niin korkealla, että sinne pääseminen vaatii rappuset ja tämän dokumentin pohjalta niitä olisi hyvä rakentaa.

Iso yhteinen piirre tällä dokumentilla ja Zeitgeistilla on kuitenkin se, että suurimman muutoksen tulisi tapahtua ihmisten omassa päässä.


Mielenkiintoinen keskustelu ja omasta mielestä tuli hyvin esille että vapaa markkinatalous ei välttämättä ole resurssipohjaisen talouden vihollinen, vaikka onkin kilpailija. Kumpikin ajatus on tällä hetkellä "utopistisia" mutta jos kummallekkin annettaisiin mahdollisuus niin homma kiteytyisi siihen että kumpi tekee asiat tehokkaammin.

Tärkeintä on ymmärtää että toisilta voi ottaa opiksi ja että ei ole olemassa yhtä totuutta.

keskustelun olennaisin sisältö oikeastaan liittyy juuri siihen kriittiseen siirtymävaiheeseen joka täytyy joskus aloittaa.

DzudKaikki kattooLuonut: DzudTorstai 02.12.2010 00:08





DzudKaikki kattoo ja ihaileeeLuonut: DzudTiistai 24.08.2010 01:32

Hienointa Z-liikkeessä on se, ettei ole minkäänlaista byrokratiaa, turhaa päätöksentekomenettelyä tai ylimääräisiä johtajia pyörittelemässä papereita. Z-liikkeessä ideat toteutetaan jos ne on tarpeeks hyviä. Ihmiset osaavat kyllä äänestää jaloillaan.

Tämä itseasiassa koskee koko Z-liikettä: jos se ei vakuuta, emme koskaan tule näkemään resurssipohjaista järjestelmää... ja maailma jatkaa kohti... noh... erilaista tulevaisuutta.

Jos haluat kantaa kortesi kekoon niin tuo esiin omat ideasi tietoisuuden levittämiseksi: http://zeitgeistfinland.uservoice.com

Tuolla voit myös äänestää muiden ideoita (käytössä 10 ääntä). Kommentoimalla jo postattuja ideoita voit tehdä alkuperäisistä ideoista vielä parempia, tai osoittaa niiden toimimattomuuden.

Jos joku idea - oma tai muiden - on mielestäsi törkeen hyvä, älä epäröi postata sitä Facebookiin, Twitteriin tai muualle.

Peace,

Tomi
Ajattele miltä maailma näyttäisi jos kaikki puhaltaisivat yhteen hiileen. Ajattele jos kenenkään ei tarvitsisi miettiä miten tulee selviämään hengissä seuraavaan päivään. Ajattele mihin ihmiset alkaisivat panostamaan kun perustarpeet olisi turvattu. Ihmisen uteliaisuus ja tiedonjano valjastettuna 7 miljardin ihmisen yhteistyöhön on suurin käyttämätön resurssi mitä tältä planeetalta löytyy.

Z-liikkeen toiminta on viime aikoina pyörähtänyt aivan mielettömän hyvällä draivilla eteenpäin, sekä Suomessa että maailmalla. Tänään 20.2.2010 Z-liikkeessä on 379,035 jäsentä (thezeitgeistmovement.com -osoitteeseen kirjautuneet lasketaan).

Kaikki varmaan jo tietävätkin, että Z-päivä (zday2010.org) on tuloillaan 13. maaliskuuta. Silloin galaksit räjähtää kun kaikki Z-ihmiset mobilisoituvat kylissä ja kaupungeissa ympäri maailman, tavoitteena lisätä tietoisuutta Z-liikkeestä ja Venus-projektista. Luvassa on faktapohjaista tietoutta nykyjärjestelmän epäkohdista ja keskustelua mahdollisista ratkaisuista, luultavasti Addendumin ja PJ:n luentojen siivittämänä.

Nyt kuitenkin tarvitaan jokaista asiasta vähääkään kiinnostunutta kartamaan kortensa kekoon. Z-päivänä tapahtumia voi järjestää kuka tahansa. Siihen ohjeet löytyy kansainväliseltä Zday2010.org sivulta, johon kaikkien toivotaan myös ilmoittavan tapahtumansa. Olisi myös hyvä, että innokkaat ihmiset hakisivat apua käytännönjärjestelyihin Z-liikkeen aktiiveilta (häiritkää vaikka Nanoa!), että tilaisuudesta syntyy paras mahdollinen kokemus kaikille osallistujille.

Ei ole liian pientä tapahtumaa ettetkö sitä voisi järjestää. Pyydä kaverisi kylään ja katsokaa porukassa vaikka PJ:n luento tai miksei vaikkapa uusi haastattelu www.whoispeterjoseph.com -osoitteesta, jos porukka on jo jonkin verran selvillä näistä asioista. Niin ja tietysti yön pikkutunneilla voi sitten tsiigailla New Yorkin päätapahtumaa livenä.

Keskustelkaa ja pähkäilkää mitä nämä asiat tarkoittaa oman itsensä kannalta juuri nyt. Resurssipohjainen järjestelmä ei ole mikään tulevaisuuden utopia - staattinen unelmatila tulevaisuudessa - vaan tieteelliseen metodiin perustuva prosessi, jonka kautta parempaa maailmaa voidaan alkaa luomaan jo tänään.

Entä jos pelkkä videoitten katselu tai keskustelu ei tunnu riittävältä? Mikään ei estä lyöttäytymästä yhteen isommalla poppoolla ja säntäämästä turuille ja toreille jo ennen Z-päivää. Tarvitaan iso joukko aktiivisia aktivisteja levittämään flyereita, pitämään metakkaa kouluissa, pommittamalla päättäjiä relevanteilla kysymyksillä, vaatimalla mediaa tekemään juttua, vääntämään YouTubeen promovideoita, floodaamaan Facebook ja Galtsu... ja niin poispäin. Omaa luovaa hulluutta saa ja pitää käyttää.

Orientation Guidet, flyerit ja muut löytyy täältä enkuks:
http://www.zday2010.org/about-zday/what-is-the-zeitgeist-movement

Suomeks matskua tulee kans paljon täs noin parin viikon sisään.

Tulkaa sunnuntaina TeamSpeak -miittiin klo 19:30 niin jutskataan (mikki ja kuulokkeet ois suotavia, mutta tekstichatti onnistuu kans).

Lataa: http://teamspeak.com/?page=downloads

Asennuksen jälkeen vaan tuplaklikkaus ja ei muuta ku Connect:
Address: teamspeak.zeitgeist-movement.com
Port: 9987
Nick: [omanimi]
Server Password: tzm

Sieltä löytyy "Finnish - Suomi" niminen huone kun scrollaa alaspäin.

See ya! Hear ya!
« Uudemmat - Vanhemmat »