IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Kirjallisuus ja lehdet
Perustettu
21.8.2009
Tilastot
Käyntejä: 1 040
Koko
4 jäsentä
Tyttöjä: 1 (25 %)
Poikia: 3 (75 %)
Keski-ikä
31,1 vuotta
Otos: 1 jäsen
Tyttöjen keski-ikä: 31,1 vuotta
Ylläpitäjä
sodapop

Jäsenet (4)

ma7erazzisodapopvehtaajakoviznut
« Uudemmat - Vanhemmat »

KayinKaarina HazardLuonut: KayinTiistai 19.01.2010 16:51

Todellakin Hazard (a situation that poses a level of threat to life, health, property, or environment). Nyt pääsiin lukemaan sen artikkelin mistä kohu on peräisin.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011310917932_k9.shtml

No johan... Kaarina käyttää Halmeesta sellaisia sanoja kun vitsi, möhkäleen muotoinen kotieläin, niskamakkara, mulli, sikaniska, elukka ja katastrofi. Niinkun se ei olisi tarpeeksi, hän on onnellinen sitä että tämä elukka tajusi kuolla pois.

Ymmärrän että Kaarina on yrittänyt kritisoida ihmisten ja median tekopyhyyttä Halmeen kohdalla, mutta minun piti lukea teksti kolmeen kertaan ja jättää muutamia voimakkaita sanoja huomioimatta ennen kun sain kaivettua hänen tarkoituksensa tekstin sisältä.

Tässä on nyt ongelmana kaksi asiaa. Toinen on ettei ole hyvän maun tapaista mollata kuollutta miestä tuolla tavalla. Vaikka tekstiasu ei ole tarkoitettu siten että Kaarina itse sanoisi näin, niin silti. En mollaisi edes Stalinia tai Hitleriä tuohon malliin, ja he tekivät vähän enemmän tuhoa kun Halme. Ainoastaan pedofiili ansaitsee tuollaisen määrän paskaa.
Sen lisäksi en ymmärrä miten joltakin ihmiseltä voi puuttua yleinen kunniakäsitys ja ihmisyyden kunnioitus noin täydellisesti. Jos on jotain henkilökohtaista ihmistä vastaan, asia pitää sanoa päin naamaa ja silloin kun ihminen on vielä elossa. Kuolleen kimppuun käyminen on raukkamaisempaa kun vastasyntyneen potkiminen. Vastasyntynyt voi edes huutaa apua, kuollut ei.

Toinen ongelma on se, että tuon kirjoituksen tekstiasu on itsessään täysin alatyylistä. Tuon luettuani en yhtään ihmettele kantelujen määrää. Asiat voi tehdä hyvällä tai huonolla maulla, mutta tämä on kirjoitettu erittäin huonolla maulla.

Puhumattakaan siitä että olisi hyvä suoda omaisille suruaika. Ottaen huomioon että kirjoitus julkaistiin iltapäivälehdessä.

Kuten Päivi Lipponen asiasta kommentoi:

"Asiat voivat riidellä, mutta ihmistä ja ihmisyyttä on aina arvostettava. Ihmisarvoa ei saa polkea, vaikka tämä tuppaisi ajattelemaan eritavoin kuin itse tekee."

"Näkisin, että ihmisyyteen kuuluu myös kyky tuntea myötätuntoa ja empatiaa surevaa ihmistä kohtaa, kuten vainajan omaisia kohtaan."

Älä yritä liikaa Kaarina, et ole niin hyvä kirjoittaja. Menee vaan käsille, niin kun meni tämäkin.
Entinen kansanedustaja ja nyrkkeilymestari Tony Halme löydettiin sunnuntaina kuolleena kotoaan. Mies oli huumeisiin ja laittomiin aseisiin uponnut sekakäyttäjä, joka oli saanut pysyvän aivovamman. Iso ukko, joka surkeana ja säälittävänä katkokäveli ja sammalsi viimeiset elinvuotensa, jotka päättyivät lehtitietojen mukaan oman käden kautta. Miten julkisuus tähän suhtautui? Ihaillen.

Iltapäivälehdet kiirehtivät julkaisemaan väräjävällä äänellä muisteloita miehestä, ja hyvä ettei kättä lippaan vedetty. "Räväkkä". Tähän asti sitä on luultu, että räväkkä on keski-ikäinen nainen, jolla on tukassaan useaa eri väriä. Mutta ei. Räväkkä tarkoittaakin exit-only -tatuoinnilla varustetun sikaniskan sekoilua kännissä pyssyn kanssa. Ja mitä ovat steroidit, viina ja huumeet? "Rankkaa taistelua terveyden kanssa".

Muistokirjoitukset pullistelivat oksettavaa sankaruutta, kummaa paatosta, jossa mies sai väistyä tarinan tieltä. Ja aivan kuin yhtäkkiä me olisimme kaikki olleet häntä äänestämässä, eivät vain itähelsinkiläiset luusereiksi leimatut, joiden ääntä ei kuultu eikä kuulla. Sillä näidenhän merkkinä Halme huojuskeli siellä Arkadianmäellä niin, että Disneyn kuvakerrontaan tottuneet visailunkuluttajat hetken tunsivat että hei, toihan on ihan kuin mä itse olisin siellä!

Mies oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin ja hyvin sopi sinne muiden viihdetaiteilijoiden sekaan. Ei mutta sehän oli unohdetun kansan ääni! Paskat se mikään ääni ollut. Itse asiassa Halme teki kansanedustajana hallaa äänestäjilleen: kun tuommoinen niskamakkara siellä orpona istui, kaikki voivat osoittaa häntä ja sanoa että kattokaa, on täällä niillä toisillakin edustus, ei vain meillä keskipullealla väestöllä, vaikka se oli silkka valhe. Halme oli etninen maskotti; merkki, ei mies.

Tämän surkuhupaisan kansanedustajuuden tosikuvan tahtoo lujimmin unohtaa Timo Soini, jonka Halmeen kuolemaan liittyvien kommenttien epäinhimillisyys on ollut vertaansa vailla. Sekakäytöllä hankittua pysyvää aivovammaa Soini kutsuu "nukahtamiseksi". "Olisin toivonut toisenlaista tarinaa tähän lopuksi" hän lausui ja totta tosiaan tuli sanoneeksi enemmän kuin tarkoitti.

Ei Halme meitä silloin kiinnostanut, kun hän kärvisteli raitistumisen veret seisauttavassa tylsyydessä. Ei häntä kaivettu esiin esimerkiksi siitä, miten elämän pahastikin köykkimä voi kammeta itsensä toisten ihmisten raittiiseen yhteyteen. Kun Halme näytettiin punnitsemassa mandariineja lähikaupassa, ei kuvalla ollut tarkoitus esittää sitä, miten mainio mies hänestä onkaan lutviutunut, vaan alleviivata katastrofia, joksi tämän mullin ja elukan elämä onkaan päässyt menemään. Arkeen kesyyntyminen ei ollut sinnikkään taistelun uuras, hieno lopputulos, vaan kuohittu mahtisonni.

Meni oikealla hetkellä. Ymmärsi mennä. Kuten Elvis oksennukseensa tai Marilyn lääkkeisiin. Tahdomme loppuun dramaattisen käänteen, emme kiusallista hiipumista, joka on kaikkien osa. Ja tämän testosteronilla, anabolisilla steroideilla, eläintaljoilla ja leijonariipuksilla itsensä mieheksi rakentaneen olennon kylmenevän kalmon ääressä salaa ihmettelemme, miksi tämä Matti Nykänenkin täällä vielä heiluu, sehän on jo nähty.

KAARINA HAZARD
« Uudemmat - Vanhemmat »