IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
12.12.2009
Tilastot
Käyntejä: 547
Koko
2 jäsentä
Tyttöjä: 1 (50 %)
Poikia: 1 (50 %)
Ylläpitäjä
Atka

Jäsenet (2)

Smique4542Atka
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandLegacy of Kain - DefianceLuonut: ArmandSunnuntai 14.11.2010 23:02

Peli: Legacy of Kain - Defiance

Alusta: PC.

Laitevaatimus: 2003 laitteisto.

Testikone: Hurisi menemään.

Antti "hupsun" Tuisku ja Jone "äijä" Nikula ottavat lopullisesti yhteen ja katsovat kumpi on kumpi. Jostakin syystä nämä kaksi suomen julkkista tulivat mieleen pelin hamoista. Raziel (Antti) on omalaatuinen ja mielenkiintoisempi hahmo tästä parivaljakosta, mutta kaikkihan sen tietävät mikä runopoika toi Antti siis Razier on miehiään. Jone äijä Kain puolestaan on pitkälettinen, lihaksikas ja tiukkoihin nahkahousuihin pukeutuva perushevari ja ääriään myöten kova jätkä.

Vampyyreistä Kain edustaa perinteistä verenimijätyyppiä, häijyys, voimakkuus ja kovuus asuvat tämän ylhäisen olennon ruumiissa. Kain on myös taitava taistelija ja osaa miekallaan tehdä jipon jos toisenkin. Razier puolestaan on jotakin aivan muuta, luunrankomainen olento joka veren sijaan ryystää ahneesti sieluja. Hän osaa myös liitää ja vaihtaa henkimaailman ja aineellisen maailman välillä. Ohjattavuudeltaan kumpikin hahmo ovat lähes samanlaisia, edellä mainituista eroista huolimatta. Ohjattavuus itsessään onkin ihan hyvä, vaikka miekkailu onkin loppupomoa myöten melkoista rämpytystä.

Vaikka en moitikkaan varsinaista ohjattavuutta on puolestaan kamera jotakin aivan hirveää, se suorastaan koituu pelin suurimmaksi ongelmaksi. Kiinteässä pisteessä jököttävä kamera toimii kohtuudella Kainilla pelatessa, muutamaa hyppelyosuutta lukuunottamatta. Sielunsyöjällä pelattaessa ongelmat korostuvat, varsinkin niissä kentissä missä pitää harrastaa tarkkaa tasohyppelyä. Parhaimmissa tasohyppelyissä on joko sivulta kuvattu tai suoraan takaa kuvaava kamera ja kämmeistä voi syyttää vain itseään. Tässä pelissä puolestaan kamera voi muljuta kesken ilmalennon ihan toiseen suuntaan ja aiheuttaa äkkikuoleman. Sormeni ja aivoni eivät kertakikkiaan tajunneet miten on mahdollista kesken ilmalennon kääntää koko ohjausjärjestelmä päälaelleen jotta hyppy onnistuisi. Siitä johtuen yritin yhtä kohtaa valehtelematta 50 kertaa, tämän jälkeen kävin hakeen netistä huijaus-saven ja näin pääsin etenemään.

Muita pienempiä miinuspuolia ovat eestakaisin ravattavat kentät, Turhan yksinkertainen taistelu ja kenttäsuunnittelu ei välttämättä aina ole sitä kaikkein järkevintä peleissä nähtyä antia. Viimeiseksi Kain/Soulreaver peliksi hieman pannukakkumainen esitys vaikka tekeekin jylhyydellään kunniaa pelisarjalle. Ehkä ne edellisetkään osat eivät olleet paljon kummempia, mutta viimeiseltä ja samalla (2003) uusimmalta osalta odottaa enemmänkin kuin sitä vanhaa samaa.

Pelin hyviin puoliin kuuluu harvinaisen maskuliinisen goottilainen kauneus niin grafiikan, musiikin, tarinan ja äänimaailman osalta. Mehukasta oli myös ottaa vuorotellen mittaa siitä kuka onkaan se ykkösvampyyri äijä Kain vai runopoika Raziel. Mätkintataistelupelimäiseen tyyliin hoidettu osuus oli pelin toimivimpia kenttiä.

Tunnelmallinen mutta ei täydellinen toimintaseikkailu vampyyreiden maailmassa. Suosittelen peliä kaikille sarjan faneille ja vampyyreihin rakastuneille. Muille löytyy parempiakin vaihtoehtoja tästä peligenrestä.

Hyvää:
Jylhä tunnelma.
Kainin osuudet.
Musiikit ja äänet.
Hyvän näköinen.

Huonoa:
Kamera, kamera ja vielä kerran kamera.
Rämpytystaistelut.
Ei niin hyvä kuin odotin.
Edestakaisin ravaaminen.

Yleisarvosana: muille 6 faneille 8 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »