IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
9.2.2010
Tilastot
Käyntejä: 446
Koko
6 jäsentä
Tyttöjä: 5 (84 %)
Poikia: 1 (16 %)
Keski-ikä
22,8 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 21,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 24,6 vuotta
Ylläpitäjä
Timopa
Valvojat
x2^, GUMP, leonoora

Jäsenet (6)

Netta5leonooraTimopatyliax2^GUMP
« Uudemmat - Vanhemmat »
Jenni Lehtinen (synt. 1976) ehti ennen Humanistiseen ammattikorkeakouluun (HUMAK) tuloa tehdä monenlaisia töitä mm. lastenohjaajana, elämysohjaajana sekä ravintola- ja kaupanalalla. Työtehtävistä Jenni sai ohjaus- ja asiakaspalvelukokemusta, joista oli hyötyä myös opinnoissa.

HUMAKin opinnot ylittivät odotukset

HUMAKista Jenni kuuli tuttavaltaan ja teki havainnon:

Tässähän on ala, jolla pystyy tosissaan hyödyntämään aiempaa osaamista.

Jenni aloitti opinnot Joensuun kampuksella vuonna 2003. Opintonsa hän päätti vuonna 2006 HUMAKin Nurmijärven kampuksella, jossa hän suoritti kansainvälistymisen ja monikulttuurisuuden suuntautumisopinnot. HUMAKin verkosto tarjosi tähän mahdollisuuden.

Täytyy kyllä sanoa, että opinnot ylittivät odotukset. En ollut alkuunkaan ymmärtänyt, kuinka paljon opintoja pystyi räätälöimään oman kiinnostuksen mukaan ja joustavasti. Se oli ihan ehdottoman iso plussa.

Jenni toimi vuonna 2005 HUMAKin opiskelijakunta HUMAKOn tutor vastaavana ja varapuheenjohtajana. Yhteys opiskelun ja HUMAKO-toiminnan välille syntyi Jennin tehdessä projektiopintonsa ja opinnäytetyönsä tutortoiminnan kehittämisestä.

Jennin mukaan työelämässä toimiminen antaa mahdollisuuden saada selville jotain itsestään, kuten omat vahvuudet, kiinnostukset ja heikkoudet. Hän kannustaakin tulevia HUMAKin opiskelijoita tutustumaan mahdollisimman moniin työpaikkoihin opintojen aikana.




Ehkä tärkein oppi mitä minä olen HUMAKin opinnoista saanut, on kyky selviytyä vaikeistakin tilanteista työelämässä, Jenni tiivistää.
Yhteisöpedagogi on monialaosaaja

Valmistumisen jälkeen Jenni työskenteli erilaisissa määräaikaisissa tehtävissä. Työnsä koulutuskuntayhtymä OMNIAssa työpajaohjaajana Jenni aloitti vuonna 2007 Tuusulassa. Nykyinen työ Espoossa keskittyy nivelvaiheen ohjaamiseen: Jenni työskentelee peruskoulun päättävien nuorten, lukion tai ammatillisen koulutuksen keskeyttäneiden nuorten kanssa. Työssä tärkeintä on luoda kontakti nuoriin ja tukea heitä löytämään oma paikkansa koulun jälkeen niin, että nuorelle ei tulisi välivuotta. Työtään Jenni kuvaa nivelvaiheen ohjauksesi:

Parasta työssä ovat positiiviset ja näkyvät tulokset nuorissa. Työssä yhdistyvät ihmisläheisyys, toiminnallisuus ja mahdollisuus hyödyntää osaamista monipuolisesti.

Tällä hetkellä Jenni suorittaa työn ohella oppilaanohjauskoulutusta ja taiteen käsityön perusopintoja. Jatkokoulutushaaveita Jennillä on vielä runsaasti lisää.

Kysymykseen, mikä on yhteisöpedagogi (AMK) Jenni vastaa:

Mielestäni yhteisöpedagogi on valtavan mahdollisuuksien kirjon edessä oleva monialaosaaja. Yhteisöpedagogin tutkinnolla mahdollisten työtehtävien kirjo on suuri ja työllistymisvaihtoehtoja on useita. Omat mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet vaikuttavat sen lisäksi, että yhteisöpedagogin tutkinto antaa monipuoliset valmiudet. Yhteisöpedagogeja osataan työelämässä jo odottaa ja toivoa.

Teksti:
Anna Silvennoinen ja Essi Pakarinen
HUMAKin Joensuun ja Haapaveden kampuksen yhteisöpedagogiopiskelijat
(joulukuu 2008)

"kuvat humakin omistuksessa"

Lisää uratarinoita voit lukea osoiteesta http://www.humak.fi/palvelut/tyoelamayhteistyo/uratarinat

leonooraKansainvälisyys Humakissa!Luonut: leonooraTiistai 09.03.2010 11:55

HUMAkin tavoitteena on edistää koulutuksen kansainvälistymistä, joka nähdään sekä itsenäisenä tavoitteena että keinona muiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Opiskelijoilla on monia tapoja kansainvälistyä, kuten:


* kansainvälinen vaihto, ks. vaihtokohteet http://www.humak.fi/opiskelu/opiskelu-humakissa/kansainvalisyys-opinnoissa/vaihtokohteet
* työoppiminen sovituissa ulkomaisissa työpaikoissa
* opinto- ja tutustumismatkat ulkomaille
* erilaisten tapahtumien järjestäminen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa
* osallistuminen kansainvälisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin.


Kansainvälisen oppimisympäristön hyödyntäminen on mahdollista myös kotimaassa. Opiskelija voi:


* työskennellä vaihto-oppilaiden kanssa
* osallistua ulkomaisten vierailijoiden antamaan opetukseen
* toimia monikulttuuristen ryhmien toiminnanohjaajana
* valita kansainvälisyysopintoja
* osallistua eri kampusten tai muiden ammattikorkeakoulujen tarjoamaan vieraskieliseen opetukseen


HUMAKin tavoitteena on, että joka kolmas opiskelija osallistuu ulkomaiseen vaihtoon. Yhteisiä vaihtoon soveltuvia opetusohjelmia kehitetään yhteistyössä kansainvälisten partnereiden kanssa. Tavoitteena on humanistisen, kasvatus- ja kulttuurialan opintojen monipuolistaminen ja syventäminen.
Hanki ihmisen ammatti! HUMAK - Yhteishaku 1.3.-16.4.2010


HANKI IHMISEN AMMATTI


Humanistisen ammattikorkeakoulu HUMAKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin haetaan valtakunnallisissa yhteishauissa.

YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ 2010 ON AJALLA 1.3.-16.4.2010

• nuorten tutkintoon johtava koulutus
• aikuisten tutkintoon johtava koulutus
• ylemmät amk-tutkinnot
• haku osoitteessa www.amkhaku.fi

HAKIJAN OPPAAT KEVÄÄN 2010 YHTEISHAKUUN sisältää tietoa myös yleisemmin HUMAKista ja koulutusohjelmista, tilaus: hakutoimisto(at)humak.fi.
Humak
« Uudemmat - Vanhemmat »