IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
22.3.2010
Tilastot
Käyntejä: 804

Kuvaus

Hyvä hevostaito on hevosen kielen, sen luontaisen käyttäytymisen ja oppimisprosessin ymmärtämistä, mutta myös taitoa käyttää kaikkea sitä tietoa hyväksi hevosen käsittelyssä ja kouluttamisessa.

Kun ymmärtää hevosen kieltä, voi myös puhua sille sen omalla kielellä; kehonkielellä ja energialla, jota välitämme eritavoin erilaisten tunteiden kautta. Tällä tavoin pyritään kehittämään kommunikointia hevosten kanssa ja voimme parantaa sekä syventää itsemme ja hevosen välistä sidettä. Kun kehonkieli on hallussa, voidaan välttää huomaamatta lähetettäviä hevoselle ristiriitaisia viestejä, joita herkästi hevosen kanssa kommunikoidessa ihminen voi antaa. Tällä tavoin hevoset voivat olla rennompia, kun pystymme kertomaan hevoselle selkeästi mitä haluamme.

Hevostaito ei ole vain hevosen käsittelyä tai tutkiskelua, vaan oppimista omasta itsestään. On opittava tuntemaan itsensä; kehonsa ja tunteensa. Hallitessamme itsemme ja ymmärtäessämme kehomme ja tunteidemme vaikutukset, voimme havaita kuinka herkästi ja voimakkaasti hevonen voi reagoida tunnetiloihimme ja kehonkieleemme (esim. jännittäminen). Monesti ratkaisun avain mukavaan, onnistuneeseen ja rentoon yhteistyöhön löytyy ihmisestä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.