IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Fanclubit
Perustettu
20.1.2012
Tilastot
Käyntejä: 396
Koko
2 jäsentä
Tyttöjä: 2
Ylläpitäjä
|Snow

Jäsenet (2)

|Snow

Kuvaus

Aleksander Mihailovitš Ovetškin (ven. Александр Михайлович Овечкин, s. 17. syyskuuta 1985 Moskova, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto) on venäläinen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä, joka edustaa NHL-liigan Washington Capitals -joukkuetta. Häntä pidetään yhtenä maailman parhaista jääkiekkoilijoista. Hän on ollut heti tulokaskaudestaan lähtien NHL:n ehdotonta eliittiä.

Washington Capitals varasi Ovetškinin NHL:ään vuoden 2004 varaustilaisuudessa. Hän oli koko tilaisuuden ensimmäisenä varattu pelaaja. Ovetškin oli pelannut Moskovan Dynamon edustusjoukkueessa Venäjällä jo vuonna 2001 ollessaan vasta 16-vuotias. Hän pelasi Dynamossa neljä kautta, kunnes siirtyi Washingtoniin kaudeksi 2005–2006. Viimeisellä kaudellaan Dynamossa hän teki 37 ottelussa 26 tehopistettä joukkueen voittaessa Venäjän liigan mestaruuden.


NHL:ssä Ovetškin pelasi loistavan tulokaskauden. Hän sijoittui runkosarjan pistepörssin kolmanneksi tehtyään 52 maalia ja antaen 54 maaliin johtanutta syöttöä eli yhteensä 106 tehopistettä. Kauden lopussa hänet palkittiin Calder Memorial Trophylla, joka myönnetään vuoden parhaalle NHL-tulokkaalle. Ovetškinin ensimmäisellä NHL-kaudellaan saavuttama 52 maalin lukema on NHL-liigan kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulokkaan tekemä maalimäärä ja hänen edellään tässä tilastossa ovat ainoastaan Teemu Selänne 76 maalilla ja Mike Bossy 53 maalilla.

Toisella NHL-kaudella Ovetškin keräsi runkosarjassa tehopisteet 46+46=92. Vaikka pisteitä syntyikin vähemmän kuin tulokaskaudella, niin oli toinenkin kausi erinomainen, mistä osoituksena muun muassa valinta NHL:n All-Stars-kentälliseen.

Kesken kauden 2007–2008 Ovetškin teki Washingtonin kanssa pitkän 13-vuotisen sopimuksen, joka on NHL-historian toiseksi pisin. Vain NY Islandersin maalivahti Rick DiPietron sopimus oli 2 vuotta pitempi. Ovetškinin sopimus Washingtonin kanssa loppuu vasta keväällä 2021. Sopimuksen kokonaisarvo on 124 miljoonaa dollaria mikä on suurin sopimus rahallisesti mikä NHL:ssä on tehty. [2] Hänen peliesityksensä olivat runkosarjassa vertaansa vailla, sillä hän keräsi 82 ottelussa pisteet 65+47=112, joilla hän ansaitsi sekä piste- että maalipörssin voiton. Ovetškinista tuli kauden lopussa ensimmäinen pelaaja 2000-luvulla, joka oli onnistunut tekemään yli 60 maalia runkosarjassa. Ovetshkin oli ja on myös ensimmäinen pelaaja kuka on voittanut Art Ross-, Hart-, Maurice Richard-, ja Lester B. Pearson Trophyt samalla kaudella Maurice Richard Trophyn julkistamisen jälkeen. Ovetshkin sai myös kauden päätteeksi Washington D.C:n kaupungin avaimen. Washington sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, ja näin Ovetškin pääsi ensimmäisen kerran urallaan pelaamaan NHL:n pudotuspelejä. Philadelphia kuitenkin pudotti Washingtonin heti ensimmäisellä kierroksella.

Kaudella 2008–2009 Ovetškin voitti jälleen maalipörssin 56 maalilla ja Washington selviytyi toista kertaa peräkkäin pudotuspeleihin. Mestaruuden voittanut Pittsburgh Penguins kuitenkin pudotti joukkueen toisella kierroksella.

Capitalsin kaupattua kapteeninsa Chris Clarkin Columbus Blue Jacketsiin Ovetškin nimettiin seuransa historian 14. kapteeniksi tammikuussa 2010. Hän toimi aikaisemmin varakapteenina.[3]

Ovetškin saavutti NHL-uransa 500. tehopisteen vain 24-vuotiaana ottelussa New York Rangersia vastaan 4. helmikuuta 2010. Tuossa ottelussa Ovetškin antoi yhden maaliin johtaneen syötön sekä teki kaksi maalia, joista jälkimmäisellä, näyttävän harhautuksen päätteeksi tehdyllä osumalla hän saavutti 500 pisteen rajapyykin. Ovetškin oli yhdeksäs pelaaja, joka teki 500 pistettä viidellä ensimmäisellä NHL-kaudellaan.[4]

Kauden 2009–2010 runkosarja sujui Ovetškinilta jälleen hyvin, vaikka hän kärsikin loukkaantumisista ja pelikielloista, ollen sivussa kymmenen runkosarjaottelua.[5] Ovetškin oli pistepörssin kolmas. Kausi päättyi kuitenkin pettymykseen[6], kun Montreal Canadiens voitti Capitalsin sensaatiomaisesti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 4–3.[7]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.