IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
2.2.2013
Tilastot
Käyntejä: 1 475
Koko
1 jäsen
Poikia: 1 (100 %)
Ylläpitäjä
taivaslaulu

Jäsenet (1)

taivaslaulu

Kuvaus

TÄMÄ YHTEISÖ TARKOITETTU KRISTITYILLE KESKINÄISTÄ RAKENTUMISTA VARTEN. Ei pilkkaajia ja vänkääjiä, kiitos. Kristittyjen keskustelua yhteydestä ja kaikesta kristilliseen kilvoitukseen liittyvästä.

LÄHTÖKOHTA: Kun ihminen tulee uskoo hän saa Pyhän Hengen joka liittää hänet Jumalaan, mutta samalla Pyhä Henki liittää hänet kaikkiin jotka ovat Jumalan lapsia. Tämä on todellinen seurakunta eli Kristuksen ruumis (Jeesus ei toimi ilman maan päällisiä jäseniään) eli Kristuksen morsian (jonka Hän tulevaisuudessa noutaa taivaaseen).

Seurakunnassa vallitsee viinipuun ykseys:
Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
Joh.15:5.

Viinipuun oksana kristitty itsessään on köyhä ja avuton, riippuvainen armoyhteydestä Herraan, mutta tämän riippuvaisuutensa kautta saa omistaa puun koko rikkauden. Kristuksen oma luonto tuottaa hänessä hedelmää. Lahkohenkisyys, eli oman kirkkokunnan ja yhteisön pitäminen ainoana oikeana kristillisyyden muotona, on kapinallisuutta seurakuntatotuutta vastaan ja este hedelmän kantamiselle.

Kun maailman ihmiset näkevät, että todelliset kristityt - vaikka heillä on erimielisyyksiä - osoittavat samalla näkyvää yhteyttä, tämä näkyvä tosiasia avaa heille mahdollisuuden pohtia kristinuskon totuudellisuutta ja Kristuksen väitettä, että Isä todella lähetti Pojan. Itse asiassa meillä on suurempi mahdollisuus osoittaa yhteyttä, josta Jeesus puhuu, keskellä erimielisyyksiämme kuin ilman niitä.
(Francis Schaeffer: Kristityn tuntomerkki, Uusi tie, 1978.)
Vain kutsutut käyttäjät voivat liittyä tähän yhteisöön

Kommentit

02.02.2013 17:12<taivaslaulu>"Kerta kaikkiaan asia on niin, että kaikki Kristuksessa olevat pyhät ovat minun veljiäni ja sisariani, vaikka minä en heitä siksi tunnustaisikaan. Ja päinvastoin. Kyllä minäkin vaivainen, mutta armoitettu syntinen olen sinun veljesi, jos olet Herrassa, vaikka sinä et minua veljeksesi tunnustaisikaan..." Helluntaisaarnaaja Lauri Hokkanen 1937 ilmestyneessä Ristin Voiton kustantamassa kirjassa "Nyt on herättävä!"
02.02.2013 17:14<taivaslaulu>"Eikö pääasia ole se, että me pelastumme? Jos tätä pidämme silmällä, niin silloin ei meillä ole tärkeätä kirkot ja suunnat, vaan se, että olemme elävässä uskossa Herraan Jeesukseen. Silloin emme pyydä sitä, että oma suuntamme tai kirkkomme olisi suuri ja mahtava maan päällä, vaan että Jumalan seurakunta taivaassa olisi suuri ja sinne pelastuisi sieluja. Jos tulemme kerran perille taivaaseen, niin siellä ei kysellä suuntia ja joukkoja, kalleinta on siellä, että pääsimme perille.". B. Peltomäki: Onko lahkolaisuutta vastustettava? Vapaakirkollinen Nuorten todistus -lehti, toinen painos 1933.
02.02.2013 17:16<taivaslaulu>"Kristittyjen erimielisyyksiensä keskellä osoittama näkyvä rakkaus heitä tarkkailevan maailman edessä osoittaa eron, joka on kristittyjen erimielisyyksien ja muiden ihmisten erimielisyyksien välillä. Maailma ei ehkä ymmärrä asioita, joista kristityt ovat eri mieltä, mutta hyvin pian se ymmärtää eron, joka on kristittyjen erimielisyyksien ja maailman erimielisyyksien välillä, jos he vain näkevät meidän olevan eri mieltä avoimessa ja näkyvässä rakkaudessa aivan käytännön tasolla." Francis Schaeffer kirjassa Kristityn tuntomerkki, luterilaisen Uusi tie -kustantamon kirja 1978.
Vain yhteisön jäsenet voivat lähettää kommentteja tähän yhteisöön. Liity yhteisöön kommentoidaksesi.