IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
20.1.2014
Tilastot
Käyntejä: 2 615
Kommentteja: 1
Koko
15 jäsentä
Tyttöjä: 3 (20 %)
Poikia: 12 (80 %)
Keski-ikä
30,8 vuotta
Otos: 7 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,0 vuotta

Jäsenet (15)

jokupoika12RaNtAtKozzu-88Jesse_Jameserikois_miesWaarnaKrisuSaleeHomma_on_PihiviMutinaJappeliskoTomzaazSorinFinngrimTheManta

Kuvaus

dekrimi2014.png

Yhteisö ei ole tarkoitettu ainoastaan dekriminalisointia/laillistamista tukeville, vaan myös toisinajattelijoilla, jotka ovat kykeneviä asialliseen keskusteluun ja väittelyyn.

Eli olis hienoo jos sais aikaan asiallista keskustelua kannabiksen käytöstä, laillistamisesta ja nykyisestä lainsäädännöstä Suomessa ja ulkomailla. Yhteisön tarkoitus ei ole kehoittaa ketään käyttämään, myymään, hallussapitämään tai kasvattamaan kannabista, sen olessa vielä rikos Suomessa.

Nykytilaanteen takia ei voi välttää kuulemista kannabiksen laillistamis operaatioista, siksipä kokisin hyväksi asiaksi luoda myös tänne IRC-galleriaan yhteisö, jossai eri mielipiteet voisivat törmäillä toisiinsa. On arvattavissa että kovinkaan moni kannabiksen dekriminalisointia/laillistamista vastaan oleva henkilö ei tähän yhteisöön liity periaatteidensa vuoksi, mutta silti olisi mahtavaa jos nämäkin toisinajattelijat voisivat tulla keskustelemaan kyseisestä aiheesta.

Ei ole tarkoitettu kenenkään gangstakannabismafiooson myyntipaikaksi.

Saman mielipiteen kanssani omaavia kannustan allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/703


Alla olevassa videossa mietteitä KRP:n Rikosylikomisarion, lääkärin ja Helsingin yliopiston Professorin näkökulmista.

Uusimmat blogimerkinnät

Kommentit

(1) Uudemmat »
06.02.2014 19:03<Ribul>Mutta vielä kun toiselta kannalta miettii, niin itse pidän kyllä alkoholiakin verrannollisena sosiaalisuuteen, ainakin omalla kohdallani. Ei mulle oo koskaan tullu mieleen juoda yksin, enkä polta tupakkaakaan koskaan yksin. Porukalla on mukavaa ottaa olutta ja myös käydä välillä porukassa tupakalla. Olkoot sosiaalista painetta tai mitä vaan. Ei tupakasta saakkaan kun ehkä muutamaksi minuutiksi rentoontuneemman olon, mutta se on vaan niin sosiaalinen nautintoaine, samoin kuin alkoholi ja kannabis, terveysriskeiltään tietysti hirveetä paskaa.
06.02.2014 19:11<Sorin>@Ribul: En oikeen usko tohon tupakan rentouttavaan vaikutukseen. Lähinnä se on sitä kun keho saa kaipaamansa nikotiini annoksen. Eli riippuvuudesta johtuvaa sekin. Tupakan aiheuttama fyysinen riippuvuus on tosi voimakasta. Eli siis toi on just se mitä en ymmärrä. Tupakka itsessään ei aiheuta mitään muuta kuin riippuvuutta ja kehon rappeumaa. Tupakoitsijat sit yhdessä täytää sitä riippuvuutta ja saa siitä hyvän fiiliksen ja samalla siitä on tehty sosiaalinen tapa. En tiiä pystytkö näkemään miten oudolta toi kuulostaa?
06.02.2014 19:19<Ribul>@Sorin: Kuulostas tähän väliin aika naurettavalta jos sanosin etten ole tupakkaan riippuvainen, joten en sano sitä (:D), mutta sen sanon, etten ole koskaan tuntenut minkäänlaisia vierotuksia tupakasta, joskus oon viikon tai pari ihan hyvin polttamatta yhtään ainutta tupakkaa eikä tule mitään ongelmia. Mutta aina kun lähden esim kavereiden kaa baariin viettää iltaa ja otan sen tuopin käteen niin sillon, sillon alkaa tehdä mieli tupakkaa, koen siis että olen enemmänkin riippuvainen siihen sosiaaliseen tapaan kuin nikotiiniin.
06.02.2014 19:25<Finngrim>@Sorin: Noh, itse olen kokenut aina tupakan haisevan ja maistuvan hyvälle. Lisäksi se menee päähän ja rentouttaa, ellei sit tule överit ja nikotiini överit on melkein kuin pikakännit. Voimakas päihtymys, pahaolo, sammuminen, krapula. Tupakkaa on sit tullutkin poltettua yleensä kuskina/viihteellä ja töissä. Pahimmillaan tais työpäivän aikana mennä lähes aski ja silloin lieviä fyysisiä vieroitusoireta oli havaittavissa viikonloppuisin.
06.02.2014 21:07<Sorin>@Finngrim: Veikkaanko oikein jos sanon että olet kasvanut ympäristössä jossa lähipiiriisi on kuulunut tupakka?
06.02.2014 21:43<Finngrim>@Sorin: Isä polttanut silloin tällöin, muuten koko suku suhtautuu tupakkaan äärimmäisen negatiivisesti. Millään päihteellä ei ole ollut dominoivaa asemaan. Meidän perheessä ei juotu edes kahvia :D
06.02.2014 21:45<Finngrim>@Sorin: Mut siinä oot kyllä oikeassa että perhellä/lähipiirillä on iso merkitys siinä miten päihteisiin suhtautuu.
06.02.2014 22:09<pulivelu>ei tarviis laillistaa ku voi kasvatella rauhassa vaan ite jos osaa hoiella jäämättä kiinni. enemmänki harmittaa että porukka tuhlaa rahansa ja lopulta henkensä esim.syöpään, kun "parannusta ei ole". tai ihan mihin muihinkin sairauksiin. kuituhampusta sais vaatteita, paperia, rakennusmateriaalia, hamppuöljyä autoihin.........mitä muuta?? eläköön lääke- ja öljy -yhtiöt, sietämättömän tyhmät ihmiset sekä massi, järjellä ei niinkään väliä
06.02.2014 22:19<Finngrim>@pulivelu: hamppu on täysin laillinen suomessa kaikkeen muuhun kuin huumausaine käyttöön. Se että kannabista ei hyödynnetä enemmän johtuukn sit yhdysvaltojen politiikasta, johon ollaan onneksi saamassa muutosta. Mut hulluin argumentti lääkekäyttö vastaan on se että se ei ole kaikissa tapauksissa riittävä. Et mieluummin tuhotaan maksa liiallisella kivunlievityksellä kuin kokeillaan turvallisempaa vaihtoehtoa.
06.02.2014 22:23<Ribul>Lääkkeiden valmistajilla ja kaiken maailman lääkeyrityksillä on nykymaailmassa niin paljon valtaa rahojensa takia että jo ne yksinään pystyvät aika hyvin pistämään kapuloita rattaisiin laillistamisessa ja lääkekäytön yleistämisessä.
06.02.2014 22:32<Finngrim>@Ribul: No siis joo, iso osa lääkäreistä on lääketehtaiden pelinappuloita. Nykyäänhän kannabis on se viimeinen vaihtoehto kun mikään muu ei toimi.
06.02.2014 22:51<Finngrim>http://www.studio55.fi/terveys/article/muutoksia-ruokahal... jotain kertoo myös lääketieteestä että hyvänolontunne on haittavaikutus.
07.02.2014 00:15<Finngrim>Mutta sinänsä nuo lääkekäytön mahdolliset haitat on vähän harhaanjohtavia, kun lukekaapa perus burana mahdolliset haittavaikutukset :)
07.02.2014 00:47<Sorin>@Finngrim: arvelin että sieltä löytyy jonkinlainen posiitivinen kontakti ja tuttuuden tunne. Kun sanoit että tupakka on sinusta aina maistunut ja tuoksunut hyvältä. Kun se mikä maistuu hyvältä on tottumis kysymys. Yleensä ihmisten pitää opetella tupakoimaan ennen kuin siitä on mitään iloa. Sen jälkeen monen tasoiset fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset ja emotionaaliset riippuvuudet pitää huolen siitä että olet tupakan orja loppu ikäsi ja vielä iloitset siitä :P
07.02.2014 00:59<Quatermass>Kyllä minustakin tupakka maistuu hyvältä, silloin sitä itse polttaa eikä joudu tahtomattaan muiden savuja hengittelemään. En ole toisaalta kuitenkaan tupakoinut vuosiin enkä koe siihen muuta kuin henkistä kaipausta, mutta ymmärrän tavan viehätyksen vieläkin.
07.02.2014 01:01<Finngrim>@Sorin: Tupakka toimii meikällä vaan niin hyvin että sitä ei ole tarvinnut erikseen opetella. Mitä tuohon päihteen orjana olemiseen tulee, niin itselle absolutistmikin on päihdeongelma. Aineella kuin aineella pitää olla vain välinearvo. Ihan sama onko se ruoka, juoma, päihde, ilma. Sillä on vain välinearvo ja jos aine ei täytä annettua fuktiota niin ei ole syytä käyttää. Mieli hallitsee materiaa.
07.02.2014 02:45<Finngrim>http://www.stara.fi/2014/02/06/miley-cyrus-lopetti-tupako...
07.02.2014 03:28<Sorin>@Finngrim: Juu sikäli on ihan hyvä ettei ota liikaa stressiä päihteistä. Itselle vaan tupakka teollisuus on se iso mörkö ja edustaa vuosisadan huijausta. Omasta mielestäni tupakka on paskin päihde ikinä. Ei välttämättä siksi että siinä olisi pahimmat haitat, mutta sen hyöty-haitta suhde on kaikista paskin. Hyödytöntä paskaa isoilla haitoilla. Nuuskakin on kyllä perseestä mutta sentään sitä ei ole sivullisena pakko hengittää. Oikeestaan pilveekin yks negatiivisen suhtautumisen syy oli sen nautinta tapa polttamalla. Tosin nythän sitä on tullut opittua että se on hyvin erilainen päihde kuin tupakalla. Sekin on vaan tyhmää kun jengi polttelee pilveä ja tupakkaa sekasin >.< ei näin. Mut tosiaan niin täytyy sanoa sit puolustukseksi kyllä et itsekkin olen maistanut tupakkaa, polttanut pari kertaa pilven kanssa ja maistanut myös nikotiini purkkaa. Eikä ole minkäänlaista riippuvuutta kyseiseen aineeseen kehittynyt. Mutta siihen saattaa toki vaikuttaa tää oma asenne joka on lähtökohtaisen kielteinen enkä todellakaan halua edes opetella käyttämään tupakkaa. Varmasti riippuvuus on helpompi hankkia jos käyttöön liittyisi sosiaalista painetta ja haluaisi käyttää tupakkaa.
07.02.2014 04:11<Finngrim>@Sorin: No siis tupakan vaarallisimmat aineet on just ne lisäaineet. luomutupakka on paljon mukavampaa polttaa, eikä iske niin kovaa. Ja pahin virhe on kyllä sekoittaa pilvee ja tupakkaa, mut hinta on kallis niin johonkin pitää blandata. Onneksi kannabista on mahdollista nauttia muillakin tavoilla, kieltolaki vaan hankaloittaa enemmän terveellisempiä nautintatapoja. Riippuvuuden syntymisessä kestää aikaa, se että joku jäis ekasta kerrasta koukkuun on kaikilla aineilla yhtä suurta legendaa kuin "jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa". Niin tupakassa kuin kannabiksessa on suuri riski tapariippuvuuteen ja jos tosiaan tapariippuvuus muodostuu jo teininä sosiaalisessa paineessa niin on se varmasti hankalampi päästä eroon.
08.02.2014 19:20<Ribul>http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hampusta-saa-huum... Mikäli jaksaa lukea niin siinä on kyllä varsin kokonaisvaltainen ja asiallinen kirjoitus.
08.02.2014 21:35<Finngrim>Tuossakin jutussa tuli esille se että suomessa ei ole niinkään ongelma itse laki, vaan lain tulkinta.
09.02.2014 18:49<Ribul>true dat
19.02.2014 00:19<Sorin>http://www.hs.fi/m/tiede/Kolumni+Addiktiot+ovat+korvikkei... tässä muuten mielenkiintonen artikkeli addiktioista. Nimenomaisesti esimerkkinä puhutaan heroiinista ja morfiinista. Täl kirjottajalla on muutenkin hyvii tekstei :) ehk paras kolumnisti täl hetkellä.
19.02.2014 01:10<Finngrim>@Sorin: Itse olen ollut pitkään sitä mieltä että terve, tasapainoinen ihminen ei muodosta addiktiota joka olisi vaarallinen.
19.02.2014 01:11<Finngrim>@PAINIJAMESTARI: ei ole mikään ihme vaikka sensuroisi, gallerian linja kun on ollut poistaa huumeisiin liittyvät yhteisöt. Ainoa tapa käsitellä huumeita on poliittinen näkökulma. Ja sekin tunnutaan hyväksyvän juuri ja juuri
19.02.2014 06:52<Quatermass>@Finngrim: Milloin näitä yhteisöjä on poistettu? Kannabis-aiheisia(ja -myönteisiä) yhteisöjä ainakin löytyy vielä kun jaksaa hakea.
19.02.2014 07:12<Finngrim>@Quatermass: Onhan siitä toki vuosia, kait ne on luovuttanu moderoinninkin suhteen, kuten kaiken muunkin :D
19.02.2014 12:02<Sorin>Muuten vähän offtopic mutta jos luki ton mun edellisen linkin niin musta on jännä miten siitä tulee mieleen kun Durkheim osoitti jo 1800-luvulla, että yhteisön kiinteys suojaa yksilöä itsemurhalta Sosiologian perusteet osa 1. - Emile Durkheim ja Itsemurha
19.02.2014 15:27<Ribul>http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3123393/paivi... Vois järjestää oikeen kunnon kisakatsomon 4.3, saattaa syntyä aivan mahtavaa keskustelua kun Juju/Isomaa ja Räsänen ottaa yhteen. :D
19.02.2014 18:11<Finngrim>@Contortionist: ääriuskovainen on aina uskovainen, kirkonmenotkin on toisille addiktio. Mutta sosiaalisesta riippuvuudesta nyt vaan pääsee helpommin eroon varsinkin jos piirit missä pyörii vaihtuu tai elämäntilanne muuttuu muuten. Mutta siksipä omat addiktiot on hyvä tunnistaa ja pohtia että aiheuttaako ne ongelmaa itselle tai muille. Esim kaikki voi olla varmasti samaa mieltä siitä että jos on pakko saada saunakalja niin se on addiktio, mutta siitä saunakaljasta ei vaan nyt ole haittaa kenellekkään.
19.02.2014 18:56<Finngrim>Tässä tuleekin alkoholin ja kannabiksen merkittävin ero. alkoholi on hermomyrkky, mutta kannabiksella vaikuttaa olevan esim ms-potilailla hermoston rappeutumista hidastava vaikutus
19.02.2014 19:58<Ribul>@SayBro: Ei mitään hajua tuleeko.
19.02.2014 22:51<Finngrim>http://www.youtube.com/watch?v=5E8S4agubB4 Puhutaan huumeista- kannabisseminaari Tampere 18.2.2014.
20.02.2014 00:32<AleJarNo>vaarallisintaha siinä on se kiinni jääminen ja jos on hyvät sosiaaliset suhteet nii on se aika epätodennäköstä et kehittyis semmone riippuvuus et elämä pyörii vaa kasvin ympäril
20.02.2014 01:43<Finngrim>@AleJarNo: Riippuu missä iässä alottaa, esim 16 vuotiaan aivot sää tuhottua niin pössyttelyllä kuin viinan kanssa läträämisellä. Ja jos sosiaaliset piirit pyörii vaan kasvin ympärillä niin sama seuras siinä on kuin että sosiaaliset piirit pyörii viinan tai muiden huumeiden kanssa.
20.02.2014 01:48<Finngrim>Teinin on hyvä muistaa että jos haluaa naisellisemmat piirteet plus älyä pois, niin viina on jees. Jos haluaa mielenterveysongelmia ja älliä pois niin kannabis. Jos haluaa jäädä kääpiöksi ja keuhkot paskaksi niin tupakka on pop. jos haluaa olla adhd tapaus niin energiajuomat(kofeiiini) on varsin toimiva.
20.02.2014 02:32<kommariPedro>@SayBro Ajankohtaisen kakkosen kannabis-teemailta mitä todennäköisimmin tulee Areenaan. On noi teemaillat ennenkin tulleet.
20.02.2014 02:56<Finngrim>@SayBro: Riippuu paikkakunnasta, täälläpäin voi joutua säätämään jopa 100km päästä. Kovia on helpompi saada kuin pilveä :-/
20.02.2014 03:52<Finngrim>@SayBro: joo kyllähän ne joita oikeasti kannabis kiinnostaa, kasvattaa itse ja varmasti suurempiakin ammattimaisia grow oppeja on pitkin maakuntaa, mut kaikki tajuaa vainoilla sen verran että eivät sitä julkisesti markkinoi.
20.02.2014 04:38<Finngrim>@SayBro: No se paranoidius tarkoittaa myös sitä että ihmiset ei uskalla lähteä julkiseen keskusteluun mukaan :-/ Sit tuulipuvut ja huumekauppiaat puhaltaa yhteen hiileen pitäen kieltolakimyönteisen ilmapiirin yllä. Ihmisten mielet pitäs käännettyä niin että jos kannattaa kieltolakia, kannattaa huumeita ja järjestäytynyttä rikollisuutta.
20.02.2014 11:41<Finngrim>Passivoitumista voi havaita ainakin mitä tulee eu:n tasolla käynnissä olevaan kansalaisaloitteeseen https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-0000... Suomesta 37 ääntä :D ruotsalaisilla jo yli 1500 mikä on 10% vaaditusta https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-0000... Ei sillä, asia ei ole kovin paljon ollut julkisuudessa.
20.02.2014 13:04<AleJarNo>No se ny riippuu kans siitä käytön määrästä.. saatha sää missä iässä tahansa tuhottua aivos päihteillä @Finngrim:
20.02.2014 13:27<Finngrim>@Contortionist: @AleJarNo: En ole hakusessa, vaan kanta perustuu tämän hetkiseen tutkimusdataan. Mutuilla aina saa, mutta päihteillä ei kannata leikkiä varsinkaan nuoremalla iällä. Se että sairaan elämänlaatu paranee lääkkellä ei tarkoita sitä että sillä olisi terveeseen negatiivista vaikutusta. Saa toki päihteellä kun päihteellä tuhottua, mutta mitä myöhemmin päihteiden käytön aloittaa niin sitä pienempi riski on että siitä muodostuu ongelmakäyttöä. Karua vaan on että tällä hetkellä viitteet siihen että kannabis on riskitekijä juurikin kehittyvälle nuorelle, sit taas jos alkaa pössyttelemään about 25 vuotiaana eikä ole geneettistä alttiutta mielenterveyden ongelmille niin voidaan puhua haitattomasta päihteestä kannabiksen osalta. Kannabiksen kohdalla aineen nauttimis tavalla on myös suuri vaikutus.
20.02.2014 13:32<Finngrim>Vitun edit nappulan puute.... Tarkoitin sanomani että lääke on lääke sairaalle, terveelle sillä voi olla negatiivinen vaikutus elämään. Miettikää esim nykyisin käytettyjä stimulantteja joita käytetään adhd:n hoitoon.
20.02.2014 14:22<Sa[n]na>@Finngrim: ADHA-lääkkeitähän käytetään parantamaan oppimistuloksia terveillä yksilöillä...
20.02.2014 14:46<Finngrim>@Sa[n]na: adhd lääkkeet toki parantaa keskittymistä myös terveillä, eli helpottaa tenttiin pänttäämistä. Mut must luin redditistä juttua jossa nistit jutteli noista laillisten aineiden käytöstä huumeina. Että olkoon ihan mikä vaan lääke niin sillä on negatiivisia vaiktuksia terveeseen, vaikka siitä jotain etuakin saisi
20.02.2014 14:55<Sa[n]na>Onhan niillä paljon negatiivisia vaikutuksia sairaisiinkin. Minua kiinnostaa, ovatko negatiiviset vaikutukset erilaisia sairailla ja terveillä, varsinkin kun sairaus ja terveys ovat sopimuksenvaraisia asioita.
20.02.2014 15:12<Finngrim>@Sa[n]na: lääke on lääke silloin kun se parantaa elämänlaatua. Mutta esim kipulääkkeissä euforian tunne on sivuvaikutus joka _voi_ ilmetä, mut annostus on silloin usein liian iso. Mut joo, erityisesti mielenterveyspuolella sairaus on sopimus kysymys
20.02.2014 16:36<Finngrim>@SayBro: No siis sehän se ongelma on, kun siis kohtuukäyttäjät ei halua olla julkisesti mitenkään liitettävissä kannabikseen, varsinkin kun ihmisten on hankala hahmottaa sitä että ei tarvitse olla huumeista kiinnostunut tai huumemyönteinen silloin kun puhuu laillistamisesta ja lääkekäytöstä. Mut siis tällä lainsäädännöllä ei mistään kannata huudella, terveyskyselyssäkin pitää jättää huume kohta tyhjäksi.
21.02.2014 13:06<Finngrim>@SayBro: Ihmiset mielikuvineen :) Voishan perus tuulipuku kauhistua jos tietäs esim. että kuinka kuinka moni lääkäri on oikeasti täys narkkari :D Mut eihän sitä tosiaan käytöstä muuten kannata kuumotella muuten kuin että ei saa jäädä viranomaisten papereihin, tosin sit jos kerrankin jää kiinni niin se on sen jälkeen ihan sama(jos jää papereihin).
23.02.2014 20:40<Ribul>@-wikky-: 4.3, kellon ajasta en tiedä.
23.02.2014 23:54<Ribul>Olis kyllä otollinen aika :D
25.02.2014 18:03<Ribul>4. maaliskuuta klo 21.00 tosiaan tarkka ajankohta tuolle YLE TV2 kannabisillalle.
27.02.2014 19:25<Finngrim>http://yle.fi/uutiset/poliisi_paljasti_parikymmenta_huume... "Viime aikojen myönteinen keskustelu kannabiksen käytöstä huolettaa poliisia, koska kannabiksen käyttö vaikuttaa poliisin mukaan suoraan henkilön elämän hallintaan." Kumpi tuli ensin muna vai kana?
27.02.2014 20:55<Ribul>@Finngrim: Juurikin luin saman jutun... ei..... ei..... ei
27.02.2014 22:52<Jappelisko>http://k4rv1n3n.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161474-saamarin-... Varsin päteviä mietelmiä, niin blogauksessa kuin myös kommenttiosiossa.
27.02.2014 23:04<Jappelisko>Ja lisää: http://victormotas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161757-nakemy...
28.02.2014 18:12<Finngrim>http://mikkoilmaripekkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161825...
28.02.2014 18:12<Finngrim>"YleX Etusivu-ohjelmassa studiossa vieraili tänään Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja, tutkija Tuukka Tammi. Puhelinhaastattelussa kannabispolitiikkaa kommentoi kannabiksen kotikasvattaja Mikko Pekkola."
19.01.2016 23:03<Sorin>http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kannabis_ei_vahenna... kannabis ei vähennäkkään teinin älyä
(1) Uudemmat »
Vain yhteisön jäsenet voivat lähettää kommentteja tähän yhteisöön. Liity yhteisöön kommentoidaksesi.