IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Autot ja muut kulkuneuvot
Perustettu
21.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 4754 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 11
Koko
1321 jäsentä
Tyttöjä: 386 (30 %)
Poikia: 935 (70 %)
Sijoitus koon mukaan: 376
Keski-ikä
30,5 vuotta
Otos: 862 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,7 vuotta
Ylläpitäjä
Heqma
Valvojat
[Jässe]

Jäsenet (1321)

flyingrideHenkkehprio-Zero_123__vinkulelu__Late87_Fitness-elsusammyy_MR_MafiajuukethejukksStillbornkira80jes07dunq
« Uudemmat -

Viruzz_Of_LifewouLuonut: Viruzz_Of_LifeLauantai 23.02.2013 08:42

Auto oli enne punane mut nyt se MATTAMUSTA uhh <3 :3

ArmandMercedes-Benz Truck RacingLuonut: ArmandMaanantai 05.09.2011 11:35

Peli: Mercedes-Benz Truck Racing.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Ei niin laiskaa puseetä edes löydy enää että tämä hyytyis.

Testikone: Ei innostunut rahtarin ammatista.

Kuten jo nimestäkin voitte päätellä, kyseessä on rekkojen "F1-luokka" ja tämä nimenomainen peli nojaa saksan ylpeyden mersun antamaan lisenssiin. Pakko myöntää näin aluksi että en ole ikinä seurannut tätä autourheilulajia tai muutenkaan ollut erityisen kiinnostunut rekoista tai muista isoista kuorma-autoista, joten kokemus oli ihan uusi. Onneksi pelistä löytyi jonku kuuluisan kilparekkailijan selostamana säännöt ja tärkeimmät kikat lajista.

Rekoista tulee minulle ensimmäisenä mieleen hitaat tientukot jotka jarruttavat muuten mukavaa matkantekoa autolla tai pyörällä ajaessa. Jäljestä mainitulla tosin pääsee täysperävaununkin ohi aika nätisti. Mutta jos satut olemaan heikkotehoisen auton ratissa ruuhkaisena kesäpäivänä, sinun on jyrryytettävä tuon hirviön perässä niin pitkään kun se vain on pakko. Kummasti siinä hamuaa käsi röökiä ja otsassa pullistelee suoni. Itse rekkamiehistä taas puolestaan tulee mieleen lähinnä möhömahaiset partaiset ja todella miehiset miehet jotka juovat vapaa-aikanaan tynnyrikaupalla kaljaa. Humalapäissään ajavat lapset kartanolle ja ottavat vaimoa takaapäin jos hyvin käy. Muussa tapauksessa nainen saa nyrkkihoidon ja viikon poistumiskiellon sisätiloista mustan silmän vuoksi. Tiedän tuon edellisen olevan pelkkää fantasiaa ja luulen rekkakukien olevan ihan tavallisia ukkoja ja akkoja siinä missä me muutkin, en vain itse tunne yhtään sellaista joten voin ihan rauhassa kuvitella noista teiden karjuista niitä mielikuvia jotka ovat luultavasti poimittu b-luokan amerikkalaisista elokuvista.

Kilparekat ovatkin aivan omaa luokkaansa olevaa kalustoa kisaamiseen. Näiden metallihirviöiden massa ja hevosvoimamäärät ova julmettua luokkaa. Reilusti yli tuhannen hevosvoiman kone puskee kopin nopesti rajoitettuun huippunopeuteensa 162 km/h. Mutkissa pitää jarrutukset ja nopeudet osua nappiin ettei tuo metallimöykky lennä metsään. Lisäksi nopea kiihdytys voi takapotkuisen kilpurin pistää poikittain, pyörimään ympyrää, taikka todella huonolla tuurilla jopa katolleen. Eli kyseessä ei ole ehkä se kaikkein helpoin kilpa-autoilulaji, vaikka tämä laji voi saada joissakin ihmisissä melkoisia ennakkoluuloja heinäpaaliporukoista aikaiseksi, ovat nämä heinäpaalimiehet ja naiset rautaisia ammattilaisia kilpureidensa käsittelyssä.

Sitten itse peliin. No peli ei ollut mikään kovinkaan kummallinen tapaus lukuunottamatta melkoista pilkunviilausajomallia joten tällaiselle lähinnä rälläyspelejä pelanneelle pelaajalle simulaation hanskaan otto oli melkoisen korkea. Lisäksi en ole aikaisemmin missään pelissä ajanut tämänkaltaisilla nopeilla mutta painavilla kapsituksilla. Ja niinhän siinä kävi että alussa mutkat meni suoriksi tai jos sain ajoissa jarrutettua niin onnistuin hätäisellä kaasutuksella saamaan takapotkun hallitsemattomaan pyörintään. Vasta muutaman tunnin harjoittelun jälkeen alkoi radat jotenkuten sujua ja jopa pääsin kilpailemaan. Mutta en missään vaiheessa saanut ensimmäista sijoitusta vaikka yleensä sen olen tehnyt ainakin helpoimmalla radalla.

Pakko on tietenkin muistaa että en ole jäävi arvostelemaan siinä mielessä tällaista peliä, koska en ole ennen törmännyt rekkaralliin pelirintamalla. Joten minun on pakko vain verrata pelia muihin pelaamiini autopeleihin. Tästä lähtökohdasta ajatellen voi olla mahdollista että tämä peli on vain mersun eräänlainen mainos, ja yleensä mainospelit ovat olleet aika huonoja. Mutta verrokin puuttuessa voisin väittää että luultavasti tällaiset rekat toimivat juuri pelin mallinnuksen kaltaisesti. Eli se puoli toimii hyvin ja niille jotka ovat lajista kiinnostuneita tämä voi olla vanhaksi peliksi ihan oivallinen ostos.

Muita ominaisuuksia ruotiessa on annettava miinusta. Pelissä on vähän pelattavaa, ainoa kalusto on mersu eri värisillä kuorilla kun on kyseessä mersupeli. Peli on jo noin kymmenenvuotias joten mistään silmäkarkista ei voida puhua, mutta aikalaisten mittapuulla tämän ei tarvitse hävetä. Äänimaailma on aneeminen, rekan mylvintää lukuunottamatta kuuluu väliin muutama särisevä selostuspätkä, ohje kuskille, taikka yleisön kohahdus suoran päässä. Musiikkina toimii lähinnä puuduttava raparokki joka vastaa rajuudestaan huolimatta hissimusiikkitasoa.

Valikoissa, tilastoissa ja muusta sälästä ei löydy valittamista, mutta jostakin syystä en päässyt millään kokeilemaan nettipeliä. Liekö serveri jo aikoja sitten laitettu kiinni.

Vaarmasti ihan kelpo pelattavaa yhden merkin lisenssistään huolimatta lajista kiinnostuneille, mutta kakkien muiden kannattee harkita.

Hyvää:
Ajomallinnus luultavasti ihan pätevä, vaikka en tietämättömyyttäni osaa sitä verrata mihinkään.
Selkeät valikot.
Selkeät ohjeet lajia tuntemattomille.
Rekkakilpailuja seuraavat saavat enemmän irti...

Huonoa:
...Mutta me yleispelaajat emme.
Aneeminen äänimaisema.
Hissimusiikkitason rokkia.
Ei anna kovin pitkää iloa ellei halua kaikissa kisoissa saada ensimmäistä sijoitusta.

Yleisarvosana:
5 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Yhden merkin korkealla aloituskynnyksellä varustettu kilparekkailu.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

-ZwitterMainoksessa on...Luonut: -ZwitterLauantai 09.10.2010 17:37

... Biisi ja auto kohdillaan ♥

JoQQ~Luonut: JoQQTiistai 11.05.2010 22:02

v e e d a & m i d ä r a k a d a a ~ m e r c e d e s - b e n z ♥

EikkaZeZeeI'm Back ^^Luonut: EikkaZeZeeMaanantai 25.01.2010 14:00

Vitust mustelmii, avomurtumia, haavoja, aivotärähdyksii ja yks kuolema mut takas tultii! Tampere aivan älyttömän siisti mesta! Ja Transporter meni pötkös tietenki koko tampereentien turkuun asti.

EikkaZeZeeNöyrimmät PahoitteluniLuonut: EikkaZeZeeTorstai 07.01.2010 14:17

MaZku goes to TAMPERE jea!
feat. yks Turun bemaxi boy ja yks Auran JUNTTI ;)
Tamskaten tuomiopäivä 4.1.2010 ???

Sekaannuksen vuoksi Tampere sai pari viikkoo armon aikaa.
Uusi pvm. 22-23 välinen yö.
Haistakaa Kaikki Tamperelaiset Pitkä Paska!

iliQQaWoohoo!Luonut: iliQQaKeskiviikko 23.12.2009 19:43

EikkaZeZeeAikaa, Rahaa & SuhteitaLuonut: EikkaZeZeeMaanantai 14.12.2009 19:32

- With Canon, You Can -

- EOS 1000D -

EikkaZeZeeTAMPERE!Luonut: EikkaZeZeePerjantai 04.12.2009 11:50

MaZku goes to TAMPERE jea!
feat. yks Turun bemaxi boy ja yks Auran JUNTTI ;)
Tamskaten tuomiopäivä 4.1.2010

EikkaZeZeePelkkää Aikaa & RahaaLuonut: EikkaZeZeeMaanantai 30.11.2009 10:29

VKL TAKANA!

Perjantai: Fäntömin ja SamiGeen kans raisios ja turus DriveBy Ampumist ja Jengitappelui.
Lauantai: Rengashallil kaikki Need For Speed autot koos ja pientä laittoo<3
Sunnuntai: HÄN taas kasas ja loppu ilta Raisios makoilee piikkimatos ;)
« Uudemmat -