IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
24.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 9699 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 191
Koko
1371 jäsentä
Tyttöjä: 568 (42 %)
Poikia: 803 (58 %)
Sijoitus koon mukaan: 348
Keski-ikä
32,4 vuotta
Otos: 972 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,2 vuotta
Ylläpitäjä
Idhren
Valvojat
Idhren

Jäsenet (1371)

ronskudePuPPyDogKuituh^^AvainluckysevennMentalNarwhalSasu86RhodantheSchlangeGoofyGoobermiksuli^LomppaSnowcatSmarttilaPuske--psychopath_
« Uudemmat -
Kolkko tunnelma kun kuulin, mitä Pariisissa on tapahtunut. Mietin myös, mitä tämä tulee jatkossa jälleen kerran tekemään sille ilmapiirille, joka islamin ympärillä pyörii. Yksi asia, joka tulee mieleen on se, että jälleen useammat ihmiset tuntuvat tämän jälkeen jälleen suhtautuvan muslimeihin terroristeina, vaikka valtaosa muslimien terrori-iskuista kohdistuu ennen kaikkea toisiin muslimeihin.
Kopioidakseni kommenttini, jonka postasin toiseen FB-päivitykseen:
Ja jos todella haluaa estää islamististen ääriliikkeiden yleistymistä, olisi _ihan kiva_, jos aloitettaisiin sillä, ettei pommitettaisi lähi-itää (tai rahoitettaisi epäsuorasti lähi-idän pommittamista), vietäisi näiden ihmisten kotia + lahjoitettaisi sitä toiselle ihmisryhmälle koska Raamattu (koska geopoliittista perseilyähän saa oikeuttaa pyhillä teksteillä niin kauan kun ne on niitä OIKEITA pyhiä tekstejä, eli niitä joita valkoiset eurooppalaiset lukee), ettei tuettaisi ääriliikkeitä rahoittavia ökyjä ostamalla bensaa, dieseliä tai öljyä, ettei pahennettaisi poliittista epävakautta ilmastonmuutoksen kautta ja että vaadittaisiin parempaa, tasa-arvoisempaa ja demokraattisempaa hallintoa maihin, joissa ollaan pidetty diktaattoreja jotka voidaan lahjoa myymään oman maansa hyödykkeet tai raaka-aineet länsimaisten jättikorporaatioiden käyttöön.

Mutku ei. Ilmeisesti ennen kaikkea kaikki tämä on sen yhden uskonnon vika. Tai täysin viattomien muslimimaahanmuuttajien, jotka ovat myös pakenemassa islamistisia ääriliikkeitä.

Disclaimerina: Ei sillä, etten siis pitäisi uskontoja haitallisena ilmiönä. Pidän islamia vaarallisena, mutta nimenomaisesti sen takia, että kuten kaikkia uskontoja, sitä voidaan käyttää poliittisesti epävakaissa tilanteissa oikeuttamaan vaikka minkälaista paskaa. Miettikää hetki, minkälainen kuva joissain muslimimaissa on esimerkiksi George W. Bushista, kun hän sanoi saaneensa omalta kristilliseltä jumalaltaan käskyn lähteä Irakiin. Irakin konfliktissa on kuollut arviolta yli SATATUHATTA siviiliä. Se on yli 30-kertainen määrä ihmisiä, joita World Trade Centerin iskuissa kuoli ja yli 800-kertainen määrä, jota Pariisin marraskuun 2015 iskuissa on kuollut. Mutta kukaan ei syytä kristinuskoa näistä sadasta tuhannesta, koska "sieltähän nyt löytyy niin paljon variaatiota ja ei George W. Bush ole tosi kristitty". Ja sehän oli hyvän asian puolesta, koska mikään määrä ihmishenkiä ei ole liian suuri hinta maksettavaksi siitä, että meillä täällä länsimaissa on halpaa bensaa. Epätoivoisia ihmisiä on niin paljon helpompi manipuloida tekemään kammottavia ja hirviöimäisiä tekoja, jos vedotaan siihen, että jumala on omalla puolella taistelukenttää ja että tämä jumala vieläpä mukamas haluaa, että lähdetään sotaan.
Durkheim katsoi, että uskonto on kaikkein perustavin ilmiö. Alun perin kaikki ajattelu on ollut uskonnollista. Uskonto on perinpohjin sosiaalista ja se on syntynyt ihmisen tarpeesta luokitella ihmisiä ja asioita moraalisesti.

Tarkastellakseen sitä, mistä uskonnossa on pohjimmiltaan kyse, Durkheim otti tutkimuskohteekseen Australian alkukantaisen totemismin. Durkheim katsoi, että primitiivisessä uskonnossa näkyy uskonto kaikkein puhtaimmillaan.

Australialaiset alkuasukkaat käyttivät toteemeja yhdistämään heimoa ja erottamaan heimon muista. Toteemi oli pyhä. Se on samalla ulkoinen ilmentymä jostain jota voidaan kutsua jumalaksi, sekä myös klaanin lippu.

Koko maailman kaikkeus voitiin jakaa lopulta toteemeihin. Jos kuuluu variksen heimoon on jotakin tästä eläimestä. Niimpä myös aurinko kuului yhden toteemin alle ja kuu toisen.

Australialaisheimojen elämä oli kahtia jakautunutta. Toisaalta heimot elivät erillään pitkiä aikoja pienissä ryhmissä ruokaa hankkien. Mutta toisinaan kokoonnuttiin yhteen juhlimaan. Iloinen jälleen näkeminen synnytti sähköistä tunnelmaa ja yhteishenkeä. On kuin jokin voima tarttuisi ihmiseen ja tekisi hänestä toisen. Durkheimin mukaan kaikki uskonnollisuus perustuu pohjimmiltaan tämän tapaiseen ilmiöön. Toteemia palvoessa yhteisö palvoikin itseään.

Durkheim huomauttaa kuitenkin, että uskoon perustuva voima ei kuitenkaan ole olematonta. Se on yhtä vaikuttavaa kuin fysikaaliset voimat. Esimerkiksi Suomen lippu on vain pala kangasta, raha painettua paperia tai Suomen valtio samanlaista maata kuin Ruotsi tai Venäjä. Usko näiden merkitykseen tekee niistä merkityksellisiä. Nämä voimat ovat sosiaalista todellisuutta, ja lopulta kaikki uskonnot ovat ilmauksia yhteiskunnallisista oloista.

Uskontojen perustavaksi tekijäksi Durkheim nimesi jaon pyhään ja profaaniin (maalliseen, epäpyhään). Yliluonnollisuuden käsite on kovin moderni ja vaatii vastin parikseen luonnollisen, eikä tällainen jaottelu kuulu primitiiviseen ajatteluun. Myöskään jumala ei riitä yhdistämään uskontoja, sillä joissain uskonnoissa kuten buddhalaisuudessa jumalia ei ole tai niiden merkitys on vähäinen. Kaikkille yhteistä on kuitenkin jako pyhään ja profaaniin.

Lähteet:
- Sosiologia, Kimmo Saaristo, Kimmo Jokinen, WSOY, 2010

ollip1Joulupukki vs JeesusLuonut: ollip1Tiistai 30.07.2013 02:20

Tänään kohtasin nuoren, joka sanoi, että yhtä hyvin voisi uskoa joulupukkiin kuin Jeesukseen.

Nyt kysynkin sinulta
- Milloin viimeksi joku tuli kertomaan sinulle, että joulupukki muutti håänen elämänsä?
- Milloin viimeksi joku tuli kertomaan sinulle, että joulupukki pelasti hänet?
- Milloin viimeksi olet kuullut, että joku on kertonut joulupukin vapauttaneen hänet alkoholismista tai huumeista?
- Kuinka monta kirkkoa on tehty joulupukkia varten?
- Kuinka monta ihmistä palvelee joulupukkia epäitsekkäästi?
- Kuinka monen ihmisen olet kuullut joulupukin parantaneen? (siis riippumatta onko todisteita vai ei).
- Miten joulupukki on osoittanut rakastavansa sinua?
- Onko joulupukin historia autenttinen?
- Montako ihmistä joulupukin on kertonut herättäneen kuolleista?
- Kuinka moni rukoilee joulupukkia päivittäin?
- Kuinka monta ihmistä kokoontuu päivittäin lukemaan ja tutkimaan joulupukin kirjoituksia?


Kun näitä kysymyksiä tutkitaan nähdään, että joulupukki on legenda ja Jeesus on autenttinen. Mutta tämänhän me oikeastaan jo tiesimmekin sisimmässämme.

DaealisRäsänen teki sen taas.Luonut: DaealisKeskiviikko 10.07.2013 23:17

Päivi Räsänen, suomen surkein moraalinvartija, avasi sanaisen arkkunsa ja mitä tapahtui?
Eroakirkosta.fi kiittää:

BWAHAHA.

Tämä aivokuollut nauta tekee enemmän vahinkoa suomen kirkko-organisaatioille kuin koko uusateismi kamppanjoinnillaan koko loppuvuonna pystyy.

Ja miksikö näin tapahtuu? Koska tuo helvetin imbesilli tarinoi mielipiteitään kristillisessä teltassa, mutta hupsista saatana, koko suomi sai kuulla nämä mielipiteet ja eihän ne oikein painokelpoisia olleetkaan. Internet räjähti ja kansa reagoi.

Minä muiden mukana kirjoitin kevyen kommenttiraidan tuohon puheeseen. Ärsyttävä lehmä, ei voi muuta sanoa.
Tää onkin aika keppihevonen ateisteille tämä ettei Jumala paranna amputoituja. Kyllä parantaa ja toisaalta kannattaa ensin laittaa arvojärjestys parempaan kuosiin.

http://cometell-me.blogspot.fi/2013/03/jumala-parantaa-amputoituja.html

KayinAteistit!Luonut: KayinTiistai 18.12.2012 13:55

Pistäkää itsenne tuonne ja laittakaa jakoon: http://www.atheistcensus.com/

DaealisEpätodennäköistäköhän...Luonut: DaealisMaanantai 12.11.2012 14:48

Olen viime aikoina koonnut ja päivitellyt vanhoja kirjoituksia, yhdistellyt samoja aihepiirejä, lisäillyt kuvia ja yrittänyt hieman jäsennellä niitä. Kolmas tällainen valmistui eilen.

Kreationismi tykkää todennäköisyyksistä. Ainakin ne ihmiset, jotka eivät todennäköisyyksistä tiedä mitään. En väitä itsekään tietäväni hirveästi, mutta tarpeeksi, että pystyn näyttämään kuinka typeriltä niitä käyttävät vaikuttavat.
Miten joku voi olla edelleen niin hölmö ja sokea tälle maailmalle kun uskovat ihmisen luomaan satuhahmoon )): Toisaalta mua ärsyttää niiden ihmisten typeryys, toisaalta säälittää kun uskovat sokeasti sellaiseen sadistiseen satuhahmoon. Kyllä, jos jumala olisi olemassa oisi se sadistinen paska kun antaisi kaikki maailman kauheudet tapahtua. Kun katson luontodokkareita niin aina silloin näkee kuinka sitä jumalaa ei tosiaan ole olemassa. Tämä maapallo on vaan niin monimuotoinen, huomaa todellakin kuinka tämä kaikki on kehittynyt miljardeissa vuosissa.

SorinJumala vs onnellisuus = ?Luonut: SorinMaanantai 29.10.2012 22:57

Kun sanotaan, että Jumala on tie onneen, niin miksi ihmiset on kuitenki uskosta riippumatta yhtä kurjia tai yhtä onnellisia? Sitä kuulee vaan tarinoita tyypeistä joiden elämä oli tosi kurjaa, mutta sitten kun he tulivat uskoon, heidän elämistään tuli ihan normi kurjia/onnellisia. Mutta entäs ne joiden elämä oli tosi kurjaa, mut sit se parani ilman uskoontulemistakin? Niistä uskovaiset ei myyntipuheissaan puhu. Voisko olla, et se uskoontulo on ollu vaan sellanen joku stepping stone, mistä ne ihmiset on saanu hetkeks sitä voimaa laittaa asiansa järjestykseen. Koska siitä et ihminen rupee saamaan asioita kuntoon tulee ihmisen voimautuminen ja sellanen positiivinen kierre. Kurjuuteen kun liittyy aina oikeestaan sellanen kurjuuden kierre. Missä sit on suurin haaste siinä, et siitä kierteestä pääsis pois. Et ehkä uskoontulo itsessään on ollu vaan niin voimauttava kokemus, eikä se liitykkään Jumalaan mitenkään.

Tuntuu, että Jumala ja onnellisuus ei kuljekkaan käsikädessä. Itse keksin tähän kaks mahollista selitystä: 1. Jumalaa ei ole 2. Jumala rakastaa kaikkia yhtäpaljon riippumatta uskosta.

Miten sinä uskot?
20080826145624_large.jpg
tumblr_lcdcflFkss1qaedy9o1_400_large.jpg
« Uudemmat -