IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
4.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 947 (1.7.2008 alkaen)
Koko
41 jäsentä
Tyttöjä: 23 (57 %)
Poikia: 18 (43 %)
Keski-ikä
28,6 vuotta
Otos: 28 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,2 vuotta

Jäsenet (41)

MasaQpatkaiirismAriakatska^^-juliääslipi221emppusPL_VaahtoAnkka|hoitzu|-jonnÄLexus-SaiPe^hakk|-Vate-Sydänlävistys
« Uudemmat - Vanhemmat »

TillutinkaarilaLuonut: TillutinKeskiviikko 04.03.2009 00:56

Roosa sanoo (22:53):
ryypöl on hiekkaa pillus
Tampereen Kaarilan yläaste ja lukio suljettiin hieman ennen kello yhdeksää aamulla väkivaltauhkauksen vuoksi ja yli 600 oppilasta lähetettiin kotiin.

Jonkun toisen koulun opiskelija oli esittänyt uhkauksen Kaarilan lukion oppilaalle tiistaina kaupungin linja-autossa. Irc-galleriassa levinneen tiedon mukaan uhkaaja oli sanonut, että "torstaina Kaarilassa paukkuu kello 12".

Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio kertoo, että tieto tuli opiskelijoilta myös koulun johdolle. Aamukahdeksalta koulu oli kuitenkin auki ja koulutyötä oltiin aloittamassa normaalisti. Noin kolmasosa oppilaista oli poissa ja tunnelma oli ahdistunut, joten Suonio ja koulujen rehtorit päättivät sulkea koulun.

Uhkaukset eivät jääneet tähän: Myös Kalevan lukio ja Pyynikin ammattioppilaitos saivat omansa. Yhdeksän jälkeen myös Kalevan lukio tyhjennettiin.

Pyynikin ammattioppilaitoksessa työskentely sen sijaan jatkuu. Pyynikin uhkaus koski huomista, ja sen tekijä on jo tunnustanut tekonsa.

Rikoskomisario Jussi Hakaniemi Tampereen poliisista kertoo, että päätöksen koulujen sulkemisesta teki koulujen johto, ei poliisi.

- Poliisi ei määrännyt kouluja tyhjennettäväksi, Hakaniemi kertoo.


Huhut vellovat
Kerromme päivän mittaan tilanteen edistymisestä.

Tekstiviestit sinkoilevat Tampereen nuorten kesken - samoin vahvistamattomat huhut. Huhun mukaan esimerkiksi Kaarilan lukion uhkaus olisi lähetetty toisesta koulusta.

Jos lukijoilla on aiheesta uutta tietoa, pyydämme lähettämään viestin e-mail -osoitteeseen al.palaute@aamulehti.fi.


Poliisi yrittää takoa järkeä koulu-uhkausten tehtailijoille
Poliisi haluaa panna pisteen Kauhajoen tapahtumien jälkeisille koulu-uhkauksille. Poliisi vetoaa uhkauksia suunnitteleviin, jotta nämä miettisivät aikeitaan vielä kerran.

Kouluihin on tehty useita uhkauksia eri puolilla Suomea. Uhkaukset ovat olleet perättömiä, mutta poliisi suhtautuu jokaiseen niistä vakavasti.

Uhkausten takana ovat olleet nuoret, jotka eivät ole ajatelleet tekojensa seurauksia. Poliisi tutkii jokaisen uhkauksen, ja perättömän uhkauksen tekijä voi joutua oikeuden eteen.

Laittomasta uhkauksesta on rikoslaissa säädetty enimmillään kahden vuoden vankeusrangaistus. Uhkaaja voi joutua maksamaan myös kovia vahingonkorvauksia sekä menettämään tietokoneensa, jota on käytetty rikoksenteossa.

Uhkaukset aiheuttavat vahinkoa ja pelkoa. Uhkaukset ja evakuoinnit vaikeuttavat koulutyötä ja sitovat viranomaisten voimavaroja turhaan.

Kati Kalliosaari, Emilia Särkiniemi, Seppo Roth

Aamulehti, STT
« Uudemmat - Vanhemmat »