IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
16.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 518 (1.7.2008 alkaen)
Koko
72 jäsentä
Tyttöjä: 33 (46 %)
Poikia: 39 (54 %)
Keski-ikä
36,2 vuotta
Otos: 49 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,4 vuotta
Ylläpitäjä
tatska

Jäsenet (72)

pinzimiksu96tatskaPonnieIlonaPoksmariska_Le||u^^BaharmaNNa||DeadmindJRepokwelnenerenmansbryggeri-JUKSAN-MacTimppayadee
« Uudemmat -

ErQStand up -koomikkonaLuonut: ErQTiistai 29.04.2014 23:29

Kaverini Markus kutsui minut katsomaan helmikuussa siilinjärveläisravintola Vintissä ollutta open mic -iltaa, jossa niin kokeneet kuin vähemmänkin kokeneemmat stand up -koomikot esiintyivät. Maaliskuussa menin iltaan uudestaan ja tajusin: hei, totahan vois kokeilla. Ilmoittauduin siis seuraavaan open mic -iltaan, joka järjestettiin nyt tuoreeltaan lauantaina 26. huhtikuuta.

Vitsailin esityksessäni parisuhteestani ja alastonmallin työstäni. Alussa vertasin stand upia perseseksiin: "ehkä tääkin aluksi sattuu ja pelottaa mut sitten alkaakin rentoutua ja huomaa et tää onkin ihan kivaa." Ensikertalaisena sain esiintyä viiden minuutin ajan, kokeneempien esiintyjien show't voivat vaihdella tiiviistä viisiminuuttisesta jopa viiteentoista minuuttiin.

On tunnustettava, että jännitin esitystä tavattomasti. Show'ssani oli täydelliset ainekset katastrofiin: aloin suunnitella sitä paperille vasta iltapäivällä, eikä verbaaliset kykyni olleet perjantai-illan syntymäpäiväjuhlieni jäljiltä terävimmillään. Osa kavereistanikin kertoi jännittäneensä hieman puolestani. Onneksi Lotta oli sanonut jo pari viikkoa aiemmin: "tulen kyllä varmasti katsoo ja lupaan nauraa!" (piti muuten lupauksensa)

Kaiken kaikkiaan noin 15 ystävääni saapui katsomaan esitystä. Populaa oli paikalla noin 30-40 henkeä, joten tilaisuus oli sangen intiimi. Itsellenikin yleisö oli pieni, sillä esimerkiksi lukion päättöjuhlissa keväällä 2013 pitämääni puhetta oli kuuntelemassa yli puolisen tuhatta ihmistä.


Lunttilappu eli luonnostelma esityksestä: vitsit ja aiheet on merkitty ranskalaisin viivoin.

Alkujännitys laski ensimmäisen puolen minuutin aikana ja esiintymistilanne alkoi tuntua luontevalta. Oli ilahduttavaa, että yleisö otti minut hyvin vastaan – etenkin ensimmäisten esiintyjien aikana oli vaikuttanut, että yleisö olisi tällä kertaa vaikea.

Kokonaisuudessaan esitys sujui hyvin, ellei jopa loistavasti: esiinnyin illan puolivälissä, jolloin yleisö oli jo sopivan vapautunutta. Naurua tuli etenkin alun perseseksivitsille ja alastonmallin pikkusiskolle ("kuvittele meneväsi aivan normaalisti kouluun ja näkeväsi käytävän alusta loppuun täynnä alastonmaalauksia isoveljestäsi"). Loppupuolen esityksestä sain palautetta pienestä toistosta, lisäksi mikrofonin käsittelyä täytyy kuulemma vielä hioa, mutta kokonaisuudessaan olin ensikertalaiseksi todella hyvä. Kiitosta tuli erityisesti juttujen rohkeudesta ja siitä, että alastonmallivitsit olivat työn harvinaisuuden tähden erittäin ainutlaatuisia. Minut toivotettiin tervetulleeksi Vinttiin uudestaankin, woo!


Esiintyessä pääsin flow-tilaan, minkä huomaa myös esityksen videotallennetta tsiigaillessa. Viisiminuuttinen esitys venähtikin kuuteen minuuttiin, vaikka pelkäsin show'n jääneen liian lyhyeksi. Aika lentää lavalla ollessa. Itsensä katsominen videolta on aina kiusallista, mutta se auttaa havainnoimaan ja kehittymään. Itsensä kokee vain niin kömpelöksi ja noh, ihan vain paskaksi, mutta pitänee uskoa muita sen suhteen, että esitys oli tosiaan hyvä ensikertalaiselle. Tallenne on kaikkien Lärvikirja-kamujen nähtävissä. Enjoy.

Ilmaiset alkoholittomat juomat ja yksi ilmainen alkoholillinen drinkki olivat stand up -koomikon työsuhde-edut. Oman esitykseni jälkeen nappasinkin itselleni karpalolonkeron: olihan se oikeasti aika siisti fiilis, c'mon, talo tarjoaa! Lisäksi esiintyjille olisi illan jälkeen ollut tarjolla Vintin kuuluisia, aivan loistavan makuisia hampurilaisia, mutta valitettavasti jouduin itse skippaamaan aterioinnin sunnuntaiaamulla odottaneen työpäivän takia.

Tuntui mahtavalta esiintyä pitkästä aikaa yleisölle vaatteet päällä! Koska esitys sai paljon kiitosta ja kollegatkin kävivät onnittelemassa sen jälkeen, saattanen kokeilla stand upia joskus uudestaankin. Toiseen esitykseen pääsee korjaamaan ensimmäisessä tehdyt virheet. Kun on vetänyt muutaman stand up -keikan livenä pikkuhiljaa tietää miten mikkiä pidellä, ah! Kuka muu muka, EE ÄR QU.

// blogistani http://erkkipekka.blogspot.fi/2014/04/stand-up-koomikkona.html


Reggie WattsÂ’ beats defy boxes. Unplug your logic board and watch as he blends poetry and crosses musical genres in this larger-than-life performance.

Reggie Watts creates unpredictably brilliant performances on the spot using his voice, looping pedals and his giant brain.


“There’s funny, then there’s Jimmy Carr.”

Jimmy Carr – tuttu telkkarista. En olisi uskonut näkemieni QI-jaksojen perusteella, miten räävitön ja ilkeä koomikko Jimmy Carr onkaan. Toki, hän on osoittanut olevansa älykäs ja improvisoi ohjelmassa mainiosti, mutta tätä en osannut odottaa.

Jimmy Carr on verbaalitaituri, ja yksi tämän hetken nerokkaimpia koomikoita. Se näkyy jo keikan aloittavassa rykelmässä nopeita leukoja. Siinä, missä Tim Vinen kertomat pikapuujalat herättävät lähinnä myötähäpeää, Jimmy Carr saa aikaan yleisössä sen parhaan mahdollisen “tiedän, että tälle ei saisi nauraa, mutta…” -reaktion. Hyvin suuri osa materiaalista perustuu tällaiseen tasapainotteluun. Sanon “tasapainotteluun”, mutta Carrille soveliaisuuden raja on kaukana horisontissa. Ja siksi hän onkin niin loistava. Koomikko, joka huokuu itsevarmuutta ja seisoo sanojensa takana saa sanoa mitä tahansa, eikä kukaan loukkaannu. Tämä tyylitelty välinpitämättömyys toi minulle mieleen Bill Hicksin sekä Ricky Gervaisin. Carr tiedostaa roolinsa, ja olettaa yleisön tietävän sen myös. Hänen juttunsa ovat saastaa, ja siksi yleisö rakastaa niitä.

Kaikista tähän mennessä arvostelemistani stand up-koomikoista Jimmy Carr on ehdottomasti loistavin käsittelemään yleisöä. Hän ei pelkää “hecklereitä” vaan kutsuu heitä luokseen. Toisin kuin esimerkiksi verraten kiltti Dara Ó Briain, Carr loukkaa liki jokaista kommentoijaa, ja vääntää julman vitsin kenestä tahansa. Hän käyttää tätä häikäilemättömästi hyväksi, ja omistaa kokonaisia osuuksia yleisön kanssa juttelulle. “Uudet versiot vanhoista vitseistä”, “improvisaatio” ja yleisökysymykset ovat keikan parhaimmistoa.

Yksi kohokohta on jazz-bändin ilmestyminen lavalle. Soiton ja savukoneen säestämänä aikana Jimmy pohtii muun muassa “tulevatko homoseksuaalit ulos kaapista, koska he pelkäävät luurankoja?”. Mietelmien jälkeen show rullaa loppuun asti omalla painollaan, eivätkä jutut missään vaiheessa tunnu junnaavan paikallaan. Keikka on loistavasti rytmitetty annos ilkeää huumoria, ja sen päättävä häiritsevän likainen vitsi kruunaa kokemuksen.

Tämän vuoden aikana tutustumistani koomikoista Jimmy Carr on toistaiseksi paras, yllätyksellisin ja julmin. Suosittelen mitä lämpimimmin tutustumaan hänen materiaaliinsa esimerkiksi YouTubesta löytyvien Live At The Apollo -pätkien kautta. Tämä tietenkin, mikäli olet yli kahdeksantoista vuotta, etkä ole luonteeltasi “päivi räsänen”.

jennamau_Sami Hedberg xDDDDDLuonut: jennamau_Maanantai 28.03.2011 18:50

^^miwaiha vitun paras :DDLuonut: ^^miwaLauantai 05.03.2011 02:04

stand up -show kultsalla siis. with @Nidde ja @S-T-A-R

starring Ilari Johansson, Jacke Björklund sekä Niko Kivelä ♥

"Teppo!" "KONSTA!"

"On se kiva saada D-vitamiinia sinneki, minne aurinko ei paista!"

"En ois ikinä uskonu, et joskus sanon näin: Espoo, ootte ihania! Siin on aika monta virhettä."

ei näit saa tähä mitenkää fiksusti :DD ne jutut pitää kuulla omin korvin.

MasterToolLouieLuonut: MasterToolTiistai 06.07.2010 03:00

WespaIt is just a rideLuonut: WespaKeskiviikko 03.03.2010 07:08



The World is like a ride in an amusement park, and when you choose to go on it you think it's real, because that's how powerful our minds are. And the ride goes up and down and round and round, and it has thrills and chills and is very brightly colored, and it's very loud. And it's fun, for a while.

Some people have been on the ride for a long time, and they've begun to question, 'Is this real, or is this just a ride?', and other people have remembered, and they've come back to us and they say 'Hey, don't worry. Don't be afraid, ever, because this is just a ride.' and we KILL THOSE PEOPLE.

"Shut him up! We have a lot invested in this ride! SHUT HIM UP! Look at my furrows of worry. Look at my big bank account, and my family. This just has to be real."

It's just a ride.

But we always kill those good guys who try and tell us that. You ever noticed that? And let the demons run amok. But it doesn't matter, because ... It's just a ride.

And we can change it anytime we want. It's only a choice. No effort, no work, no job, no savings of money. A choice, right now, between fear and love. The eyes of fear wants you to put bigger locks on your door, buy guns, close yourself off. The eyes of love, instead see all of us as one.

Here's what we can do to change the world right now, to a better ride:

Take all that money we spent on weapons and defense each year and instead spend it feeding, clothing, and educating the poor of the world, which it would many times over, not one human being excluded, and WE CAN EXPLORE SPACE, TOGETHER, BOTH INNER AND OUTER, forever ... in peace.

riiikkka`ville myllyrinne! (8Luonut: riiikkka`Maanantai 05.10.2009 19:31

kaikkiha tietää sen sarjan ku ketonen & myllyrinne !
ni tänää meijjä koulus oli se myllyrinne pitämäs hauskaa stand-up komiikka esitystä !
oliko se ees hauskaa : DD ei voinu olla nauramatta !: D sit saatii viel nimmarit siltä (8
oli tosi hauskaa ((((:

BuffyJeff Dunham <3Luonut: BuffyTiistai 14.04.2009 21:01

Mahtavan hauska ja paras stand up-keikka ikinä.
The Most Funniest Man on the World <3


Vendelay^^[Ei aihetta]Luonut: Vendelay^^Torstai 06.11.2008 14:00

Titta on taas hävittänyt puhelimensa! :<

koht pitäs duunii ja sillee. -.-
Huips 2007<3
« Uudemmat -