IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tietokoneet ja Internet
Perustettu
20.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 4 432 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 4
Koko
126 jäsentä
Tyttöjä: 23 (19 %)
Poikia: 103 (81 %)
Keski-ikä
41,5 vuotta
Otos: 83 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 39,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 42,0 vuotta
Valvojat
Jope, Heikuule

Jäsenet (126)

Eppu74sinessPeni-kasibitti-porin_karhuPihtiMika73riipaisijajaffaRutherjymynalleWerty_85karhuneherbieMr_MephistoNorsu\
« Uudemmat - Vanhemmat »

tunerNäppiksen huoltoaLuonut: tunerKeskiviikko 30.11.2011 02:12

Ei oikein toiminut enter ja muutama muu oleellinen nappi. Näppis sitten vaan atomeiksi ja tiskaukseen. Kontaktipintojen väliin oli päässyt yllättävän paljon kaikkea ryönää.

Kuvanlaatu muuten parani kun katkaisi signaalin mainitsemani vastuksen kohdalta. Näkyy tuossa kuvassa: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:C64_opened_RF_modulator_on_ASSY_NO_250427_motherboard_1984.jpg ... Isosta elektrolyyttikonkasta vasemmalle ylös, ruskea-vihreä-ruskea (se alempi). Shakkiruutukuviota näkyy vieläkin ihan aavistuksen, mutta vaikutus on silti ihan huomattava. Tarttis oskilloskoopin jatkodebuggausta varten, jotta näkisi tuleeko se ihan VIC-II piiriltä vai syntyykö se tuossa modulaattorissa. Saa nyt kuitenkin kelvata toistaiseksi.

tunerPelejä C64:lle?Luonut: tunerTiistai 29.11.2011 00:52

Kaivoin vanhan kuuslankun vintiltä ja askartelin siihen jonkinlaisen S-Video -piuhan, jotta sai kuvaa näkymään. Ei nimittäin töllön viritin tajunnut rf-modulaattorin tuotoksesta mitään.

Mulla on kasettiasema (en tiedä missä ne ehkä kolme kasettia on) ja lerppuasema (jonka sain joskus @maza:lta), mutta ei tietenkään yhtään lerppua. Ei kellään sattuis olemaan lainata mulle muutamaa peliä sisältävää mediaa? Onhan nykyään noita lisälaitteita, joihin voi tökätä CF- tai SD-kortin, mutta ei nyt viitti heti investoida hunttia.

...

Tossa S-videossa on vielä vähän tuunaamista. Kuvassa näkyy sellanen tiheä shakkiruutukuvio. Yleensä toi ilmeisesti johtuu huonosta piuhasta, jossa tulee crosstalkkia luma- ja chroma-karvojen välille, mutta nyt ei ole kyse siitä. Todennäköisesti crosstalkki tulee ihan 64:n TV-modulaattorissa, jossa luma ja chroma yhdistetään komposiittisignaaliksi (jota en ajatellut käyttää). Luulisi korjautuvan nappaamalla R12:n pois: http://www.unusedino.de/ec64/technical/misc/c64/sm-1985/26a.gif

Piirilevystä on uudempiakin versioita, joissa komposiitiksi miksaus on tehty vähän hienostuneemmin. Internetistä löytyvien tietojen mukaan nimittäin joillain tota häiriökuviota ei näy ja joillain näkyy.
Commodore 64 on tullut uusittuna painoksena myyntiin. Tällä viikolla Commodore-tietokoneen valmistaja avasi Yhdysvalloissa laitteelle oman verkkokaupan. Verkkokaupan mukaan tietokoneen toimitukset alkavat lähikuukausina.

Commodore on säilyttänyt jyhkeän ulkonäkönsä ja alkuperäisen harmahtavan värinsä. Sisäosa on muuttunut paljon laitteen alkutaipaleesta. Uusitussa Commodoressa on uuden ajan varustus, kuten 1,8 gigan tuplaytiminen Intel Atom D525 -prosessori ja 2 gigan keskusmuisti. Alkuajoista muistuttaa mahdollisuus liittää laite tv-vastaanottimiin.

Tietokoneelle on oma Commodore OS 1.0 -käyttöjärjestelmänsä. Laitteeseen voi asentaa Windows 7 -ohjelmiston tai Linuxin.

Commodore 64:n hinnat alkavat 595 dollarista.

http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/04/08/commodore-64-tuli-taas-myyntiin/20115025/7

herbieCommodore PC64Luonut: herbieMaanantai 30.08.2010 11:27

Monen tietokoneharrastajan ja it-ammattilaisen ensikosketus tietotekniikkaan tapahtui kultaisella 1980-luvulla. Moni aloitti bittien murskauksen legendaariseen maineeseen nousseelta Commodore 64 -kotimikrolla.

Myöhemmin konkurssiin päätyneen valmistaja tarina on myöhemmin jatkunut useiden uusien yritysten voimin. Ongelmana on ollut erityisesti tuotemerkin hallintaoikeus, jota on puitu ylimpiä oikeusasteita myöten.

Tuorein yritys nostalgianälkäisten käyttäjien kosiskeluun on Commodore USA:n Commodore PC64. Joulumyyntiin saapuva laite on alkuperäisen kotitietokoneen kuoriin pakattu nykytietokone, joka perustuu Intelin Atom D525 -suorittimeen sekä Nvidian Ion2-grafiikkaan.

Muistia laitteessa on ennakkotietojen mukaan neljän gigatavua ja tallennustilaa yksi teratavu. Laite voidaan kytkeä televisioon tai näyttöön dvi- tai hdmi-liitännällä. Mukana on myös muistikorttilukija sekä integroidut wlan- ja Bluetooth-yhteydet.

Laitteen hinta ja saatavuus Suomessa ovat toistaiseksi hämärän peitossa. Mallilla saattaa olla runsaasti myyntipotentiaalia, sillä samaan perusideaan pohjautuvia näppäimistötietokoneita on nähty viime aikoina esimerkiksi taiwanilaiselta Asukselta.

LÄHDE: http://www.tietokone.fi/uutiset/commodore_tulee_taas2?utm_source=tk-boksi&utm_medium=promoboksi&utm_campaign=tk-boksi

Atjabec[Ei aihetta]Luonut: AtjabecTiistai 15.07.2008 01:46

Meille tulee maailman nörtein työhuone! Yks seinä mustaks ja siihen Space Invaders!

Kuvat siirreltäviä tarroja. 8x 5 erilaista alusta + 8x 5 erilaista ammusta. Yhden aluksen halkaisija ~15cm.

Tarrat tilattu (& oheinen kuva pöllitty omaa odotellessa): www.whatisblik.com
« Uudemmat - Vanhemmat »