IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
1.2.2005
Tilastot
Käyntejä: 2521 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 4
Koko
280 jäsentä
Tyttöjä: 27 (10 %)
Poikia: 253 (90 %)
Keski-ikä
32,1 vuotta
Otos: 206 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,2 vuotta

Jäsenet (280)

TasmanderTeräsmiesBanana-Kipu-_sönkköti4inenmatiaasd_-Sleepbuddy-Thaumiel_roopee_Tietsiruukkumasha^plates4l4kk4maaooowanarchitect
Testailtiin samalla vähän videoaurinkolaseja.

Itä-Suomen koulun viikkokisat. Hole in one 3-väylällä

Kokeilin vähän jonniin joutavia härpäkkeitä.

Joutsenossa avattu uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata. Kävimme tiistaina testaamassa putkijuoksua ylä- sekä alamäkeen. Väylät kulkee aika puhtaasti kangasmaastossa yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Väyläopasteet ovat vähän vielä heikolla tolalla ja raivaustyöt ovat vaiheessa, mutta kun lataa kartan puhelimeen niin se helpottaa metsässä poukkoilua. Käykää toki kokeilemassa rataa mikäli liikutte Joutsenossa päin.

Ravikangas frisbeegolf

Joutsenon-ratakartta.jpg

-Sleepbuddy-Kiva frisbeegolf viikkokisaLuonut: -Sleepbuddy-Keskiviikko 01.10.2014 22:44

Päivän hauskimmasta heitosta vastasin minä. Kiskaisin kiekon omakotitalon pihassa olevan vajan katolle. Ei siinä muuta hauskaa, mutta tämä heitto oli kori linjasta n.100m sivulle, eli melkein nappiheitto (griplockin myötä). :D Onneksi vajan seunustalla oli lapio jolla sain kuroiteltua kiekon katolta poies.

c88fe551de9837880f4161a09f654eb0.jpg
Käytiin kolmen hengen porukalla rykäisemässä tommonen viikonlopun reissu. Reittinä oli Simpele-Parikkala-Tohmajärvi-Joensuu. Tarkoituksena oli siis käydä kopasemassa vähän pohjois-karjalan raitteja frisbeegolffin merkeissä.

Lähtö ei ollut hääppöinen, sillä päätimme pistäytyä ensin Parikkalassa, josta löytyi 9-korinen DiscGolfPark. Rata sijaitsi järven rannalla, mutta meidän iloksi siellä oli myös rippikoululeiri menossa ja porukat lähettivät meidät tylysti matkoihinsa. Kysyin kyllä kohteliaasti, että voisimmeko heittää kierroksen kun ollaan tänne asti ajeltu, mutta vastaus oli ehdoton ei, joten suuntasimme sitten kohti Tohmajärveä. Parikkalan rata jäi siis kokeilematta.

Tohmajärvi: Täältä löytyi 2 rataa, kuten myös meidän kesämökkimme joka toimi tukikohtana sekä yöpymispaikkana. Perille päästyämme söimme kiireesti ja sitten kaikki ylimääräinen roina autosta pihalle. Heti Tämän jälkeen tutkimaan ratoja, koska kiekot alkoivat polttaa jo hyppysissämme.

Rata1:
Liikuntahallin frisbeegolfrata oli ensimmäinen jossa pääsi käsiä oikomaan. Radalle saavuttaessa siellä oli täysi hiljaisuus, jota myös seurueemme naispuolinen ihmetteli. Tokasin että ryyppäämässähän ne kun on perjantai-ilta. Totuus taisi kuitenkin olla toinen. Hieno 9-väyläinen rata kyseessä, mutta aivan täysin huoltamaton. Spotterin käyttö oli siis pakollinen, koska avonaisessa maastossakin oli puolen metrin heinikko, josta kiekkoa oli melkein mahdoton löytää. Opasteet olivat vähän kehnoja ja tiit oli kokonaan poissa. Onneksi heittopaikan taulut olivat vielä paikallaan ja löysimme kaikki korit. Ihan kiva rata, mutta vaatisi huoltoa. Lopputuloksena oli siis kiekkojen etsiminen ja nokkosten polttelu jaloissa +1 löytynyt kiekko.

Rata2:
Tietäväisen koulutuskeskus. Täällä oli vain 6-koria ja mitä ilmeisemmin sama huoltoporukka. Paikalle päästyämme olo ja tunnelma oli kuin Pripyatissa, ei edes lintu laulanut. Miten kylänpahanen voi olla näin kuollut? No rupesimme silti heittelemään. Rata kierti koulun pihan ympäri välillä kaukalon reunalla ja sitten jalkapallokentän reunoja hipoen. Tiit olivat poissa ja salaatti puolimetristä jopa korin alla! Nyt viimeistään ymmärsimme miksi ei heittäjän heitäjää näkynyt meidän lisäksi. Kauaa ei jaksettu viidakossa ja nokkosten seassa kahlata, joten loppuilta meni harjoitteluun kiekkokaukalon laidoilla oleviin koreihin.

Mökille päästyämme oli jo seuraavan päivän suunnitelmat kaikille aika selvät: TÄÄLTÄ ON PÄÄSTÄVÄ POIS! ja eikun velliä naamaan ja unille.

Lauantaina heti aamusta päätimme suunnata Joensuun kentille, jossa piti sijaita 4 frisbeegolfrataa. Ensin piti Joensuun torilla iroittaa toinen paska toisesta ja sitten kenttiä etsimään. Niistä kerkesimme heittää kokonaista 3 kappaletta, ennenkuin oli rahkeet lopussa.

Rata1:
Utran Frisbeegolfrata oli ensimmäinen pysäkki. 18-väyläinen rata oli siis luokitukseltaan jo kilparata. Täällä oli lähes kaikki kunnossa, rata oli helposti kuljettava ja tiit erinomaisia. Ainut pieni miinus tuli opasteista jossa ei ollut aina merkintöjä seuraaville koreille ja näin ollen yksi väylä jäi heittämättä. Oikein kivaa kangasmetsää ja nurmikkomaastoa, lisäksi korkeuserojakin löytyi. Täällä sai kyllä olla tarkkana heittojen kanssa, kun oli lenkkeilijöitä maastossa reilumman kaavan kautta. Aamulla kun tultiin n.klo.9:n aikoihin niin radalla ei ollut muita heittäjiä, mutta pois lähtiessä oli jo kuhinaa ja saatiin kysellä ajo-ohjeita seuraavalla radalle. Jätimme siis jo kierroksen jälkeen Utran taaksemme ja suuntasimme kirkkopuistoon.

Rata2:
Kirkko-/Koivuniemenpuisto oli kuin tyttö ja hiveli silmiä. Täältä löytyi kivat 9-väylää jotka olivat nimensä mukaisesti puistossa Joensuun kirkon sekä Pielijoen lähellä. Tämä rata oli aika helppo heittää, mutta tuuli, joki ja parit tiukasti puiden väliin sijoitetut korit toi kyllä haastetta riittävästi. Porukkaa oli radalla pilvin pimein ja heittovuoroja sai odotella jonkun aikaa, lisäksi radat risteilivät ilkeästi, joten kerran piti pyytää anteeksi liian aikaista aloitusta. Onneksi frisbeegolffarit ovat hyvin ymmärtäväistä sakkia aloittelijoita kohtaan. Kertakaikkiaan upea rata todella kauniissa maastossa. (kuvassa Joensuun kirkko radan 9-väylän reunalta kuvattuna).

MkKFtzP.jpg

Rata3:
Karsikon frisbeegolfrata oli viimeinen päämäärämme ja se löytyi aika helposti. Kaikki käymämme 3 rataa ovat todella lähellä toisiaan ehkä 4-5 kilometrin säteellä Joensuun torilta. Karsikko oli paikallisten mukaan aloittelijoille hyvä rata, mutta me olimme toista mieltä. Alkuväylät radalla oli ihan jees, mutta loppupään ylös-alas-ylös-alas alkoi vähän tylsistyttää sekä ottaa kunnon päälle, radan 8-väylä jyrkkään ylämäkeen heitettävä väylä on aivan muutakuin aloittelijan heiniä. Korihan sijaitsee törmällä josta pääsee kiekon lisäksi itsekin pyörimään alamäkeen mikäli astuu korinreunalta puolimetriä sivuun. Jotenkin tuntui että ratamestarilta oli jäänyt *piip* saamatta. Rataa voi vaikeuttaa muutenkin kuin terveyden kustannuksella ja saa toki huomioida myös meitäkin vanhemmat heittäjät. Muuten kyllä hieno rata kyseessä ja kiersimme sen pariin otteeseen. 54-väylää oli jo ottanut vanhasta rungosta veronsa, joten oli aika lähteä ajelemaan Tohmajärvelle päin. (kuva Karsikon radalta).

Mie ja omegan supersoft putter eli "musti" Karsikon (Joensuu) viimeisellä korilla.


Vimeinen päivä ja viimeinen suunnitelma oli paluumatkalla kopaista Rautjärvellä Simpeleen tehtaanpuiston rata. Lähdimme matkaan vähän liian myöhään aamupäivällä, koska helleaalto oli jo pyyhkäisemässä kauniin itäisen rajantuntuman päälle. Paikanpäälle päästyämme saimme taas ihailla kaunista ja erittäin helppokulkuista 9-väyläistä rataa puistossa. Mieleen tuli heti Joensuun kirkkopuiston tyyli (tosin ilman vesiesteitä) ja mielessä kävi liekö sama ratamestari. Väylät ovat puhtaasti nurmikentällä jossa haasteen tuo puut, pensaat, tuuli ja pitkiin ylämäkiin heitettävät väylät. Suurin osa kuitenkin erittäin helppoheittoisia. Täällä heitimme ensin 4 kierrosta ja kävimme syömässä, jonka jälkeen vielä 2 kierrosta eli yhteensä 54-koria. Helle lamaannutti meidät, mutta muita tuo ei näyttänyt haittaavaan, koska paikalla oli heittelijöitä aika reilusti. Tämä todella kaunis puisto vakuutti koko seurueen ja käymme varmaan pikapikaa uudelleen, sillä Imatralta ei ole kuin 40km:n matka. Suosittelen kopaisemaan mikäli kuutostiellä liikut täälläpäin. Radalle on helppo osata ja matkaa tulee Simpeleen kohdalta kuutostieltä sivuun ehkä pari kilometriä.

Olemme siis ekaa kesää heitteliviä aloittelijoita, joten ammattilaisen näkökulmasta älä mene kierrokselle, mikäli et ole radoilla pelkästään liikkuvuuden ja kauneuden kannalta reissaamassa. Nämä radat eivät ehkä ole sinulle tarpeeksi haastavia, poisluettuna Utran 18-väyläinen. Meillä voittaa se joka saa yhteenlaskettuna eniten par- tai alle tuloksia. Seurueemme naisjäsen ei tarvitse tasoitusta heittopituuden suhteen, sillä joskus hän pesee meidät molemmat miehet lyhyimmillä väylillä/radoilla. Voitte varmaan arvata miltä naama näyttää sen jälkeen? Hauskaa heittokesää kaikille!

-Sleepbuddy-Kiva kiekkokierrosLuonut: -Sleepbuddy-Perjantai 23.05.2014 02:12

Käytiin heittää ekaa kertaa Imatralla Mikonpuistossa yksi kierros 9-"reikäisellä" radalla, löydettiin yksi kiekko (ja omistaja). Kierros meni kaikilta osanottajilta päin p....ttä! Toinen kiekka Karhumäellä 18-"reikäisellä" radalla meni jo paremmin ja tuli hyviä tuloksia. Kämmenheittokin sujui mallikkaasti muutamaa heittoa lukuunottamatta. Täältäkin löytyi yksi kiekko, mutta ottaessani yhteyttä omistajaan, en ole ollenkaan varma haluaako hän nähdä kiekkoa jatkossa (ei vastaa puheluihin). No loppuilta vedetään kuppia ja nautitaan kesästä..heipat!
Hei voisit tulla vähän muakin opettaa, kämmenheittoni kaipaa hiomista..

-Sleepbuddy-Lennä lennä leppäkerttuLuonut: -Sleepbuddy-Keskiviikko 21.05.2014 01:24

Tarttu kauppareissulla pari kiekkoa mukaan, huomenna on vuoksen kirjolohilla taas lisää ihmeteltävää. :D

Kiekkoarsenaalia samban tahtiin