IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
2.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 119 (1.7.2008 alkaen)
Koko
84 jäsentä
Tyttöjä: 20 (24 %)
Poikia: 64 (76 %)
Keski-ikä
33,3 vuotta
Otos: 59 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,2 vuotta

Jäsenet (84)

NoOneKnowsBeCCaA^zamü^Waka\JawakaRavenBlackMoisueruferu^jesse^^h0risSamperi_TomBasaToni]]helge86nedgångeeljaskingtut
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandThe Godfather™ IILuonut: ArmandTiistai 29.03.2011 00:32

Peli: The Godfather™ II.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Hmm ei kyllä kovin vanha pyöritä, mutta silti ihmetyttää pelin rumuus.

Testikone: Autoilut pätkivät, muuten pyöri ko unelma täysillä asetuksilla.

Kaikki oletettavasti tietävät tämän loistavan kummisetätrilogian elokuvamaailmasta, se joka ei tiedä pyytäköön äidiltään/vaimoltaan, isältään/mieheltään kunnon selkäsaunan ja hävetköön loppupäivän pylly punoittaen nurkassa aasilakki päässä. Sillä vaikka ei pitäisi sen tyyppisistä vanhemmista elokuvista on jo pelkästään yleissivistävää tietää tuo kyseinen elokuvasarja.

Peli kertoo kuten nimestäkin voi päätellä elokuvasarjan keskimmäisen osan tarinan... vai muistinko juonen täysin väärin, sillä tämä peli ei oikein kunniottanut esikuvaansa samalla tavalla kuin pelisarjan ensimmäinen osa. Ykkösjumalisässä oli sitä elokuvan sisällä olon tunnetta ja muutenkin luomus oli joiltakin osin suurta taidetta. Tosin siinäkin oli vikansa, esimerkiksi tekemiset olivat melko pitkälle saman toistoa, valitettavasti sama ominaisuus kertautuu myös tässä toisessa osassa.

Oman pelihahmon voi roolipelimäisesti muokata haluamansa näköiseksi ja onnistuinkin tekemään omasta hahmostani yllättävän paljon erästä natsistista sukulaistani muistuttavan juipin.

Alku tuntuu istuvan elokuvan juonen kannalta parhaiten peliin, mutta lupaavan alun jälkeen homma lätsähtää kuin pannukakku maalaisemännän uunissa. Yksi hassuimmista seikoista oli Corleonin Miken kauneuskirurgin uudelleenmuokkaamat kasvot ja muutenkin hahmo tuntui melko puisevalta kaverilta, vaikka ääninäyttelijä olikin keskitasoa parempi vetämään Miken roolin. Juoni itseasiassa on koko pelissä aivan sivuseikka joka on ikäänkuin pakosta liimattu päälle jotta mafiamittari saataisiin täyteen. Kummallisin kohtaus oli Kuuban kommunistijohtaja herra Castron murhayritys ja viimeisen tehtävän jälkeen edessä lähes pelosta täristen pokkuroiva Mike Corleon. Juoni jätti toivomisen varaa, mutta miten on itse pelin laita?

Pelattavana on kolme erillistä aluetta Nyki, Florida ja Cuuba. Näistä kolmesta viimeksi mainittu oli toimivin ympäristö ja ensinnä mainittu tylsin ja pienin. Muutenkin pelialueita tuntui vainoavan taskukokoisuus. Tosin lyhyet etäisyydet lyhensivät myös pelin aikana tapahtuvia gta-tyylisia auotolla toiseen paikkaan siirtymisiä. Kaupungit olivat lähinnä kulisseja jotka tuntuvat olevan pakollista kauraa hiekkalaatikkorikospeleissä. Katutasolla pääasiallinen tekeminen koostui erillaisten laittomien bisnesten valtaamisesta ammuskellen, ajelusta paikasta toiseen ja väliin tehtiin muutama juonta eteenpäin vievä tehtävä. Sivutehtäviä pelissä on minimaalisen vähän ja hiekkalaatikkopotentia on valutettu hukkaan. Varsinkin loppupuolella peliä ei enää kiinnosta mikään muu ko koko pelin mahdollisimman nopea läpäisy. Joka muuten tapahtui minulla noin 13 tunnissa.

Pelissä on myös toinen taso, nimittäin eräänlainen Don Armandin managerinäkymä jonka kautta näkee kaikki kaupungit ja käytössä olevat resurssit. Näkymässä palkattiin ilotaloihin ja muihin vilunkibisnesyrityksiin vartiat. lähetettiin hyökkäyksen kohteeseen apuvoimia ja korotettiin omaa ja alaisten taitotasoa ostamalla uusia kykyjä. Nämä alaiset säilyivät minun pelissä yhtä lukuunottamatta loppuun saakka samoina naamoina. Yhden tapatin vain kokeillakseni pelin mekaniikkaa, kovin oli raskas päätös hohoijaa. Ja kaikki tämähän on vain bisnestä kuten pelissä todetaan usempaankin otteeseen. Hienoa että on yritetty tehdö jotakin uutta hiekkalaatikkorikollisten iloksi, mutta näin köykäinen katunäkymä ja vielä sitäkin rajoittuneempi managerointinäkymä ei ole käsitykseni hyvästä pelsitä. Ehkä tavalliset nykyajan konsolistit arvostavat tällaista helppoutta mutta tällaiselle vanhalle pirulle moinen ei uppoa.

Peli oli yksi epähaastavimmista teoksista miesmuistiin, oli pakko pelkän helppouden ja kyllästymisten takia kesken pelin kirjautua irc-galleriaan tai vilkaista jotain uutissivuja jotta jaksaisi taas jatkaa. Tavallisesti en tee pelihetkinäni moista. Pelin mielenkiintoisin kohtaus oli surrealistisen näkymän antava bugi joka yllätti Castron murhakohtauksessa. Yhtäkkiä maailma katosi ja mustassa tyhjyydessä vastaani asteli enis palmu ja sitten kommunistijohtaja itse. Ammuttuani häntä bugi katosi ja taas tylsä vääntö jatkui.

2009 ilmestuyneeksi peliksi tämän grafiikat ovat yllättävän huonot ja maailma on eloton ja silti hyvin pieni. Ammuskelu ja muisssa osuuksissa peli pyöri täysillä asetuksilla koneellani ihan hyvin, mutta autoilusta tuli väliin diaesitys vaikka pienenesin kokeilumielessä pelin graafisia asetuksia. Liekö ohjelmoinnissa jotakin häikkää. Ympäristön äänet olivat aidon kuuloisia ja paukkuraudatkin kuulostivat munakkailta. Donin mukana kulkevat tyypit höpisivät niitä näitä ja yrittivät luoda elottomaan peliin hieman kipinää, siitä piste. Autojen radioissa soi 50-60 luvun hittejä ja en huomannut aikakauden kannalta mitään isompia tyylivirheitä. Ohjattavuus oli perinteisesti tämän peligenren muottiin sopivan kankeaa ja ammuskelu samaa tasoa kuin gta IV:ssä.

Käsittämättömän huono jatko-osa kelvolliselle ensimmäiselle osalle. Jos pelisarjaa jatketaan vielä kolmanteen osaan toivoisin että siihen otetaan esimerkki juonesta ja tunnelmasta ensimmäisestä osasta ja kakkososasta voitaisiin kopioida managerinäkymä hieman monimutkaisempia säätöjä lisäten. Kolmanteen osaan myös toivon elokuvan kunnioittamista enemmän. Jos Don Armand näkee vielä kerrankin näin loistavaa aihetta yhtä pahoin raiskattavan. Nämä raiskaajat makaavat seuraavan auringon noustessa meren pohjassa ja sanovat pulipuli.

Toivottavasti hankintalistallani oleva mafia 2 on tätä parempi, muuten mafaiaiheeseen jää paha maku...

Hyvää:
Alkuperäinen elokuva.
Voi tälläkin aikaa tappaa, vaikka parempia pelejä löytyy vaikka facebookista.
Ihan kelvolliset äänet.
Surrealistinen bugi.
Tässä tapauksessa lyhyys oli hyvä juttu.

Huonoa:
Juoni.
Mike Corleone.
Elokuvaa epäarvostava lisenssipeli.
Toivottavasti unohdan koko roskan ja kohtaan vielä joku päivä sen kunnon rikossimun.

Yleisarvosana: 4 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »