IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
2.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 876 (1.7.2008 alkaen)
Koko
35 jäsentä
Tyttöjä: 20 (58 %)
Poikia: 15 (42 %)
Keski-ikä
33,1 vuotta
Otos: 25 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,6 vuotta
Ylläpitäjä
Voice

Jäsenet (35)

HojBrudendrakulJeba88HabaksiiSnadra-Gaeta_PopeKapybaraRebe14njaccuzeebra^^osku24-Kia-__Lehtolapsi__Angelina`FräuleinHiemanlihava
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandConstantineLuonut: ArmandPerjantai 07.01.2011 06:08

Peli: Constantine.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: eipä toi vastaan potkinut tysillä asetuksilla.

Testikone: Tappaa demoneita.

Kyseessä on samannimisen vuonna 2005 kuvatun kauhutoimintaelokuvan peliversio. Elokuva raiskasi sarjakuvaa mennen tullen ja peli raiskaa sekä sarjakuvaa että elokuvaa ja kaiken lisäksi vielä alentaa pelaajan apinan tasolle.

Elokuva ei muistaakseni ollut pöllömpi tapaus vaikka fanit eivät sietäneetkään sen epäkohtia sarjakuvaan verrattuna. Peli puolestaan on monessa suhteessa melkoisen pöllö tapaus. Minua ei ole koskaan haitannut suoraviivainen eteneminen ja vihulaisten posautteleminen haulikolla otsikkoon, mutta kun kyseessä on aivotnarikkaan viihdepläjäys niin sen pitää myös olla sitä. Joku varmaan kysyy että miksi herralla sitten kiristää, eikö tämä ole juuri sitä mitä äsken kuvasit?

On ja ei, pelissä kyllä edetään suoraviivaisesti ja kuritetaan demoneita krusifiksihaulikolla, noitapistooleilla, naulapyssyllä ja muilla vähän eksoottisimmillakin aseilla. Mutta tällaisesa toimintapelissä pitää olla ohjattavuus kohdillaan, constantine on surullisenkuuluisan rautakankiruumiinsa orja ja liikkuminen tuntuu väliin tervassa uimiselta. Muita liikkeen kummallisuuksia ovat automaattihypyt ja kumarrukset ahtaassa paikassa muuten niin kovin kankealle kaverille. Tallennuspisteet myös saivat otsasuonet pullistelemaan kun loppupuolen kerrostalon kokoisia monsuja täytyi väliin hinkata ueampaan kertaan. Muuten peli ei ole kovinkaan haastava normaalilla vaikeusasteella, mutta eipä tätä tahtoisikaan haastavimmalla pelata.

Pelissä on myös mausteena okkultiaa, taikoja ja lievää hahmon kehitystä pelin edetessä. Muutamia pieniä ongelmanratkaisukohtia on ripoteltu sinne tänne tauottamassa kävele ja ammu etenemistä. Nämä lisät eivät kumminkaan pelasta kokonnaisuutta.

Kaunein kukka maan päällä tämä tapaus ei ole, vaan en tätä kumminkaan rumaksi hauku. Väliin helvetin maisemat olivat aika hyvän näköisiä, ja maan kamarallakin viitsi liikkua. Paikoitellen jälki oli kumminkin huonoa ja viimeistely oli jäänyt puolitiehen kuten niin monessa näkemässäni elokuvapelissä. Äänet olivat ihan siedettäviä, mutta eivät järisyttäneet maata, väkisinkin vertaan aina helvettipelejä Doom 3:seen, ja pakko todeta että äänimaailma ei ihan vedä vertoja isolle D:eelle. Musiikki oli tunnelmallista, muta biisejä vähän. Ääninäyttelijöinä ovat ilmeisesti toimineet alkuperäiset näyttelijät ja se puoli onkin harvinaisen hyvin kunnossa.

Valitettevasti en muista elokuvan juonikuviota tarkasti joten en voi verrata teoksia siltä osin keskenään, mutta jotenkin vaikutti siltä että elokuvassa oli parempi juonitus kuin tässä pelissä, missä välivideot vaikuttivat ajoittain kaukaa haetuilta.

Pelin koknnaiskesto on lyhyt (yhden illan sessio) ja lisäbonuksista huolimatta tämän tekeleen uudelleenpeluuarvo jää aika olemattomaksi, on tämä sen verran matala pannukakku. Vaikea edes kunnolla haukkua sillä oikein huonot pelit ovat jo huonoutensa takia mielenkiintoisia, constantine ei edes pääse siihen kastiin. Tuskin enää muistan tämän illan jälkeen pelistä muuta kun sen että tulipa tuokin joskus pelattua. Jotenkin tuntuu siltä että jos tekijätiimi olisi vielä jokusen kuukauden uhrannut lisää aikaa olisi lopputulos ollut muutamaa pistettä korkeampi. Mutta kiire ei ole pelimaailmassa aina synnyttäjän vika.

En suosittele constantinea kenellekkään, selän takaa kuvattuja räiskintöjä on paljon parempia maailma pullollaan, joten etsikää joku muu ja kiertäkää tämä kaukaa.

Hyvää:
Ajoittain ihan nätti.
Musiikki (se vähän mitä oli).
Ääninäyttely.

Huonoa:
Rautakankimies Constantine.
Epätasainen jälki.
Aliarvioi pelaajan älyä.
V*tun tallennuspisteet.

Yleisarvosana: huhu ehkä 5 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »