IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Musiikki
Perustettu
6.4.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 059 (1.7.2008 alkaen)
Koko
195 jäsentä
Tyttöjä: 33 (17 %)
Poikia: 162 (83 %)
Keski-ikä
36,6 vuotta
Otos: 124 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,9 vuotta
Ylläpitäjä
Volk

Jäsenet (195)

Minppujusky_81_kaisla_IisakkiYollujOhnyMurmeL---m----TheGiiroharrrryTomreLantziTipaDj_Zaanlil-ySpygeVolk
- Vanhemmat »

jaffaJotainLuonut: jaffaMaanantai 24.11.2008 16:47

Eipä ole hetkeen tullut blogailtua. Blogaanpa kuitenkin että huusin parit levypaketit huuto.netistä:

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=91270040
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=91267560

Keksin myös että palveluun http://www.discogs.com/ voin tehdä kätevästi listan levyistäni. Pistän tänään listan kaikista levyistäni nettiin. Pitää myös varmaan ensi vuoden puolella alkaa myymään ylimääräisiä levyjä.
Ostin eilen vähän levyjä, kädet taitaa täristä kuvaa ottaessa kantamisesta.

tunerHifikoteloLuonut: tunerSunnuntai 13.07.2008 21:12

... Kirsikkapuuta ja alumiinia.

Olen katellut jokunen kuukausi sitten väsäämääni RIAA-korjaimen piirilevyä liian kauan alastomana tv-tasolla. Anoppilaviikonloppu etenee mukavasti puutöiden merkeissä - löytyy sirkkeli, tasohöylä, jyrsimiä ja ties mitä työkaluja :) Lakan ja sprayn kuivuminen kestää, joten homman valmistuminen menee ensi kertaan.

Takalevyyn tulee kaksi paria RCA-liittimiä, virtajohdon liitin, sulakepidin ja maadotuspiuha levysoittimelle. Elektroniikat kuluttaa tehoa vajaan watin, joten virtakytkintä ei tule.

Etupaneelin design on minimalistinen - tyhjä paneeli. Siihen tosin voisi laittaa jonkun pienen ledin, mutta onko siitä sitten mitään hyötyä jos kapistus on kuitenkin aina päällä...

tunerKävin kirppikselläLuonut: tunerLauantai 12.04.2008 15:55

Alppilassa/Vallilassa Valtteri-kirppis. Shoppailin lähinnä levyjä.

tunerJee toimiiLuonut: tunerSunnuntai 02.03.2008 21:00

Diskantti kuulostaa vähän kirkkaalta. Pitää tutkii onks tuossa jotai "häikkää" vai onko siinä 50e Vivancossa vaan vaimeet diskantit.

Lisäksi virtalähde pitää vielä väsäillä. Sen kanssa tuli vähä teknisiä ongelmia.

tunerOsia puuttuuLuonut: tunerSunnuntai 17.02.2008 13:36

Itse RIAA-korjain on melkein valmis. Puuttuu vaan riittävän pienellä toleranssilla olevia 100nF ja 22nF kondensaattoreita, 2kpl kumpaakin. Suotimissa tarkkuuksilla on väliä. Etenkin vasemmassa ja oikeassa kanavassa on syytä olla mahdollisimman tarkasti samanlaiset komponentit. Poikkeavat taajuusvasteet ovat pahimmillaan helposti kuultavissa.

Oparitkin pitäisi vielä päättää. NE5532n voisi olla hyvä valinta. Toisaalta sain maza :lta jotain (mazan mukaan) hifejä opareita pari kappaletta, mutta en ole vielä perehtynyt niin tarkasti niihin.

Virtalähdeprojektista tuli vähän failure. 15V nimellisjännitteellinen muuntaja puski 0,25W kuormituksella reippaasti korkeampaa jännitettä ~28V. 79L15-mallinen regulaattori (79 = negatiivinen käyttöjännite, L = 100mA kevytversio, 15 = 15V) ei kestänyt tuota vaan meni räkspoks. Pitää kokeilla 12V muuntajaa.

P.S. Pahuksen ruman väristä piirilevyä
P.P.S. Muutin layouttia pikkasen tuon piirilevydesignkuvan blogaamisen jälkeen

tunerVihdoin syöpyyLuonut: tunerMaanantai 11.02.2008 01:20

Perse sentään. Joskus melkein 20 vuotta sitte hankittu alppiaurinkolamppu sitte lopulta hajos. Kyseessä on siis sellanen polttimo josta lähtee paljon UV-säteitä. Sain valotettua virtalähteen piirilevyn, mutta varsinaista RIAA-korjaimen piirilevyä en. Googlaamalla kuitenkin selvisi että jotku ovat käyttäneet ihan normaalia loisteputkilamppua hommaan. Perstuntumalla valotin 45minsaa sellasella ja hyvä tuli! Alppiaurinkolampulla aika on noin neljä minuuttia.

Ny se syöpyy kuvassa näkyvässä tankissa! Tankki itsessään on vähän perseestä. Siihen nimittäin pitää kaataa kaksi litraa vettä jotta lämpövastus peittyy. Ongelma on siinä että litkun joukkoon pitää laittaa melkoset määrät ferrikloridia jotta pitoisuus nousee tarpeeksi suureksi. Vaihtoehtona on tietysti odotella syöpymistä piitkään.

tunerRIAA-etusen piirilevyLuonut: tunerTiistai 05.02.2008 00:29

Nnngh. Piirilevyjen nysvääminen on kyl mahdollisimman nihkeetä hommaa. Osasten karkeaan sijotteluun otin vähä mallia tuosta ESP:n levystä kun en jaksanu keksiä koko pyörää uudestaan.

Tuo maataso arveluttaa jonkin verran. On nimittäin melko kaukana jännitesyötöstä ja tuohon syntyy pienet loopit. "Tee itse HIFI-laitteita" opuksessa oli kyllä ihan vastaavan näkösiä piirilevydisaineja joten ei kai tuo sitten niin paha ole.

Täytyisi vielä kuvassa näkyvä suunnitelma siirtää varsinaiselle piirilevylle. Ghettoblasun väsäilyn aikoihin ostettu valonherkkä lakka vaan on vanhentunut jo pari vuotta sitten. Saa nähdä toimiiko se enää yhtään...

tunerRIAA-korjainLuonut: tunerLauantai 26.01.2008 18:13

Ajattelin tuollasen väsätä: http://sound.westhost.com/project06.htm

Suunnilleen kaikki osat löytyy miljoonalokerikosta, mutta virtalähteeseen tarttee muutaman osan kaupasta.

Vinyylilevylle kaiverretu ura on ekvalisoitu niin että bassoa on vaimennettu ja diskanttia korostettu. Idiksenä on vähentää säröä ja kohinaa. Jos vahvistimessa ei ole levysoitinliitäntää, pitää tuollanen iskeä väliin. Nyt mulla on joku parin kympin rapavehje ja ajattelin askarrella tilalle hifimmän.

Tuossa aiheesta lisää: http://www.graniteaudio.com/phono/page5.html

Jahka tuo on valmis, hommaan myös uuden äänirasian ja uusimman Nightwishin vinyylillä ;)
- Vanhemmat »