IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Musiikki
Perustettu
6.4.2005
Tilastot
Käyntejä: 4 993 (1.7.2008 alkaen)
Koko
195 jäsentä
Tyttöjä: 33 (17 %)
Poikia: 162 (83 %)
Keski-ikä
36,5 vuotta
Otos: 124 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,9 vuotta
Ylläpitäjä
Volk

Jäsenet (195)

AnamasaBukewupeSpygeTouni^^Uninformed^^HannaH^TiniiVolkNorjenmotivMikki_MHSoXell-wuudy-RiffeFondel
« Uudemmat -
N.W.A

RaskNaksRetro-spektaakkeliLuonut: RaskNaksMaanantai 24.03.2014 13:39

Vinyylilevy. Tuo entisaikojen kovin juttu, nykypäivän naurahduksien saattelema retroilmiö vuosien takaa. Ei ne ihmiset suotta arvosta tätä vanhaa musaformaattia; onhan siinä toki parempi äänenlaatu ja soundit on jotenkin "puhtaammat". Tietenkään tähän samaan puhtauteen en lue kaikenmaailma rahinoita ja napsahduksia, jotka tulevat levyn aikana tutuksi. Itsekin omistan nipun älppäreitä, joskaan en niitä aktiivisesti kuuntele. Tosin aina silloin tällöin puraisee levarikärpänen ja pistän Eppujen Kahdeksannen ihmeen kierroksille. Ja joitain singlejulkaisuja tulee myös kulutettua.

Suurimmat harvinaisuudet olen vienyt digitalisoitavaksi Helsingissä sijaitsevaan ReelOne-liikkeeseen. Suosittelen lämpimästi jos jollain on harvinaisuuksia hyllyssä ja vinyylisoitin kaatopaikkakunnossa. Tälläkin hetkellä itseasiassa muutama biisi odottaa digitalisointia siellä. Itse kuulun sukupolveen, jossa CD-levyt olivvat jo massatuotannossa ja vinyylien aika alkoi olla ohitse. Nykyään tuntuu pöyristyttävältä, että ennen piti kesken levyä mennä kääntämään se (!!!) No kaikki entiset nuoret tietää tämän kuuluneen musiikinkuunteluun. Minä en.

Tunnen jopa itseni vanhaksi kun aktiivisesti ostelen vielä CD-levyjä. Tässä vuosia takaperin rakas ulkoinen kovalevyni kosahti ja kaikki tuhannet kappaleet hävisivät sen myötä ja siitä lähtien olen ikään kuin tukenut CD-formaattia. Minulla täytyy olla musiikki käsinkosketeltavana versiona. Jopa netistä ostamani levyt olen pyrkinyt välittömästi polttamaan CD:lle. Ja suhteellisen runsaat CD-kirjastot minulla onkin, enkä sitä yhtään häpeä.

Jopa C-kasetteja löytyy minulta runsaat määrät. Noin kymmenen vuotta takaperin ne oli minulle musiikkimuotoja siinä missä muutkin ja nauhoittelin monta kymmentä kasettia auto-käyttöön. Nykyään olen kuitenkin sen verran hifisöitynyt (sana? -no ei oo!) että c-kassut ovat jääneet pölyyntymään laatikkoon. Ja tähän on yhtenä syynä myös Stockalta ostamani kasetti-laite, jolla siirsin suurimman osan niistä tietokoneelle. Kätevää, eikö? Joskin nyt laite on ilmeisesti mennyt rikki, kun ikivihreät joululaulut eivät solahtaneetkaan kasetilta tietokoneelle tässä taannoin.

Vinyylilevyt tekevät taas tuloaan. Uusia levareita on kaupoissa ja monet levyt julkaistaan LP-formaatissa nykyään. Esim. itseltäni löytyy viimevuonna julkaistu Alangon 'Maailmanlopun sushibaari' niin CD:nä kuin vinyylinäkin. Ja jos joku epäröi äänentoiston laatua näissä platoissa, niin ainakin niissä on kansitaide paljon paremmin esillä. Nykyäänhän ei kansitaiteeseen kannata edes satsata kun ne näkyvät tietokoneella vain suttuisina pikkukuvina, mutta entisiä vinyylikansia voisi jopa kehystää.

Niin tässä taannoin oli puhetta juuri tästä vinyylilevyn takaisin tulosta, mutta aloin miettimään, että tuskin koskaan tulee takaisin VHS-kasetit retro-maineen kera. DVD:t ja BlueRayt ovat niin huippukeksintö, että kukaan tuskin koskaan tulee hihkumaan: "Nyt ollaan retroja, katsotaan Titanic kämäseltä video-kasetilta paskalla kuvanlaadulla! Jee!" Lause, jota koskaan ei tulla sanomaan...

Päivän biisi: Miljoonasade - Pieni elämä

NCTRNLKINOSTUSLuonut: NCTRNLLauantai 22.12.2012 21:38

UUTTA BLOGIPOSTAUSTA! (kerranki joku kunnon aihe)

NCTRNL<3Luonut: NCTRNLPerjantai 30.11.2012 20:22

5b6319fe3b0011e2830722000a1f9d75_7.jpg

NCTRNLCOMETOMEBABYLuonut: NCTRNLTorstai 04.10.2012 13:17

veil-of-maya-%5Bid%5D.jpg
EOSLP023.jpg

FEW DAYS AND THOSE WILL BE MINE<3

NCTRNLAh tukemista!Luonut: NCTRNLTorstai 08.03.2012 01:46

Rakkaus tuli postissa<33
while-she-sleeps-the-north-stands-for-nothing.jpg

Saastepisara[Ei aihetta]Luonut: SaastepisaraPerjantai 07.08.2009 19:13

Tahtoo kuunnella vinyyleitä.

Mishä ne mahtaapi olla..

Bailabaila musaa ♥
Luulin et pääsen nukkumaan mutta ei. Oon ihan poikki meiän iki-ihanan Powerpark -reissun ansiosta mutta iskä oliki sitte tuonu varaston kätköistä kaikki mun kaipaamat, sen ja äitin vanhat vinyylilevyt sisälle.

Ei sillon voi mennä nukkumaan! Sellasia aarteita, ihan mahtavia!! Ja niitä on paljo :o Kiva pino koristaa mun hyllyä ja jossain vaiheessa vois vähä fiilistellä mm. iskän lempparia, Jean Michel Jarrea kuunnellessa. Tai jotain äitin 'Summer sun hits' -vinyylejä :'D Mutta aah, hihii :) Kaiken maailman klassikot toki myös löytyy ja iiik :DD Ja kannet on hienoja ja lähen kohta lentoon! Juu, pientä hehkutusta mutta isi vielä kerto mistä se on ostanu niitä ja vuosiluvut ja kaikki. Joku oli luokkaretkeltä ja joku Kreikasta ja kaikkea. Back to the 70's. Jau<3

NCTRNLVINYYLEJÄ :PPLuonut: NCTRNLKeskiviikko 25.02.2009 21:06

Jee!!!! Vinyylisoitin toimii ja eikun iskä vinyylikokoelma sekasin :PP

jaffaListailin levyjLuonut: jaffaKeskiviikko 26.11.2008 11:53

Osittainen lista tuossa: http://www.discogs.com/collection?user=jaanto vielä puuttuu n. 60-100 levyä joita ei discogs:sta löytynyt. Suurkiitokset Oonalle listausavusta!

ps. iPhone ottaa huonoja lähikuvia, vaikka linssin puhdistaisi!
« Uudemmat -