IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
10.4.2005
Tilastot
Käyntejä: 2218 (1.7.2008 alkaen)
Koko
54 jäsentä
Tyttöjä: 8 (15 %)
Poikia: 46 (85 %)
Keski-ikä
34,6 vuotta
Otos: 39 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,5 vuotta

Jäsenet (54)

-Larry-]azufaultT3bboVilleheheEddy_RAF2NaftalKingMetalSteve_83Anthraxhihhu|i-reima-KalleeeeeMichellNatporucnik
« Uudemmat - Vanhemmat »

Ekström.. ja rommi on märkää!Luonut: EkströmTiistai 28.02.2012 15:49

Normaalilapsiaika randomLuonut: NormaalilapsiSunnuntai 23.05.2010 16:13

Ribee sanoo:
vittu menee hermot ku iskä kattoo jotai leffaa, jossa on se rasittava ininä :D

Ribee sanoo:
se nimittäi soi vähä niinku koko ajan

miia trartvamt"u"Ts sanoo:
nii mikä?

Ribee sanoo:
siis se TILULILII TII-TIITII

miia trartvamt"u"Ts sanoo:
aivan :'D

Ribee sanoo:
...siis sä tajusit tosta mitä tarkotan.....?

miia trartvamt"u"Ts sanoo:
joojoo :D

miia trartvamt"u"Ts sanoo:
sitä saatanan tiluliitä mikä on vähintää jokatoisessa länkkärissä :'D

Ribee sanoo:
jep
Vuosi: 1966
Ohjaus: Sergio Leone
Musiikki: Ennio Morricone


Hävettää myöntää vaikka kaikkiruokainen elokuvien ystävä olenkin niin nämä länkkärit ovat jääneet klassisimpia teoksia myöten näkemättä tai niitä ei syystä tai toisesta ole tullut katsottua loppuun. Opiskeluaikana tuli katsottua muutamia spaghettilänkkäreitä YLE Teemalta ja aloin jo silloin hieman miettimään, että miltä nämä nimekkäimmät teokset mahtaisivat näyttää ja nyt on sitten tämä maailman parhaaksi kehuttu länkkäri katsottu.

En tule varmasti ikinä olemaan mikään erityinen länkkärifani, mutta Clint Eastwood ei petä koskaan ja Blondien rooliin mies istui täydellisesti. Mikä tulee sitten olemaan seuraava leffa länkkärilistalla niin sitä en vielä tiedä, mutta todennäköisesti lähden Eastwoodin kautta tutustumaan. Vertailukohtia ei siis tällä hetkellä tästä genrestä ole, mutta puhutaan nyt sitten yleisesti.

Kyseessä ei ehkä ole pelkästään maailman paras länkkäri vaan ehdottomasti myös yksi maailman parhaista elokuvista. Lähes kolmetuntinen paketti sisältää loistavaa näyttelyä, Morriconen upeat musiikit, klassisimpia "länkkäri-kliseitä", intensiivistä kuvausta sekä loppuun asti mielenkiintoisena kantavan seikkailun. En lähde sen erityisemmin tarinaa käymään läpi koska peruskaavaltaan se on hyvin yksinkertainen, mutta kulkee monen mutkan kautta. Eräällä suurelle hautausmaalle on piilotettu suuri summa rahaa, jonka Hyvä, Paha ja Ruma haluavat kukin kokonaan itselleen. Hyvä tietää hautakiven nimen, Ruma puolestaan hautausmaan nimen ja Paha taas pyrkii ratsastamaan kahden edellisen mukana korjatakseen potin kokonaan itselleen. Seikkailu saatetaan tyylikkäästi loppuun asti eikä lopun koittaessa jäänyt ollenkaan sellaista tunnetta, että olisi haaskannut 3 tuntia elämästään. Elokuvassa ei käydä sekuntiakaan turhaa dialogia; jos ei ole asiaa, ei puhuta. Koko elokuva on myös väritetty Morriconen musiikilla, johon itse tykästyin entistäkin enemmän.

Tämä arvostelu on "tynkä", mutta tämä lienee se elokuva, jota voisi suositella sellaiselle kuka ei ole länkkäreitä katsonut.


*****
« Uudemmat - Vanhemmat »