IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
21.5.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 373 (1.7.2008 alkaen)
Koko
28 jäsentä
Tyttöjä: 10 (36 %)
Poikia: 18 (64 %)
Keski-ikä
37,3 vuotta
Otos: 21 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 38,0 vuotta
Valvojat
-finland-

Jäsenet (28)

-finland-niko_|erikajou^kulaus-taitsa-^Mika-87^biNa\\Deacon_SharpeMikkoJK[nevis]noora1592deviatailpumarilSamppaKooCymnore
« Uudemmat - Vanhemmat »

erisaa16v odotuksen jälkeen..Luonut: erisaaMaanantai 11.05.2009 01:48

..Nürburgring SAKSA 10-12.7 =)=) <3

FryGuyMielipidekirjoituksia: F1Luonut: FryGuyTiistai 09.09.2008 23:43

Hieman taas formula-asiaa katsojan näkökulmasta.

Kuten kaikki lajia seuraavat tietävät niin viimeiset kuukaudet ovat olleet melkoista nyhväämistä, masennusta ja kaikki mahdollinen on mennyt pieleen suomalaisten osalta. Myös koko laji on ottanut vastaan järjettömän määrän huonoa mainetta kuluneen kauden aikana eikä muutoksia näytä olevan luvassa. Tähän mennessä koko kausi on ollut lähes alusta alkaen pettymys.

Malesiassa, Espanjassa ja Unkarissa asiat menivät suomalaisten kannalta ihan mukavasti vaikka Heikki Kovalaisen uran avausvoitto jäi hieman muiden tapahtumien varjoon. Jätettäköön käymättä läpi nämä Max Mosleyn tempaukset, koska nehän eivät F1:iin liity millään tavalla vaan tartutaan ajankohtaisempiin epäkohtiin. Tuomaristopeli kusee pahemman kerran ja jatkuvasti satelee kuljettajille mitä erikoisempia rangaistuksia. Usein rangaistukset tulevat ihan aiheesta, mutta F1 piireissä 5000-1000 € sakkorangaistukset eivät paljoa kutittele yhtäkään kärkitallia. Felipe Massan saama rangaistus Valenciassa oli kylläkin aivan naurettava. Kun Massa kiilasi varikolta kierroksella jääneen Sutilin eteen niin häntä rangaistiin kilpailun jälkeen tapauksesta vaikka heti radalle päästyään Sutilin olisi täytynyt päästää Massa ohitse.

Uusin ja puhutuin tapaus on Belgian SPAssa tapahtunut Lewis Hamiltonin ohitus Räikkösestä. Räikkönen peitti Hamiltonin ohitusyrityksen, jonka seurauksena Lewisin piti valita kolarin tai oikaisun väliltä ja hänhän valitsi jälkimmäisen. Oikaisun johdosta hän pääsi hetkellisesti Kimi ohi, mutta tiesi että luvassa olisi rangaistus jos hän ei päästäisi Kimi takaisin edelleen ja antaisi kaikkea saamaansa etua pois. Hamilton kuitenkin kiihdytti heti Kimin perään ja ohitti hänet seuraavassa mutkassa. Sade kuitenkin sotki kilpailun lopun, Kimi ajoi seinään ja Lewis hissutteli maaliin voittajana. Suomalaisista monet tuntuvat pitävän Hamiltonin kilpailun jälkeen saamaa rangaistusta (25 sek aikasakko) oikeutettuna, mutta mielestäni se on pikemminkin säälittävä. Saman totesi myös kolminkertainen F1-mestari Niki Lauda, mutta hänestä lisää hetken kuluttua. Rangaistuksen ansiosta toisella sijalla körötellyt Massa nostettiin kilpailun voittajaksi vaikka hänellä ei koko kilpailun aikana ollut minkäänlaista mahdollisuutta voittotaisteluun. Voittotaistelu käytiin Hamiltonin ja Räikkösen välillä enkä väitä etteikö Hamiltonin rangaistus olisi ollut aiheellinen JOS Kimi olisi päässyt maaliin. Tilanteessa sorrettiin Kimiä ja kun hän ei ollut enää mukana pelissä, menetti rangaistuskin tarkoituksensa. JOS Kimi olisi päässyt maaliin olisi Hamiltonille voitu asettaa 5-10 sekunnin aikarangaistus tai ihan vaan tilastoissa paikanvaihto Räikkösen kanssa ja mieluiten tämäkin olisi hoidettu jo kilpailun aikana. Sääntöihin tarvitaan järkevää joustavuutta ja tuomariston on aivan turha näytellä hämmästynyttä kun toimittajat ympäri maailman keksivät kaikenlaisia salaliittoteorioita. Sellaiselta tämä peli tällä hetkellä näyttää.

Niki Lauda, Laudan Niki on F1-mestari vuosien takaa, mutta välillä hänen lausahduksiaan lukiessaan tulee sama fiilis kuin Sir Jackie Stewartin sanomisia lukiessa. Kyllähän he tietävät F1:stä yhtä sun toista, mutta välillä voisivat mielestäni pitää suunsa kiinni ja istua kiikkustuoliin rauhottumaan. Viime aikoina Lauda on pauhannut mediassa lähinnä tämän Hamiltonin saaman rangaistuksen johdosta sekä Räikkösen kehnon suorituskyvyn takia. Mielipiteen ilmaisussa ei ole mitään pahaa, mutta "Räikkönen Massan apukuskiksi!"-tyyliset KÄSKYT laittavat potuttamaan. Ferrari on tiedottanut harkitsevansa ykköskuskin valintaa siinä vaiheessa kun tilanne sitä vaatii, joten Lauda voisi hieman rauhoittua niitten nitrojensa kanssa.

Kaudessa ei ole enää paljoa kisoja jäljellä ja Kimin urakka nousta maailmanmestariksi toistamiseen näyttää melkein mahdottomalta. Onnistui se jo kerran, mutta salamahan ei iske samaan paikkaan kahta kertaa ja tälläkin kertaa tarvittaisiin Hamiltonilta sekä Massalta paljon epäonnea loppukauden kisoissa. Odotetaan ja katsotaan, mutta vaikealtahan tuo näyttää. Ainakin yksi hieno kisa on toivon mukaan vielä tulossa ja sehän ajetaan Singaporen uudella katuradalla joskus loka-marraskuussa (en muista/jaksa tarkistaa) ja vieläpä keinovalaistuksessa illalla. Kyseessä on mielenkiintoinen tapahtuma toisin kuin Valencian paljon hehkutettu katurata, joka oli täysi fiasko. Rata itse oli varmasti kuljettajien näkökulmasta hieno, mutta katsojalle se oli vain itseään toistava betoni-tunneli ilman minkäänlaista väriä. Kun taustalla häämöttää ankea satama-maisema nostureineen ym. kaivureineen, ei tunnelma kotikatsomossa ollut kovinkaan miellyttävä. Kaiken lisäksi rata ei tarjonnut yhtään ohituspaikkaa ja koko kilpailu ajettiin ilman keskeytyksiä, siististi jonossa. Tylsin ja ankein kilpailu koko kaudella ja voisin sanoa, että kaikkien aikojen suurin floppi radaksi. Ensi kaudella mukaan saadaan myös Abu Dhabin katurata, joka rataprofiilin perusteella on enemmänkin Melbournen kaltainen, mutta valitettavasti kilpailu on vasta kauden viimeinen, joten sitä saa hetken vielä odottaa.

Enköhän ole taas tarpeeksi aikaa tappanut tämän asian suhteen... palailen aiheen pariin kun kiinnostaa.
« Uudemmat - Vanhemmat »