IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
25.6.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 754 (1.7.2008 alkaen)
Koko
21 jäsentä
Tyttöjä: 9 (43 %)
Poikia: 12 (57 %)
Keski-ikä
33,4 vuotta
Otos: 14 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,5 vuotta

Jäsenet (21)

RiffeJuujaa^LinjuriMiäsJaneskiFeuersturmOlen_elukkaicemancomet[Somebody]LaysanStonerWitch-tikka-oh2gtf_pseudoMemphis_RainsIENAnaaze
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandGhostbustersLuonut: ArmandMaanantai 02.01.2012 02:37

Peli: Ghostbusters.

Alusta: PC

Laitevaatimus: Heikohkolla nykykoneella pärjää.

Testikone: Ihmetteli pitkiä lataustaukoja.

Jokainen ikäluokkani ihminen on taatusti jossakin lapsuutensa/nuoruutensa vaiheilla tutustunut legendaariseen Ghostbusters elokuvasarjaan. Lähes kulttimaineen saavuttanut ensimmäinen osa ja kelvollinen toinen osa kuuluvat lähtemättömästi omaan elokuvakatseluhistoriaani ja tietynlaiseen käsitykseen onnistuneesta kauhukomediasta. Kehotan nykypilttejäkin tarkastamaan nuo kyseiset elokuvat, mutta uskon ettei ne anna samaa säväriä uudelle sukupolvelle, olivathan ne vakaasti oman aikakautensa tuotoksia kuten niin monet muutkin noiden parempien elokuvavuosikymmenten tuotteet. Mutta ei hätää olen lukenut netistä että Ghostbustersista ja monista muistakin 80-90 lukujen elokuvasarjoista olisi tekeillä uuteen aikakauteen päivittyviä seuraavia osia. Joten nuoret pääsevät nauttimaan "samoista" elokuvista joita katsoimme ollessamme nuoria ja me vanhukset puolestaan pääsemme vartailemaan uusia virityksiä vanhoihin ja selittelemään joka foorumilla perusteluja sille miksi uudet ovat huonompia kuin ne vanhat hyvän ajan alkuperäiset teokset.

Minun täytyy lainata pelit lehden erästä arvostelijaa ja sanoa samat sanat tähän varsinaiseen peliarvosteluun. Eli kyseessä on tosiaankin epävirallinen Ghostbusters 3. Tämä peli nimittäin on enemmän interaktiivinen elokuva kuin varsinainen peli. Jopa siinä määrin että ne lyhyet juoksu ja kummitusräiskintäputket tahtoi mahdollisimman nopeaa juosta läpi vain ja ainuastaan sen vuoksi että pääsee näkemään seuraavan loistavan välivideon. Ne välivideot eivät sitten loista teknisellä osaamisella, mutta luovat mukavan elokuvamaisen fiiliksen. Tyyppien läpänheitto ja muutamat pöljäilyt saivat yllättäen hymynkareen suupieleen. Heikoin lenkki vain noissa välividoissa on pelin oma sankari. Keltanokka joka saa armon vuonna 1991 pestin uutena jäsenenä haamujengissä. Tyyppi ei muuten osaa puhua laisinkaan ja kysyttäessä jotakin näyttää lähinnä mielenvikaiselta. Ehkä se on ollut tekijätiimin mielestä eräänlaista huumoria, mutta jotenkin se ei aniakaan minuun iskeny. Lisäksi haamujengin tasoa olevassa läpäheittojengissä tuskin kukaan tuppisuu viihtyisi muutamaa työvuoroa pitempään.

Haamujengi ei ole huonoin näkemäni lisenssipeli, ja varsinkin kohtaaminen vaahtokarkkimiehen kanssa oli hyvinkin mielenkiintoinen kokemus pelimaailmassa. Valitettavasti loppupuoli pelistä ei anna kovinkaan syviä säväreitä ja toimintaosuudet muuttuvat liiankin vaikeiksi. Yhtä asiaa eniten ihmettelen, miksi tehdä peli näin vanhasta ja ehkä hiukan marginaalisestakin elokuvasarjasta nykyvalossa. En kyllä usko tämän olleen mikään älytön kassamagneetti vaikka onkin ihan mukiinmenevä rämistely ja juonikin on vähintään samaa tasoa kuin kuin kahdessa elokuvassa. Loppupeleissä mieleeni jää hiukan ristiriitainen ja omituinen maku tästä haamujengin kolmannesta tulemisesta.

Peli ei kaatuillut tai jumitellut kertaakaan, mutta vuoden 2009 tekeleeksi se on hiukan aikaansa jäljessä ja ei ole yhtä loistava silmäkarkituksen puolelsta kuin monet muut 09:läiset. Äääninäyttely ja muukin äänimaailma puolestaan seisoo vakaasti omilla jaloillaan enkä löydä siitä mitään erityistä huomautettavaa. Lähes minuutin lataustaukoilut näinkin yksinkertaisilla meganiikoilla toimivaan peliin olivat aivan käsittämättömiä, ja koneeni ei tosiaankaan ole tässä tapauksessa se pullonkaula. Itse pelaaminen on mielestäni liian yksinkertaista, juostaan muutama metri ammutaan ja napataan haamuja muutama minuutti, juostaan taas vähän, poimitaan matkalla skannerin avulla muutama kirottu esine ja taas kurmootetaan muutamaa kummitusta. Eli en ainakaan itse keksi pienintäkään syytä pelata peliä uudelleen, kyllä ensimmäisellä kerralla näkee jo kaiken oleellisen. No yksinkertaisen tekemisen tosin unohtaa aijoittan kun kuuntelee kavereiden naaman soittoa. Peli on myös kohtuu lyhyt, korkeintaan kymmenen tuntia menee läpäisyyn ja sinä aikana on noin kiikun kaakun iskeekö kyllästyminen vai ei.

Elokuvana tämä olisi kelpo viihdettä, mutta pelinä jäädään riman alle. Lähinnä vanhahtavan toteutuksen ja liian yksinkertaisen puuhastelun takia. Muuten kyllä voin suositella tätä ainakin ghostbusterselokuvien faneille ja miksei muutkin löydä hetkeksi aivot narikkaan puuhastelua.

Hyvää:
Vihdoinkin elokuva Ghosbusters 3.
Tyyppien suunsoitto.
Juonen seuraa mielellään loppuun.
Ääninäyttely ja äänet toimivat hyvin.

Huonoa:
Onko tämä muka peli?
liian yksinkertainen pelattava.
Vanhahtava tekninen toteutus.
En ehkä päässyt ihan tunnelmaan mukaan, vaikka tämänkaltaiset pelit yleensä pyritään tekemään elämysjuniksi.

Arvosana (1-10): Niukka 8

Yhteenveto:
Ghostpusters 3, epävirallinen elokuva varustettuna yksinkertaisella pelillä.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

^HulkGhostbusters 3 t-shirtLuonut: ^HulkPerjantai 14.08.2009 17:39

Teetin piirtämästäni Ghostbusters 3 logosta oman t-paidan tilaustyönä netin kautta, ja eipä tarvinnut pitkään odotella sen saapumista postitse -vaikka sivuilla sanottiin toimitusajan kestävän 1-2 viikkoa. -Tein tilauksen paidasta edellis päivänä.

^HulkGhostbusters 3 logo Luonut: ^HulkTorstai 23.07.2009 03:28

Suurena Ghostbusters fanina päätin paint ohjelmalla tuhertaa oman Ghostbusters 3 logon. -Odottelen suurella innolla tätä vuonna 2012 ilmestyvää kolmatta haamujengi seikkailua, jossa ainakin näillä näkymin pitäisi olla kaikki alkuperäiset näyttelijät mukana.
Hihihi, oli äsken hassua.
Jari kattoo tos ghostbusterssii ja mä täs jotain häslään. Sitte mua rupes haukotuttaa ja haukottelin sitten kohdan: "if there's something strange in your neighborhood"
Jari sitte haukotteli kohdan: "who ya gonna call?"
Sitte mä vielä tekohaukotuksella: GHOSTBUSTERS!!

Hihihahahahiheihihahaha

Että semmosta. Nyt sellaset jutut et pakko mennä nukkumaan vaikkei huvittais.
« Uudemmat - Vanhemmat »