IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
8.7.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 231 (1.7.2008 alkaen)
Koko
13 jäsentä
Tyttöjä: 4 (31 %)
Poikia: 9 (69 %)
Keski-ikä
31,0 vuotta
Otos: 9 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,1 vuotta

Jäsenet (13)

AphraelanikitakoAziz_kupusekoCerbBaDaSspepperonicomeamustanaulajlnSophie^^^SardesIippana
« Uudemmat - Vanhemmat »

Sue_Cidal224,30 kirottua euroaLuonut: Sue_CidalKeskiviikko 28.01.2009 15:32

Eräänä aamuna kuuluu kolahdus. Lähempi tutkiskelu osoittaa postiluukun reunassa roikkuvan kirjekuoren. Se ei edes kykene putoamaan lattialle, vaan killuu yläreunastaan luukunsyrjässä kuin viimeisillä voimillaan. Ihan kuin se ei itsekään haluaisi olla olemassa. Keskustelupalstoilla niistä vaihdetaan mielipiteitä raivon vallassa. Kirjekuoren yläkulmassa komeilee “Viestintävirasto”. Kyseinen byrå mainostaa tuotettaan niin tv:ssä, radiossa ja lehdissä kuin myös netissä. Entäs, jos saisit syntymäpäivälahjaksi lahjakorttina tv-luvan? Kyllä, ne tampiot myyvät niitä myös lahjakorttina omassa web-shopissaan!

Sitten ovat nämä ihmiset, jotka tekevät työtä, jolla on tarkoitus. Tarkoitus saada veronkiertäjät tarttumaan haulikoihin ja kirveisiin. Katsoin vierestä, kun entinen naapurimme kävi taistelua tv-lupatarkastajaa vastaan. Joka viikko oven välissä oli epämääräisiä paperilappuja, joissa vannottiin kostoa: “tulen takaisin ensi viikolla”, “tiedän, että olet kotona”, jne. Naapuri pyyhki lappuihin tyynesti persuksensa viikoittain ja jatkoi asemasotaansa ovisilmän voimin. Keskustelupalstoilla kerrotaan urbaanilegendoja tarkastajista, jotka tekevät valepuheluita ja väittävät kuulleensa tv:n äänen taustalla, uhkaavat poliisilla, jos ovea ei avata, yntsäilevät pusikoissa ja ikkunoiden takana…

Maksu koskee ainoastaan Ylen kanavia. Jos ei katso Yleisradion omistuksessa olevia kanavia, on silti velvollinen suorittamaan maksun. Siis, jos omistat MTV-paketin, Canal+:n ja Viasatin paketit, maksat niistä reilut 100 euroa kuussa yhteensä, joudut silti maksamaan vielä Yleisradiolle siitä, että sinulla on tv, mistä voit katsoa niitä. Mikä tässä on väärin? Tai esimerkiksi se, että uudesta tv 2:n maalaiskomediasarjasta (joka on varmaan tällä hetkellä uutislähetyksiä lukuun ottamatta ainoa ensiesityksessä oleva sarja) näytetään “pikauusinnat” vielä lisäksi kahdesti samalla viikolla, ihan kuin kellään ei olisi enää videonauhuria tai tallentavaa digiboksia! Niin, ja saiko tv-luvasta hyvitystä, kun oli pakotettu ostamaan digiboksi? Käsittääkseni nimenomaan Yleisradion voimin kanavauudistus runtattiin läpi väkisin ja mahdollisimman tiukalla aikataululla.

Ylellä alueuutisia lähetetään uusintoina (haloo ja wtf) ja internetistä pian ohjelmien uusintoja pääsee kaivelemaan vain, jos on maksanut tv-luvan. Jos oletetaan, että jokainen, joka on maksanut tv-luvan vuoden 2008 loppuun mennessä, maksaa myös tänä vuonna tuon taas korotetun summan - 224,30e, Yle saa pelkästään lupamaksuina 429 816 221 euroa. Ei ole pilkkuvirhettä, lähes 430 miljoonaa euroa! Ja siihen valtion tuet ynnä muut jännät päälle. Ja mitä me sillä saamme? Jotain käsittämätöntä paskaa, jonka nimi on Presidentin Kanslia.



Hah. Telkkarista tulee jopa Matrix! Ikinä en ole nähnyt. Kannattais varmaan vielä varuiksi korottaa tv-lupia.
« Uudemmat - Vanhemmat »