IRC-Galleria

[Tanja86]

[Tanja86]

venla,neea, aku ja frans. :) <3

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 29.05.2008 16:07

viikko 29

Lämmönsäätely. "Miten täällä on aina niin lämmintä?" Tällä viikolla lapsesi aivojen kehitys saavuttaa tärkeän merkkipaalun: aivot ovat nyt kehittyneet niin, että ne pystyvät säätelemään ruumiinlämpöä. Pikkuinen ei tietenkään selviydy siitä vielä aivan yksin; hän tarvitsee vielä kehosi lämpöä tunteakseen olonsa mukavaksi. Hänen aivosolunsa lisääntyvät myös koko ajan. Syntymän hetkellä hänellä on satoja miljardeja aivosoluja. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta niitä on oltava varastossa, koska syntymän jälkeen niitä ei eää muodostu.

Lisää toppauksia. Lapsesi alkaa jo muistuttaa vastasyntynyttä vauvaa. Hän pyöristyy mukavasti ja hänen ihonsa pinta on pehmeämpi ja kalpeampi, koska hänelle alkaa muodostua rasvakudosta. Rasvan tehtävä on auttaa häntä pysymään lämpimänä. Vauvallasi on myös silmäripset, ja hän saattaa räpsytellä niitä sinulle juuri nyt!

Missä mitoissa? Rasvakudoksen lisääntymisestä huolimatta pienokainen on vielä hyvin hento, sillä vain 2-3 % hänen 1,2 kg painostaan on rasvaa. Päälaelta peppuun hän on 26 cm pitkä, mutta jalat suoristettuna pituutta on jo yli 40 cm.

lähde:pampers.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.