IRC-Galleria

HevosteluaKeskiviikko 23.04.2008 20:02

Monia kiinnostaa syystä tai toisesta hevosharrastus, mutta esteenä on niiden ihmeellinen termistö. Kannattaa miettiä kahteen kertaan sekaantuuko tähän harrastukseen.

Ahdaskinttuisuus = Ihmiset kutsuisivat ahdaskinttuista pihtariksi, eli tällaisella tammalla ei jalat leviä vaikka olisi minkälaista megaoria tarjolla. On yleensä vanhempana kiukkuinen ja katkera kaakki.

Aisankannatin = Nimi sen jo sanoo, miespuolinen heppa eli ori.

Alapurenta = tällainen hevonen iskee ihmisen jalkojen väliin, ei siis sovi miespuolisen omistamaksi.

Astuttaa = Kaksi hevosta saatetaan yhteen, yleensä ori ja tamma (ruotsissa saattaa olla muunlainenkin pari), ja sitten orin pikkuveikka astuu tamman saliin takaovesta niin että tanner tömisee. Vierailu on lyhyt, mutta sotku melkoinen.


Hoitohevonen = ihmiset käyttäisi tällaisesta nimitystä lutka, huora tai vastaavaa, hevoset puhuvat vain siististi hoidosta.


Itämainen hevonen = Se merkitsee samaa kuin itämainen auto, eli itämaisella hevosella perä vuotaa, etuosassa ei ole kaikki kunnossa, matkustajia ei kehtaa pyytää mukaan ja liikkuminen sillä on varsinkin muille vaarallista.


Kaksoiseste = Kaksoiseste on sama kuin ihmisellä eli puoliso ja lapset.


Kastraatio = Vapautetaan ori mahdollisista tulevista elatusmaksuista, kastraation jälkeen voi kylvää siemenet peltoon kuin peltoon ilman pelkoa että satoa tulisi.


Kouluratsastus = Hevonen esittelee pakkoliikkeitään kaikelle kansalle. Ei sovi terveille yksilöille.


Laukka = Raveissa sanotaan usein, että se ja se hevonen meni laukalle. Laukka on hevosihmisten ilmaisu että hepalla alkoi mopo keulimaan.


Luimistaa = hevonen luimistaa korviaan, näin se sanotaan. Käytännössä se tarkoittaa ettei hevonen enää jaksa kuunnella sitä bullshittiä enempää.


Määrittää ikä = Antiikin kreikan aikana hevosen ikä määritettiin niin, että hevonen sahattiin kahtia ja laskettiin vuosirenkaat. Se osoittautui kuitenkin hevosen kannalta kohtalokkaaksi toimenpiteeksi, eikä edes roomalaisten myöhemmin keksimä paikallispuudutus auttanut asiaa. Nykyään iän määrittäminen tehdään selkeästi helpommin, kysytään hepan henkkareita ja katsotaan siitä syntymäpäivä.


Nelikäyntihevonen = samaan aikaan peräpää laulaa, häntä heiluu, suu käy ja kavio potkii… eli nelikäyntihevonen.


Paali = Hevosten maksalaatikko. Pakko syödä kun muutakaan ei ole tarjolla. Ja ihmisraukat luulee että hevonen nauttii syödä jotain kuivaa rikkaruohoa mihin on kapiset piskit käyneet merkkaamassa reviiriään keltaisella eritteellään.


Peitsaus, peitsi = hevosen alkoholitesti. Hepan pitäisi liikuttaa saman puolen jalkoja yhtä aikaa. Jos näin ei ole, on heppa vetänyt turpaansa muutakin kuin kauraa.


Pillastua = Hevosen p***uralli, mennään ympäri aitausta ilman tarkoitusta ja pidetään meteliä.


Raippa = Hevosen vaihdekeppi. Mitä enemmän tätä kuski jaksaa tätä heilutella, sen kovempaa koni alla kulkee.


Ratsastuskypärä = Hölmönnäköinen potta joka on alun perin tarkoitettu yöastiaksi, mutta joku välkky hevosimmeinen keksi laittaa sen päähän.

Ruuna = tuhkamuna.


Sisäsiitos = Hmm… voikohan tuota siitosta muuten tehdä kuin sisäisesti? Ilmeisesti hevoset voi, eli orit pystyvät metrin päästä ampumaan latingin tamman sisään, siksi pitää sekaannusten välttämiseksi käyttää sisäsiitos-sanaa jos hevoset on duunanneet sillai perinteisesti.


Tiineysaika = vahinkolaukauksen tuloksen ulos saamiseen menevä aika.


Väkirehu = Ihmisellä on viina, hevosilla väkirehu. Joskus hepat, nuo hirnuvat ruohoturvat, tahtovat irrotella, ja silloin paikalle järjestetään väkirehua. Ja kyllä.. seuraava aamu on ankea hevosillakin, ja ajatelkaa mikä jysäri on sen kokosella päällä...

Ähky = laiska hevonen, joka vain kotonaan makaa ja piereksii, on ähky.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.