IRC-Galleria

jaha röntgenvastaus tuliPerjantai 05.06.2009 14:28

dg: Kahden nikaman (7 & 8) keskinäinen kiertymä : Subluksaatio.

SUBLUKSAATIO

Termi subluksaatio tulee latinankielisistä sanoista sub (lievästi, hiukan) ja luxare (mennä sijoiltaan). Subluksaatio on yhden tai useamman selkärangan nikaman virheasennon aikaansaama poikkeama normaalista ryhdistä. Ts. ryhti poikkeaa edestä katsottuna toiselle puolelle ja sivulta katsottuna subluksaatio saa aikaan epänormaalin selkärangan mutkan. Subluksaatiot voivat ärsyttää selkärangan hermojuuria, selkäydintä tai niiden verisuonia. Näiden kudosten ärsytys voi aiheuttaa kipua tai lihasten ja elinten toiminnallisia häiriöitä.



Nikamia yhdessä pitävät nivelsiteet lyhentyvät virheasennon ympärillä. Aikaa myöten nivelsiteet sopeutuvat epänormaaliin pituuteensa estäen selkärankaa palaamasta normaaliin asentoon.

Luita liikuttavat lihakset tulevat kireiksi ja kivuliaiksi estäessään nikamia menemästä entistä virheellisempään asentoon ja joutuessaan alttiiksi suuremmalle rasitukselle. Epätavallisen suuresta rasituksesta nikamien välissä olevat välilevyt alkavat rappeutua ja madaltua. Välilevyrappeuma on yksi kivun lähde. Mikäli nikamien virheasento on olemassa pitkittyneitä aikoja, alkaa epänormaalista asennosta ja -rasituksesta johtuva stressi kuluttaa myös luita. Ts. nikamat alkava rappeutua.Koska kyseessä on erilaisia kudoksia, joita selkärankaan kätkeytyy, kuuluu hoitosuosituksiin kiropraktisten hoitojen lisäksi lihasharjoituksia sekä venytyksiä palauttamaan selkärangan normaali ryhti.

Lähteenä Google

Pittää soittaa Kiropraktikolle

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.