IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
22.7.2008
Tilastot
Käyntejä: 1177 (1.7.2008 alkaen)
Koko
16 jäsentä
Tyttöjä: 16
Keski-ikä
25,8 vuotta
Otos: 14 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 25,8 vuotta
Ylläpitäjä
Elvyren
Valvojat
-jenniii-, Bambi, ^tinttis^^, JenBa_, Elvyren, toyota-starlet, MaariaIhmemaast, emilja88, _faith_, rockababy, _minnaaaa, Sini-Marika, ChiChing, |n|t|o|, Rinzessa

Jäsenet (16)

-jenniii-_faith_RinzessaMaariaIhmemaastSini-Marikatoyota-starletJenBa_ChiChing_minnaaaarockababy^tinttis^^Bambi|n|t|o|emilja88Elvyren-J3zz1ca-
« Uudemmat -
Käytiin ensin lääkärillä ja sen jälkeen labrassa, jossa ottivat 8 pulloa verta. Lääkäri laittoi myös lähetteen ihotautipolille, jossa mahdollisesti otetaan solunäyte takaraivon syntymämerkistä (siit kohtaa on lähteny tukka eli epänormaalia kaljuuntumista). Kuulemma ihotauti lääkäri osaisi enemmän sanoa tuohon kaljuuntumiseen ja siihen syntymämerkkiin. Se on kuulemma sen näköinen, että se on hyvä tarkistaa. Heitti ilmaan alopecian (eli pälvikalju sairaus) Rintarauhaset oli kasvaneet viime kerrasta, toinen oli 2 kertaa suurempi ja toinen 3 kertaa isompi (oikea viimeksi 7ml ja nyt 15ml, vasen viimeksi 5ml ja nyt 15ml). Pituutta oli tullu, mut paino oli pysyny melkeen samassa (vaan 15g oli tullu lisää painoa). Kattovat nyt verestä hormoonit, maksa-arvot, kilpirauhasarvot, ionisoituneen kalkin, leukosyytit, verenkuvan ja jotain vitamiineja. Kahden viikon päästä on sit soittoaika lääkärille ja nyt sitten odotellaan myös kutsua ihotautipolille.

Perhana kun tietää noista kokeista liikaa. >< Tietää mitä osalla noista tutkitaan ja siksi paniikki. Mutta positiivista on se et Halla on hyväkuntoinen ja virkeä. Alkaa jo rassaamaan pääkoppaa aika pahasti tää jatkuva epätietoisuus ja uudet mystiset oireet. Josko verikokeista sitten jotain selviäisi. Kamalaa oli kattoa kun toisesta otettiin niin hurja määrä verta. :/ Pitää vaan yrittää pysyä rauhallisena ja odotella.

Tässä on vielä alkamassa nuo Lenninkin tutkimukset. Ensi viikolla verikokeet ja kehkoröntgen. Kattellaan onko astmaa. Allergioita ei pitäis olla muuta kun tomaatti.
Käytiin tänään neuvolassa. Halla on 77,5cm pitkä ja paino on pysyny samassa eli 10,7kg. Halla on lyhyessä ajassa kaljuuntunu takaata tosi oudosti, joten neukku käski sit soitella lastenpolille josta sit saadaan aika luultavasti tohon kesäkuun alkuun. Heitti ilmaan jotain kilpirauhasen vajaa toiminnasta, ton kaljuuntumisen, painon samassa pysymisen ja suussa olleen märkäpaiseen takia. Hallalle siis tuli yläikeneen märkäpaise kun teki toista ylähammasta. Oli aika karun näkönen, mut hävis onneks itestään. Mie kun niin toivoin ettei mitään uutta ongelmaa enää tulis. :( Joten nyt sit ootellaan puhelua tai kirjettä. Taas. Ja jälleen huolissaan.

Ja Lennin kanssa käytiin viime viikolla lääkärissä. Saatiin lähete astmapolille tutkimuksiin ja ottivat verestä allergia testit joiden tulokset saadaan huomenna. Ainakin tomaatin ja kanin ilmeisesti testaavat. Lääkärin mukaan valokuvasta päätellen selkeä allergiasta johtuva exeeminen ihottuma nousee Lennille kun syö tomaattia. Mutta huomenna lääkäri soittelee.

Mutta toivotaan parasta kummankin kohdalla.

13.5.11

Lenni ei näillä näkymin ole ainakaan allerginen millekään muulle kun tomaatille. :) Vissiin testasivat tosin noi perusjutut vaan (kattelivat Ige vasta-aineet verestä ja se oli hyvä).
5.4.2011
Fysioterapiassa sovittiin, että koska Halla kehittyy hyvää tahtia ja vastaa liikunnallisesti nyt ikäistään niin yhden kerran jälkeen kontrollit loppuu, jos ei neurologi ole toista mieltä. Varvistaa jo nyt jonkun verran joten pitää vaan ostaa sit jäykkä pohjaiset kengät pitkillä varsilla.

12.4.2011
Tänään käytiin kontrollissa neurologian polilla. Halla oli 10,7kg ja 73,5cm pitkä. Kehittyy ja kasvaa ikänsä mukaisesti. On aktiivinen, pirteä ja tarkkaavainen nuori neiti. Kohtauksista oli sitä mieltä, että jos tulee vielä 2-3 kohtausta tai 1 pitkä/pahempi niin sitten pitää soittaa uusi kontrolli aika ja otetaan samalla EEG uusiksi. Sanoi, että todennäköinen diagnoosi on hyvänlaatuinen lapsusiän epilepsia. Se on semmoinen epilepsian muoto joka parantuu itsestään. Lääkitystä ei vielä ainakaan tarvita. Ja sanoi että turha vielä ainakaan aloittaa kun kohtauksia on noin harvakseltaan. Niissä on kuitenkin aikamoiset sivuvaikutukset. Mutta hyvillä mielin eteen päin. Tarkkailua ja seurantaa vaan, joten kohtauspäiväkirjan pitäminen jatkuu. Heinäkuussa sitten kontrollikäynti tuolla lastenpolilla noiden rintarauhasten takia.
Saatiin taas tuloksia. Alat oli 70 ja Asat 68 eli ne oli laskeneet jonkin verran, mikä on tosi hieno juttu. :) Sitten saatiin myös alfa1-antitrypsiini pitoisuus selville mikä on 0,72 eli normaalia alhaisempi (Viitearvot 0,96-1,78g/l). Saatiin tiedot neukusta joten lääkärin kanssa en ole vielä keskustellut tuosta. En tiedä soittaako lääkäri vai laittaako postia. Ilmeisesti kuitenkin pitää nuo maksa-arvot ottaa taas kuukauden kuluttua. Mutta tuosta aineenvaihdunta jutusta sen verran tiedän, että on ilmeisesti osittainen puutos eli ns. kantaa geeniä, joka saattaa aiheuttaa itse puutostaudin. Mikäli tuo nyt ei sitten sellaista vajaavaisuutta silleen ole, että oireita aiheuttaisi. Mutta lisää tietoa saadaan ilmeisesti sitten joskus. Omien laskujen mukaan (mikäli oikein osasin laskea) niin puutosta olisi 25% minkä ei vielä pitäisi ongelmia aiheuttaa.

Kohtauksia on ollut nyt aika harvakseltaa. Neurolla käynnin jälkeen on tullut kaksi poissaolokohtausta joista toinen oli toissa päivänä ja muutaman kerran on ollut pupillit eri kokoiset. Sitten oli se nytkähdys "kohtaus" (jos kohtaus edes oli). Muuten on ollut hyvin voiva kuumetautia ja korvatulehdusta lukuun ottamatta. Kehittyy huimaa vauhtia ja kasvaa hyvää tahtia. :)

Noista poissaolokohtauksista vielä sen verran, et on semmosia et Halla vaan pysähtyy tuijottamaan eikä reagoi vaikka heiluttaa kättä naaman edessä. Ei silmiäänkään räpäytä. Viimeksi havahtu vasta sitten kun olin heiluttanut hänen kättään pariin kertaan. Sitä ennen äitini oli heilutellut omaa kättään Hallan naaman edessä ilman minkäänlaista reaktiota. Kohtauksen aikana nuo pupillit menee ihan pieniksi ja suu on hiukan auki ja raajat rentoina. Normaalisti kun heiluttaa kättä Hallan naaman edessä niin räpyttelee silmiään tai seuraa kättä tai yrittää tarttua siihen. Nuo kestää yleensä sen 15-30 sekuntia.

ElvyrenHallan labrat ja vatsanultrausLuonut: ElvyrenKeskiviikko 23.02.2011 17:34

Silloin viimeksi neurologilla käynnin yhteydessä otettiin verikokeet ja saatiin niistä tulokset. Muuten kaikki normaalia, mutta alat 78, Asat 62 ja afos 248 eli ne oli hiukan korkeella. Jouduttiin uudestaan verikokeisiin 17.2 joista saatiin tulokset samana päivänä kun lääkäri soitti. Arvot oli laskeneet, vaikkakin silti vielä korkealla. Ei sanonut arvoja joten en tiedä kuinka paljon olivat. Laittoi lähetteet vatsanultraukseen ja lastenpolille. Lääkäri kuulemma nyt tuon vatsanultran jälkeen katsoo lähetteen yms. ja sen jälkeen tulee kutsua sinne suuntaan.

Tänään käytiin siellä ultrassa ja lääkäri totesi siinä ettei mitään rakenne poikkeavuuksia löytynyt. Iso helpotus. Nyt sitten tosin jatketaan ihmettelyä, että mistä nuo johtuvat ja mitä ne "kohtaukset" on. Ainoa paha kun ei voi neidille särkylääkkeitä antaa ja meillä on nyt lähipiirissä kuumetautia liikkeellä. Pitää siis soitella sairaalaan päin jos hän saa taudin myös. Mutta iso helpotus, ettei rakenteissa ollut mitään.
31.1.11: käytiin silmäpolilla. Ei löytyny mitään poikkeavaa. Ehkä vähän enemmän hajataittoa kun vauvoilla normaalisti eli vuoden päästä kontrolli ja sitten katsellaan onko korjaantunut vai tarvitseeko silmälasit. Muuten terveen näköiset silmän pohjat yms. mitä nyt siinä pystyi vilkaisemaan. Totesi vain niihin satunnaisiin pupillien eri kokoisuuksiin et "Se on sitten eri asia mitä siellä lastenpolilla tulee ilmi kun näillä näkymin ei johdu silmistä." Omaa oloa ei helpota ollenkaan se mitä fysioterapeutti huomautti tänään... Hallalla jää kuulemma turhan helposti päälle joskus tommonen jäykistyminen ja niin et silmät menee siihen ns. mukaan. Heitti varovaisesti ilmaan epilepsiakohtauksen ja käski mainita niistä sitten torstaina lastenlääkärille. Hermostuttaa tuon jälkeen vielä enemmän... Kaks vaihtoehtoa siis: joko on jotain todella pahaa tai sitten ei löydy mitään vikaa ja joku synnynnäinen hommeli vaan eli jotain todella hyvää.


3.2.11: Käytiin tänään lasten polilla. Rintarauhanen todennäköisesti ihan normaali juttu vaan joka johtuu hormooneista. Mut et noi kohtaukset ei oo normaaleja joten laitto lähetteen neurolle. Hyvä, että melkeen päästiin kotiin asti kun tuli jo puhelua, et huomenna aivosähkökäyrä (unikäyrä) ja neurologi tutkii. Joten huomenna lisätutkimuksiin siis. Mut et noista rintarauhasista puolen vuoden päästä kontrollikäynti jolla pois suljetaan se ettei oo varhainen murroikä.

Huoli on valtava ja yöt unettomia. Mitään tietoa ei vielä ole mikä pientä vaivaa. :( Mutta siis ne jotka eivät tiedä niin Halla on saanut "kohtauksia" eli selkää vetää kaarelle ja kädet nykii sekä silmät vaeltaa ylös päin, poissaolokohtauksia sekä naurua joka ei meinaa hellittää. Lisäksi satunnaisesti eri kokoiset pupillat.


4.2.11: Tänään oli EEG, joka oli normaali. Kohtauksia ei ollut sinä aikana kun sitä otettiin. Lääkärin mukaan se näyttää vain sen hetken. On eri asia mikä tilanne on silloin kun kohtaus on päällä. Myöskin aivot ultrattiin, joiden mukaan ei ole aivokasvaimia, veren vuotoja, epämuodostumia tai kystiä päässä (mikä oli ihan valtavan iso helpotus! Pelkäsin niitä etukäteen todella paljon). Ottivat vielä labrat joista katsottiin onko veriarvot kunnossa. Halla jaksoi urheasti nuo tutkimukset. Pikkuisen pääsi parku kun pistettiin.

Neurologin epäilee nyt epilepsiaa. Mutta kun nuo tutkimukset oli puhtaat niin joudutaan nyt pari kuukautta kuvaamaan kohtauksia ja pitämään kohtauspäiväkirjaa. Sanoi, että on olemassa lapsuusiän epilepsiaa joka häviää aikuisuuteen mennessä. Heitti tämän vain kysymyksenä ilmaan. Kaikki on siis edelleen auki, mutta jotain pientä osviittaa on kuitenkin. Edelleen on mahdollista ettei nuo olekaan epilepsiasta johtuvia juttuja vaan että olisivat normaalia pienelle. Hänellä kun on tuota liiallista lihasjännitystä yms. Mutta tavallaan vaikka osa huolista poistui ja olo on valtavan helpottunut osittain niin edelleen huolestuttaa ihan kamalasti. Tilalle vain astui uusia huolia kun muutama muu huoli ratkesi. Huhtikuussa on uusi aika neurologille. Sinne asti odotellaan ja sitten katsotaan miten toimitaan. Aloitetaanko lääkitys vai onko oireet kokonaan kadonneet tai lieventyneet.

Sini-MarikaVauva VakkinenLuonut: Sini-MarikaKeskiviikko 26.01.2011 13:57

Pienoiset kädet,
suu ihan suppu,
syntynyt on oma kullannuppu,
sydämen kokonaan onnella täyttää.Eli nyt sitä ollaan sitten kolmen lapsen äiti. :)Tyttö syntyi 25.01.2011 Lohjan sairaalassa klo 9:54 mitoin 3470g ja 50cm. Pipon koko on 35cm. Pisteitä neiti sai 9/10.Aamuyöllä heräsin hieman kivuliaampiin supistuksiin, ajattelin kuitenkin, että tuskin tämä vielä sitä itseään on, supistukset kun olivat kiusanneet jo useampana iltana ja yönä aina enemmän tai vähemmän kivuliaina ja säännöllisinäkin, mutta loppuneet sitten. 02:48 aloin kuitenkin varmuuden vuoksi laittamaan supistuksia tarkemmin ylös. Huomasin, että väli oli lähes koko ajan alle kymmenen minuutin. Jatkoin supistusten ylöskirjaamista siihen asti, kunnes Harrin herätyskello soi hieman ennen viittä. Siinä vaiheessa sanoin jo Harrille, että kai se on tänään mentävä synnyttämään.
Viiden jälkeen laitoin sitten tekstiviestiä kahdelle lastenhoitajavaihtoehdolle Ainolle ja Rialle, ei siihen aikaan oikein kelleen kehdannut soittelemaankaan alkaa. Molemmat hoitajat soittivat kuitenkin heti takaisin ja molemmille olisi lasten hoitoon ottaminen jopa sopinut, kiitos tositosi kovasti siitä teille, olipahan yksi huoli vähemmän! Päädyimme sitten viemään lapset Ainolle, kun sattui sopivasti matkan varrella asumaan. :)

Kävin kotona vielä suihkussa, pakkailin lasten tavaroita jne. ja vähän kuuden jälkeen päästiin sitten lähtemään kohti sairaalaa. Supistukset olivat jo todella kivuliaita! Molemmat lapset olivat melko väsyneitä, kun joutuivat heräämään pari tuntia normaalia aikaisemmin, kumpikaan ei onneksi kuitenkaan onneksi kiukutellut, olivat vaan vähän ihmeissään, hoitoonkin taisivat jäädä ihan kiltisti, tai sitten huuto on alkanut vasta oven sulkeutumisen jälkeen. :D

Reilun puolen tunnin matkalla sairaalaan supistukset kovenivat entisestään ja taisin siinä ehtiä Harrille melkoisesti valittaa ja huutaa matkan aikana.
Sairaalassa pääsin heti käyrille, kohdunsuu oli vasta 3-4cm auki ja sain makailla hetken käyrillä siinä tutkimuspöydällä. Melko pian pääsin kuitenkin onneksi saliin ja menin ammeeseen, jossa olinkin sitten varmaan lähemmäs pari tuntia (?) kunnes alkoi tuntua lievää ponnistuksen tarvetta.
Siirryin sängylle, kohdunsuu oli kuitenkin vasta 8-9cm auki, joten en saanut lupaa ponnistaa. Supistukset olivat nyt todella kovia ja pitkiä, sain ilokaasua hengiteltäväksi. Muistelen höpötelleeni Harrille jotain sekavia, ihan tarkkaan en muista mitä, kiitos ilokaasun ja sen valtavan kivun. :D Muutaman supistuksen jälkeen ponnistuksen tarve oli jo niin kova, että tuntui etten pystyisi enää olemaan ponnistamatta.
Siihen asti synnytystä hoitanut kätilö oli toisessa synnytyssalissa, tällä pienellä synnärillä oli juuri samaan aikaan jo kaksi ponnistusvaihetta käynnissä, joten paikalle tulivat sitten ne kätilöt, jotka sattuivat vapaana olemaan.
Ponnistusvaihe oli niin nopeasti ohi, ettei siitä paljon jäänyt mieleen. Muistelisin ponnistaneeni vauvan ulos kahden supistuksen aikana, papereissa kestona lukee kaksi minuuttia, eli rytinällä mentiin. Ponnistusvaihe oli siis todella todella kipeä, mutta onneksi nopea. Ilokaasua vetelin kuin viimeistä päivää, kätilö pari kertaa joutui vähän toppuuttelemaankin. :) Vauvalla oli napanuora kaulan ympärillä ja naama oli (ja on) muutenkin vähän musta, kun niin rytinällä mentiin. Kaikki oli kuitenkin hyvin ja sain vauvan heti rinnalle. Pikkuinen osasi hienosti alkaa heti imemään. :)

Istukan irtoamista piti joku aika odotella, mutta sieltä se sitten lopulta suhteellisen kivuttomasti tuli, täydellinen istukka. Tikkejä ei tarvinnut laittaa yhtään ja olo oli valtavaa väsymystä ja heikotusta lukuunottamatta jo suoraan todella hyvä ja koheni vielä entisestään, kun vielä saatiin vähän syötävää ja pääsin suihkuun. Niinpä pääsin Harrin ja kätilön mukaan mittailemaan, punnitsemaan ja kylvettämään vauvaa, mitä en ennen vielä olekkaan kokenut.

Tällä hetkellä olen vauvan kanssa kahdestaan sairaalassa, vauva nukkuu ja äidillä on siis aikaa datailla. :) Ensimmäinen yö meni tosi hyvin, vauva heräsi kerran syömään ja nukahti noin puoli tuntia tissittelyn jälkeen takaisin unille. Muutenkin imetys ja muu on lähtenyt sujumaan todella hyvin, eli kotiinpääsyä odotellessa. Huomenna ilmeisesti päästään. Toistaiseksi siis ainakin ollut helppo ja tyytyväinen vauva. Ikää tosin on vasta reilu vuorokausi, mutta toivotaan, että näin myös jatkuu. :)

Synnytyksen kokonaiskesto 4,5 tuntia
Ponnistusvaihe 2minuuttia


Tuli lapsi tuulen kainalossa,
tähtisateen takaa,
pian herttaisia hymyjä
hän ympärilleen jakaa.

Sini-MarikaHyvää joulua!Luonut: Sini-MarikaPerjantai 24.12.2010 11:34

Onnin 2-vuotisneuvola

Paino 14kg
Pituus 90,4cm
Pään ymp. 52,5cm

Onni rakentelee mielellään Legoilla, kokoaa muotopalapelejä. Juoksee, potkii palloa. Puheessa 2-3 sanan lauseita. Omaa tahtoa löytyy myös. (VOI KYLLÄ! :D) Kasvaa hyvin, pottatreenit aloitettu. Syö itse. Riisuu vaatteita.

Iinan 1-vuotisneuvola

Paino 10,2kg
Pituus 75,3cm
Pään ymp. 46,2cm

Iina kävelee varmoin askelin. Taputtaa, vilkuttaa. Pinsettiote molemmin puolin. Sormiruokaa syö itse, tavallista kevyttä kotiruokaa, sillä kasvaa hyvin. D-lisä menee. Muutamia sanoja käytössä: äiti, Iina, kakka... Osoittelee tuttuja asioita/esineitä.

ElvyrenHalla 3kk ja Lenni 2v. neuvolatLuonut: ElvyrenPerjantai 22.10.2010 16:13

Halla 62,5cm ja n. 6,6kg. Lenni 90,5cm ja 14,4kg. Hallalla lastenlääkäri ens ke 27.10 klo. 9.15. Kattoo silloin noi silmät et tarviiko lähetettä Kotkaan silmäpolille tms. Kuulemma ilmeistä toi karsastus ja pupillien koko vaihtelu. Ja sit kun näytin kuvaa lennin allergisesta reaktiosta niin sano et ihan selkeetä allergiaa on et tosi voimakas reaktio. Se vaan et mille on allerginen on vielä mysteeri. Kaks vaihtoehtoa on joku lisäaine tai punajuuri. Yöhuutoihin sano et kuulostaa selkeiltä yöllisiltä kauhukohtauksilta. Kuulemma pitää vaan antaa molempien mein vanhempien nukkua päiväunia silloin kun väsyttää. Niistä voi kuulemma puhua myös lääkärissä. Samoin kun siitä et Lenni usein kun on flunssaa niin vetää niin tukkoon et joutuu sitä ventolinea käydä hengittelemässä. Lenni ei kovin paljoa siellä suostunu puhumaan. Kissan tais sanoa ja rakens hienon 7 palikan korkusen tornin vaikkei sellasilla palikoilla oo aiemmin rakennellu. Molemmat sai rokotukset, mut Hallalle sen kolmannen eli pneumokokkirokotteen siirsin seuraavan kertaan kun tuntuu et kolme rokotetta on hurjan paljon. Molempien kehitys vastaa ikäkautta. Halla on pitkä ja jäntevä vauva kuulemma. Siihen kiinnitti myös huomiota et hänen mielestään Halla säpsähtelee aika paljon. Siitä vissiin pitää kans puhua silloin ens viikolla lääkärissä. Ja ite tietty ihan huolesta sekasin... Mut eiköhän tää tästä. Ainakin helpotti jo paljon kun saatiin vihdoin aika lääkärille joka kattoo et tarviiko tutkia enempää ja jos niin missä ja mitä. Ja se vielä että terkan mukaan Hallalla ylhäällä kuultais jo kaks hammasta. :) Saa nähdä missä vaiheessa tulevat sitten läpi. Lenni tais olla 4kk kun eka hammas tuli.
« Uudemmat -