IRC-Galleria

31.1.11: käytiin silmäpolilla. Ei löytyny mitään poikkeavaa. Ehkä vähän enemmän hajataittoa kun vauvoilla normaalisti eli vuoden päästä kontrolli ja sitten katsellaan onko korjaantunut vai tarvitseeko silmälasit. Muuten terveen näköiset silmän pohjat yms. mitä nyt siinä pystyi vilkaisemaan. Totesi vain niihin satunnaisiin pupillien eri kokoisuuksiin et "Se on sitten eri asia mitä siellä lastenpolilla tulee ilmi kun näillä näkymin ei johdu silmistä." Omaa oloa ei helpota ollenkaan se mitä fysioterapeutti huomautti tänään... Hallalla jää kuulemma turhan helposti päälle joskus tommonen jäykistyminen ja niin et silmät menee siihen ns. mukaan. Heitti varovaisesti ilmaan epilepsiakohtauksen ja käski mainita niistä sitten torstaina lastenlääkärille. Hermostuttaa tuon jälkeen vielä enemmän... Kaks vaihtoehtoa siis: joko on jotain todella pahaa tai sitten ei löydy mitään vikaa ja joku synnynnäinen hommeli vaan eli jotain todella hyvää.


3.2.11: Käytiin tänään lasten polilla. Rintarauhanen todennäköisesti ihan normaali juttu vaan joka johtuu hormooneista. Mut et noi kohtaukset ei oo normaaleja joten laitto lähetteen neurolle. Hyvä, että melkeen päästiin kotiin asti kun tuli jo puhelua, et huomenna aivosähkökäyrä (unikäyrä) ja neurologi tutkii. Joten huomenna lisätutkimuksiin siis. Mut et noista rintarauhasista puolen vuoden päästä kontrollikäynti jolla pois suljetaan se ettei oo varhainen murroikä.

Huoli on valtava ja yöt unettomia. Mitään tietoa ei vielä ole mikä pientä vaivaa. :( Mutta siis ne jotka eivät tiedä niin Halla on saanut "kohtauksia" eli selkää vetää kaarelle ja kädet nykii sekä silmät vaeltaa ylös päin, poissaolokohtauksia sekä naurua joka ei meinaa hellittää. Lisäksi satunnaisesti eri kokoiset pupillat.


4.2.11: Tänään oli EEG, joka oli normaali. Kohtauksia ei ollut sinä aikana kun sitä otettiin. Lääkärin mukaan se näyttää vain sen hetken. On eri asia mikä tilanne on silloin kun kohtaus on päällä. Myöskin aivot ultrattiin, joiden mukaan ei ole aivokasvaimia, veren vuotoja, epämuodostumia tai kystiä päässä (mikä oli ihan valtavan iso helpotus! Pelkäsin niitä etukäteen todella paljon). Ottivat vielä labrat joista katsottiin onko veriarvot kunnossa. Halla jaksoi urheasti nuo tutkimukset. Pikkuisen pääsi parku kun pistettiin.

Neurologin epäilee nyt epilepsiaa. Mutta kun nuo tutkimukset oli puhtaat niin joudutaan nyt pari kuukautta kuvaamaan kohtauksia ja pitämään kohtauspäiväkirjaa. Sanoi, että on olemassa lapsuusiän epilepsiaa joka häviää aikuisuuteen mennessä. Heitti tämän vain kysymyksenä ilmaan. Kaikki on siis edelleen auki, mutta jotain pientä osviittaa on kuitenkin. Edelleen on mahdollista ettei nuo olekaan epilepsiasta johtuvia juttuja vaan että olisivat normaalia pienelle. Hänellä kun on tuota liiallista lihasjännitystä yms. Mutta tavallaan vaikka osa huolista poistui ja olo on valtavan helpottunut osittain niin edelleen huolestuttaa ihan kamalasti. Tilalle vain astui uusia huolia kun muutama muu huoli ratkesi. Huhtikuussa on uusi aika neurologille. Sinne asti odotellaan ja sitten katsotaan miten toimitaan. Aloitetaanko lääkitys vai onko oireet kokonaan kadonneet tai lieventyneet.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.