IRC-Galleria

{Mandu}

{Mandu}

ääni viittaa kivesten olemassaoloon ja valkomummukin on jo köllöttämässä patjalla paitsi ei semmossia

KALEVALATiistai 28.04.2009 00:19

Kullervon elämä; Kullervon perhe tapetaan alussa, itse jäljelle jäänyt Kullervo vauvakin yritetään tappaa, mutta sillä on miehen voimat jo pienestä, se pakenee metsään ja joutuu orjaksi Ilmariselle, voimien takia kaikki sen edessä tuhoutuu, se masentuu, se tappaa sen perheen tappaneen perheen (kaiketi joku Untamo oli se isäntä), kuulee että perhe onkin elossa metsässä, rakastuu ja nai vahingossa siskoaan, joka hukuttautuu.
Sittemmin Kullervo pistää metsän eläimet tappaan Ilmarisen perheen ja karjan ajaa ojaan.
Lopulta löytää perheensä kuolleena ja tekee itsarin.

Ainon tarussa nuori ja kaunis neitonen Aino naitetaan Väinämöiselle, joka on vanha ja haparoinen, eikä Aino häntä mieli. Aino hukuttautuu (vaihteeks) ja Väinämöinen lähtee etsimään tylleröä merelle. Aino tarttuu Väinämöisen onkeen outona kalana, mutta Väinö ei tunnistä häntä (on se kumma!) ja viskaa mereen. Aino siis näemmä jatkaa elämäänsä kalana.

Lisäksi Ilmarinen joka kuun kannen takoi, mm. lentää kuusella, Lemminkäinen muuttuu kotkaksi, eräs tulee puolukasta raskaaksi ja Väinämöinen käväisee käärmeenä manalassa.

Mikäs sen mukavampaa!

Joku vähän pireissä keksinyt moisen Suomen kansallisepoksen. Muistaakseni joku äijä sen lauloi Lönnrutille, lauloi putkeen 3 päivää.


Sgt-Pepper> Lönnrot kiersi keräämässä materiaalia kävellen Suomea ristiin rastiin. Kalevalan materiaalista osa oli perimätietona elänyttä runoutta ja osa on Lönnrotin omaa keksimää, jotta tarinasta tulisi eheä

Kuva on omaa käsialaani, liitin sen tähän koska huvitti. Jokainen voi sitten miettiä omalla kohdallaan et miks näin.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.